• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 13 °C
  • Berlin 4 °C

Bülent Arınç ile Baydemir kurdeleyi birlikte kesti!

Bülent Arınç ile Baydemir kurdeleyi birlikte kesti!
Başbakanı Yardımcısı Bülent Arınç, "Bir insanın kimliğini kabul ediyorsak, dilini de başımızın üstünde kabul etmemiz lazım" dedi.

Başbakanı Yardımcısı Arınç, Hazreti Süleyman Camisi'nin açılışının ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile restorasyon çalışmalarının devam ettiği Ulu Cami'deki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ardından TRT Diyarbakır Bölge Müdürlüğü'ne geçen Arınç, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Mehdi Eker, Vali Mustafa Toprak, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile yapımı tamamlanan stüdyoların açılış için düzenlenen törene katıldı.

Açılış töreninde konuşan Arınç, yaklaşık 3 milyon liradan fazla bir masrafla TRT Diyarbakır Stüdyoları'nın yenilendiğini, bu sayede burada TRT 6'nın canlı yayınlarının, programlarının ve diğer kanallarının programlarının yapılabileceğini söyledi.

Kendisinden önce kürsüye çıkan Bakan Eker'in konuşmasını Kürtçe yaptığını, Bakan Şimşek'in de Kürtçe konuşabildiğini ifade eden Arınç, kendisinin ise birkaç kelime Kürtçe bildiğini söyledi.

Arınç, "Elbette bunu öğrenmemiz, dinlememiz, anlamamız da gerekiyor. Çünkü bir lisan, bir insan. Bir insanın kimliğini kabul ediyorsak, dilini de başımızın üstünde kabul etmemiz lazım. Çok şükür ki bu zenginliğe Türkiye belli bir süreçten sonra kavuştu" diye konuştu.

"Biz ideolojik hiçbir meselenin peşinde değiliz"

Başbakan Yardımcısı Arınç, TRT 6 da ideolojik, kavgacılık bir yayıncılık yapmadıklarını, hiç yapmayacaklarını, bu kanalı bir aile kanalı olarak düşündüklerini dile getirerek, dünyanın değiştiğini, ama kimliğin de muhafaza edilmesi gerektiğini söyledi.

Bülent Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu kimliği 'aşınmamalı, erozyona uğramamalı' diye herkes aile kanalı olarak TRT 6'da kendini bulabilmeli. Çok büyük masraflarla ve sadece cinselliği istismar etmek suretiyle reyting kapma savaşında olan Türkçe'yi de, Kürtçe'yi de argo lisanında konuşarak berbat edenlerden biz kanallarımızı koruyoruz. Dilimizi koruyacağız, inancımızı koruyacağız, toplumun değerlerini koruyacağız.

34848

İnsanlarımıza güzel hedefler, vizyonlar göstereceğiz. Elbette eğlenecek, gülecek oynayacağız. Bir aile ne düşünürse, biz bu kanalda hepsini vermek zorundayız. Bizleri zaman zaman eleştirenler oldu. Ben de samimi olarak itiraf ediyorum; 'Niye ideolojik değil? Memlekette şunlar, şunlar, şunlar oluyorken, siz neden susuyorsunuz?' Ya da 'Bu anlamda daha keskin bir yayıncılık yapmıyorsunuz?' Hayır, biz ideolojik hiçbir meselenin peşinde değiliz. Biz ülkemizi, milletimizi seviyoruz. Aramızda tefrika gibi görünen, aramızda bizi uzaklaştıran buzdan dağlar gibi kol kola getirmez hale koyan pek çok şeyler, sevgi, barış, dostluk, örf ve adetlerimiz ile sıcaklığımız ve misafirperverliğimizle bunlardan kurtulabileceğimizi düşünüyoruz.

Çünkü biz ideolojik yayın yapsak başkaları bunu daha fazlasıyla yapar. Kutuplaşma, kemikleşme olur. Birbirimizi duymaz görmez hale geliriz. Dolaysıyla TRT 6 yaşadığı müddetçe herkesin kendini bulabileceği, herkesin düşüncesinde dünya görüşünde bir şeyleri mutlaka görebileceği, kanal olarak yayınlarına devam edecek."

Daha sonra Arınç, Mehdi Eker ve Mehmet Şimşek, İbrahim Şahin, Mustafa Toprak ve Osman Baydemir ile kurdele keserek stüdyoların açılışını gerçekleştirdi.

34853

BAYDEMİR NEZAKET GÖSTERDİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in kendisini karşılaması ve programlarına katılmasıyla ilgili soru üzerine Arınç, "Belediye başkanımız nezaket göstermiştir. Bu doğaldır. Arıtma tesisiyle ilgili bir sorunları vardı. Onu da konuştuk" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89