• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3558
  • Euro 34.9403
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 6 °C

Buldan: Öcalan'ın olmadığı barış sürecini kabul etmiyoruz

Buldan: Öcalan'ın olmadığı barış sürecini kabul etmiyoruz
BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Diyarbakır'da gerçekleşen Erdoğan-Barzani buluşması değerlendirdi.

BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Diyarbakır'da gerçekleşen Erdoğan-Barzani buluşmasında, "demokratik çözüm süreci"ni başlatan PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın isminin dahi zikredilmediğine dikkat çekerek, "Biz Kürt halkı olarak Sayın Öcalan'ın içersinde olmadığı bir barış sürecini asla kabul etmiyoruz" dedi.

BDP Iğdır İl Örgütü, "demokratik çözüm süreci"nde gelinen aşama ile yerel seçim çalışmaları ile ilgili bilgilendirme yapmak amacıyla Iğdır merkeze bağlı Özgür, Karaağaç ve Cumhuriyet mahallelerinde eş zamanlı halk toplantıları gerçekleştirdi.

Halk toplantısında konuşan Buldan, "Kürt halkı olarak ödediğimiz bedelleri, çektiğimiz acıları ve döktüğümüz gözyaşlarını hiçbir zaman unutmuyoruz. O süre içersinde şehit düşen arkadaşlarımızı, bedel ödeyen yurttaşlarımızı, can ve mallarıyla bu süreye destek veren arkadaşlarımızı saygıyla selamlıyoruz. Biz biliyoruz ki bu günlere yani barış sürecinin tartışıldığı bugünlere onların sayesinde geldik. Sayın Öcalan'ın başlatmış olduğu bu sürecin arkasında olduğumuzu, onunla birlikte bu mücadeleye devam edeceğimizi ve ona olan bağlılığımızı bugün bir kez daha Iğdır'da haykırıyoruz" dedi.

'Sayın Öcalan'ın başlattığı sürecin sonuna kadar arkasındayız'

Kürt halkı olarak PKK Lideri Öcalan'ın başlatmış olduğu sürecin sonuna kadar arkasında olduklarını dile getiren Buldan, şunları aktardı: "Bu süreç başladı. Süreç aynı zamanda sıkıntıların ve sancıların olduğu bir dönemdir. Çözümün gelişmesine engel olmak isteyenler ve çözümü sekteye uğratmak isteyen güçler devrededir. Ama biz her şeye rağmen Sayın Öcalan'ın başlatmış olduğu bu süreçte kararlılığımızı ortaya koymuş, irademizi ortaya koymuş ve kendisine bağlı olduğumuzu ortaya koymuşuzdur. İşte bu anlamıyla baktığımız zaman bu sürecin ne kadar önemli olduğunu ve ne kadar anlamlı olduğunu anlatma gereksimi görmüyoruz. Sadece yapılması gerekenleri halkımızla paylaşmak istiyoruz."

'Öcalan'ın olmadığı barış sürecini kabul etmiyoruz'

Diyarbakır'da gerçekleşen Erdoğan ve Barzani buluşmasında PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın bulunmamasının ve adının hiçbir şekilde zikredilmemesini bir eksiklik olarak değerlendiren Buldan, Diyarbakır'daki buluşmaya ilişkin şunları aktardı: "Diyarbakır'da bir buluşma gerçekleşti. Orada Kürtlerin önemli bir ismi olan Mesut Barzani'nin Diyarbakır'a gelmesi yine Şivan Perwer'in, Başbakan Erdoğan ile birlikte gelmesinin önemli olduğunu, ama bu buluşmanın eksik bir buluşma olduğunu ifade etmek istiyoruz. Bu sürecin bir parçası olan Sayın Öcalan'ın Diyarbakır'daki buluşmada yer almaması ve isminin hiçbir şekilde zikredilmemesi Kürt halkı tarafından kabul edilir bir durum değildir. Biz Kürt halkı olarak Sayın Öcalan'ın içersinde olmadığı bir barış sürecini asla kabul etmediğimizi buradan bir kez daha ifade ediyoruz."

'Öcalan'ın rolü ve misyonu iyi bilinmeli'

Buldan, barış sürecine en büyük katkıyı sağlayacak kesimin kadınlar olduğunun altını çizerek, "Eğer bu ülkede bu kan duracaksa, eğer bu coğrafyada insanlar yaşamını bir daha yitirmeyecekse, Sayın Öcalan'ın bu süreçteki rolü ve misyonunun iyi bilinmesi gerekmektedir. Biz kadınların, bu sürece vereceği katkının çok önemli olduğunu belirtmek istiyorum. Tabi ki savaş süreçlerinde en fazla bedeli ödeyen ve en fazla acı çeken biz kadınlar olduk. Dolayısıyla barış sürecine de en fazla katkıyı biz kadınlar vereceğiz. 25 Kasım'da Iğdır'da kadına dönük şiddete yönelik mücadelenin yıl dönümü vesilesiyle ilimizde yürüyüş gerçekleştireceğiz. Kadınlarımızı o gün yanımızda görmek istiyoruz" diye konuştu. (DİHA)

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89