• BIST 9079.97
  • Altın 2308.611
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0449
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 11 °C

Buldan: Adalet birgün AKP’ye de lazım olacak

Buldan: Adalet birgün AKP’ye de lazım olacak
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP’li vekillere yönelik 4 Kasım 2016’da düzenlenen operasyonu “darbe” olarak değerlendirerek, “Partimize yönelik gerçekleştirilen rehine operasyonu demokratik siyasete yönelik bir operasyondur” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkez’inde basın toplantısı düzenleyen partinin Eş Genel başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, HDP’li başkan ve vekillere yönelik 4 Kasım 2016’da gerçekleştirilen operasyonu değerlendirdi.

Toplantıda konuşan Buldan, 6 milyon kişinin oyunu alan milletvekili ve belediye başkanlarının tutuklandığını hatırlatarak, “4 Kasım partimize yönelik gerçekleştirilen rehine operasyonu demokratik siyasete yönelik bir operasyondur, 15 Temmuz darbesi niteliğinde ve bunun devamını sağlayan bir darbe olarak nitelendirebiliriz” dedi.

Operasyonun HDP’yi kriminalize etme amacı taşıdığını dile getiren Buldan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Eş zamanlı olarak 9 savcının görev aldığı ve gece saatlerinde herkesin evine yapılan bir anda düğmeye basılmış operasyon, Saray’dan emir verilen bir operasyondur. Özellikle şunu hatırlatmak isteriz. Kürt halkı 2 Mart tarihinde DEP darbesini yaşadı. 2 Mart’taki darbeyi DGM eliyle yapanlar, 4 Kasım’da aynı darbeyi Saray darbesi olarak hayata geçirdiler. Saray darbesinin, AKP emriyle yapılan bir operasyon olduğunu söylemek isteriz.”

Pervin Buldan mecliste dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla operasyon için zemin hazırlandığını ifade ederek, “AKP ve MHP bu işin başına geçtiler ve Türkiye’yi yeniden dizayn etmek için düğmeye bastılar. Selahattin Demirtaş, özellikle halklara umut veren bir liderdi. Onu rehin alarak bu cesaretini kırmak istediler. İki kez Cumhurbaşkanı adayı olan Demirtaş, halkların umuduydu. Bu umudu kırmak için Demirtaş 2 yıldır rehin tutuluyor” dedi.

Demirtaş gibi Figen Yüksekdağ, İdris Baluken, Gültan Kışanak, Sebahat Tuncel, Selma Irmak ve Çağlar Demirel’in de “rehin” tutulduğunu savunan Buldan, “Bu insanlar, kendilerini halkımızın mücadelesine adayan arkadaşlarımızdı. Burada ismini sayamadığımız, kendisini halkın mücadelesine adayan onlarca rehin arkadaşımız var” ifadelerini kullandı.

“İhaleye fesat karıştıranlar, hırsızlık yapanlar, yolsuzluk yapanlar dışarıdayken, arkadaşlarımızın rehin tutulmasını kabul etmiyoruz” diyen HDP Eş Genel Başkanı, “Bunun adı yargı değildir. Hukuk ve adaleti ayaklar altına alan yargıçlar, şunu bilsinler ki adalet bir gün onlara da lazım olacaktır. Adalet bir gün AKP’ye de lazım olacaktır. Bu adalet ve hukuktan hiçbir şey beklemediğimiz gibi, biz çözümü demokratik siyaset yapan halkımızdan bekliyoruz. AKP ve MHP koalisyonundan beklediğimiz bir şey yok. Ama şunu bilsinler ki uyguladıkları hukuksuzlar, bir gün kendilerini bulacaktır” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89