• BIST 9626.79
  • Altın 2497.13
  • Dolar 32.596
  • Euro 34.8711
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 27 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 6 °C

Bundan sonra hep beraber ıslık çalacağız

Bundan sonra hep beraber ıslık çalacağız
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarına ilişkin ''Benim için kullandığı ifade, 'densiz'. Ben Sayın Başbakan için bu ifadeyi kullanmayacağım'' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarına ilişkin ''Benim için kullandığı ifade, 'densiz'. Ben Sayın Başbakan için bu ifadeyi kullanmayacağım'' dedi.

Eskişehir- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürkçü Düşünce ile Çağdaş Gazeteciler Derneğinin Eskişehir Şubelerince bir otelde düzenlenen ''Uğur Mumcu'yu Anma Gecesi''nde yaptığı konuşmada, televizyonlarda haberleri izlerken Başbakan Erdoğan'ın ruh halinden bir hayli endişe ettiğini kaydetti.

Gazetecilerin toplantı çıkışında Başbakan Erdoğan'a soru yönelttiklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

''Tabii iki tarafında camlar yok. Camlar olmadığı için öyle anlaşılıyor ki ne konuşacağını bilmiyor. İçindeki dışına vuruyor. Benim için kullandığı ifade, 'densiz'. Ben Sayın Başbakan için bu ifadeyi kullanmayacağım. Başbakan'a bir önerim var. En kısa zamanda bir hastaneye başvursun. Mutlaka hekimlerin tavsiyeleri olacaktır. Çünkü ezberinin bozulduğu belli. Önümüzdeki günlerde meraklanmasın onun kimyasını da bozacağım. Onun için söylüyorum, seçimlere kadar uzun bir süre var. Sinirlerine hakim olamıyor. En kısa zamanda bir sağlık kurumuna başvursun. Sonra biz kendisiyle ayrıca konuşuruz. Erzurum'da AKP için 'bereketsiz' sözünü kullandım. Çünkü Palandöken'e her yıl insan boyu kar yağardı. Bu sene kar yağmıyor. 'Bereketsiz' dedim. Vay efendim ben yanlış bir şey söylemişim. 'Git orada tesislere bak' diyor. Başbakan, tesisleri gördüm. Sen oraya yağmayan kara bak. Ben sana ne söylüyorum, sen ne diyorsun. İçimden gelerek ve samimi olarak bunlara 'bereketsiz' dedim. Çiftçi, esnaf, hayatından memnun değil. Kim yönetiyor? Bunlar. Demek ki bunlar bereketsiz. Kimler için bereketli AKP ? Hortumcular için bereketli. Tepeden bereket yağıyor ama onların üstüne. Allah rızası için çiftçinin, emeklinin, esnafın üzerine düşüyor mu? Bunların kökü bereketsiz. Bereketsiz oldukları için de bir an önce milletin yakasından düşmesi lazım.''

 ''Bundan sonra hep beraber ıslık çalacağız''

Kılıçdaroğlu, AKP demokrasisinde ıslık çalmanın suç olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

''Malı götürmek serbest, bu AKP demokrasisi. Yolsuzluk yapabilirsiniz. Arkanızda kapı gibi iktidar var hiçbir şey olmaz size ama siz ıslık mı çaldınız gel bakayım buraya. Nasıl ıslık çalarsın? Bundan sonra hep beraber ıslık çalacağız arkadaşlar. Hiç endişe etmeyin. Korkmayacağız. Halkın yürüyüşüne başladık. Halk için halkla beraber yürüyoruz. Her türlü baskıya rağmen yürüyoruz. Telefonlarımız dinleniyor yürüyoruz, yürüyeceğiz. Her türlü baskı yapılıyor, direneceğiz ve yürüyeceğiz. Halkın iktidarını sağlamak için yürüyeceğiz. İkinci ulusal kurtuluş savaşını başlattık.

 İkinci ulusal kurtuluş savaşı hareketini halkla başlattık. Esnafıyla, işçisiyle, köylüsüyle, memuruyla, emekçisiyle sanayicisiyle yürüyeceğiz. Devletin bütün olanaklarını kullanıyorlar, kullansınlar. Ama halkımız gerçeği görecek. Halkımızın gerçeği görmesi için bu ülkenin bütün aydınlarına, yurtseverlerine görev düşüyor. Medya yazacak diye beklemeyim böyle bir lüksümüz yok. Her gittiğimiz yerde, halkın iktidarını halkın gücünü aktaracağız. Onlara yaşatılan bu zulmü anlatacağız. Bunu söyleyeceğiz.''

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89