• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 20 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 4 °C

Burkay: Biz sesimize ve halka güveniyoruz

Burkay: Biz sesimize ve halka güveniyoruz
Hak ve Özgürlükler Partisi’nin 27 Ekim’de başlattığı Özgürlük ve Barış Yürüyüşü’nün Bitlis-Batman-Diyarbakır Etabı gerçekleşti.

Kemal Burkay, Başkanlık Kurulu üyeleri ve diğer Partililer dün sabah Tatvan’dan hareket ederek önce Bitlis’e uğradılar. Parti otobüsü Kürtçe müzik ve Kürtçe-Türkçe anons eşliğinde Bitlis’e girdi. Şehir merkezinde mola verilerek Kürtçe-Türkçe parti bildirileri dağıtıldı ve bir Bitlis kahvesinde kahvaltı edildi. Burada Burkay basın mensuplarına gezi ile ilgili mesaj verdi ve onların sorularını cevaplandırdı.

TBMM’ye kadın milletvekillerinin başörtülü veya türbanlı olarak katılmış olması konusunda gelen bir soruya şöyle cevap verdi: “Söz konusu engelin kalkmış olması olumlu bir adımdır, demokrasi yönünde yeni bir kazanımdır. Biz öteden beri zaten bu hakkı savunuyorduk. İsteyen kadın başını örter isteyen başı açık olur. Demokrasinin gereği budur.”

Burkay ve arkadaşları daha sonra Batman yönünde yürüyüşlerine devam ettiler, Kurtalan’dan geçip öğle zamanı Batman’a ulaştılar. Heyet Batman girişinde il yöneticileri ve partililer tarafından karşılandı. Kente bir konvoy halinde girildi. Bir süre Parti marşı ve Kürtçe anons eşliğinde kent içinde yol alındıktan sonra Parti otobüsü ve araçlardan inilerek HAK-PAR Batman İl Merkezi’ne kadar yüründü ve bildiriler dağıtıldı.

48494

İl önünde Burkay gezilerinin amacıyla ilgili olarak basın mensuplarına bir mesaj verdi ve onların sorularını cevaplandırdı. Daha sonra İl Merkezi’ne geçildi ve partililerle kısa bir sohbetten sonra Diyarbakır yönünde yola devam edildi.

Mardin yol kavşağında heyeti partililerden oluşan kalabalık bir konvoy karşıladı ve kente konvoy halinde girildi. Parti marşı ve Kürtçe-Türkçe anons eşliğinde kent içinde geniş bir tur atıldıktan sonra araçlardan inilerek ve bildiri dağıtarak İl Merkezi’ne kadar yüründü. İl Merkezi önünde Burkay Parti otobüsünün üzerinden orada toplanmış olan kitleyi Kürtçe olarak selamladı, gezilerinin anlamı hakkında Kürtçe bir konuşma yaptı ve gösterilen ilgiye teşekkür etti.

Burkay konuşmasında şöyle dedi:

“Aziz Diyarbakırlılar, kardeşlerim!

“Bu bir miting değil, ama bu vesileyle sizi selamlamak ve gezimiz hakkında birkaç söz söylemek istiyorum. Gezinin anlamı adından anlaşılıyor. Bu, Özgürlük ve Barış Yürüyüşüdür. Çünkü halkımız hem özgürlüğe, hem barışa gerek duyuyor. Bu da Kürt halkının tüm temel haklarının tanınmasıyla olur. HAK-PAR hem Kürt sorununun çözümü için eşitlik temelinde bir federasyonu hem de Avrupa standartlarında bir demokrasiyi savunuyor. Biz özgürlük ve eşitlik istiyoruz ve bu bizim ana sütümüz kadar helaldir. Programımız mevcut partiler içinde en net olan ve halkın taleplerine cevap veren programdır. Biz politikamıza ve sesimize güveniyoruz. Bu ses eninde sonunda halkın saflarında geniş biçimde yankısını bulacak; biz halka güveniyoruz.”

Heyet daha sonra partililer ile birlikte İl Merkezi’ne geçti.

HAK-PAR heyeti bugün Mardin ve Urfa yönündeki yürüyüşünü sürdürecek.

  • Yorumlar 16
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89