• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 10 °C

Bu mudur yani?

Bu mudur yani?
Kemal Kılıçdaroğlu, kurultaydaki konuşmasında CHP’nin bilinen ve yüzde yirmiyi aşamayan söylemini aynen tekrarladı...

CHP’nin 33. Olağan Kurultay’ında tek genel başkan adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu, “Başbakan Kemal”, “Halkçı Kemal” sloganları arasında yaptığı konuşmada Baykal gibi “laiklik” vurgusu yapmadı. Eski SSK Genel Müdürü olan Kılıçdaroğlu’nun konuşması daha çok, mesleğine yakın olan “işçi hakları”, “yoksulluk”, “sendikalar”, “meslek hastalığı ve iş kazaları” ekseninde geçti. Demokrasi, Kürt sorunu ve inanç sorununa girmeyen Kılıçdaroğlu’nun konuşması sırasında sinevizyonda Ergenekon sanıkları gösterildi. Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ı ise “Recep Bey” diyerek hedef aldı.

Dört lidere atıf

Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Recep Bey Zonguldak’taki ölümlerin mesleğin kaderinde olduğunu söylüyor. Dünyanın her yerinde maden çıkarılır. Bizim kadar yaşamını yitiren emekçi var mı? Nasıl oluyor da başka yerde kader olmayan olay Türkiye’de kader olabiliyor? İş güvenliğini onlara öğreteceğiz.

Kasımpaşalı dedikodu yapmaz

Sayın Başbakan herhalde ülkeyi yönetemediği için CHP’nin iç işleriyle uğraşmaya başladı. Benim bildiğim hiçbir Kasımpaşalı dedikoduyla uğraşmaz. Benim bildiğim Kasımpaşalılar belaltı vurmazlar. Ondan Kasımpaşalılık unvanını almak da Kasımpaşalıların görevi artık.”

Ulusal değerleri koruyacağız

CHP’nin ulusal değerleri koruyacağını, ulusal çıkarları savunacağını kaydeden Kılıçdaroğlu, Türkiye’de yoksulluğun, işsizliğin, haksızlığın, rüşvetin sonunu getirmenin CHP iktidarına nasip olacağını ifade etti.

Ergenekon mahkemeleri bitecek

CHP’nin iktidara gelmesi durumunda yapacakları çalışmalar hakkında da bilgi veren Kılıçdaroğlu, yargının sorunlarına çözüm üreteceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Size söz, özel yetkili mahkemelere de son vermek bizim görevimiz olacaktır” dedi.

İnsanın insana kulluğu sona erecek

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “CHP değişimci ve devrimcidir. Değişimi ve devrimi sonuna kadar götüreceğiz. Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz. Demokrasinin çıtasını yükselteceğiz. Korku imparatorluğu değil, sevgiyi egemen kılacağız. Kine kitabımızda asla yer yoktur. Bir ozanımızın dediği gibi ‘yok edeceğiz insanın insana kulluğunu’. Kardeşçe yaşayacağız, barış türküleri söyleyeceğiz...” 

Recep Bey ekonomiyi bilmiyor

Başbakan Erdoğan’ın her işadamının bir işçi istihdam etmesi halinde işsizliğin büyük ölçüde önleneceği yönündeki önerisini de eleştiren Kılıçdaroğlu, “Bu hayata geçti mi? Geçmedi. Çünkü Recep Bey ekonomiyi bilmiyor. Ekonomiyi bilmeyen birinin ülke yönetmesine hazır mısınız? O zaman bunları alaşağı etmeliyiz” dedi. Kılıçdaroğlu konuşmasının son bölümünde şunları söyledi:

-Dokunulmazlık için gidelim referanduma bakalım dokunulmazlıklar kalkacak mı? Gidemez. Çünkü Recep Bey’in yargı fobisi var. Söz verdin. Niye kaldırmıyorsun?

-Yüzde 10 seçim barajını indireceğiz. AKP aldığı yüzde 47 oyla yüzde 60’ı temsil ediyor. AKP yüzde 13’ün hakkını gaspediyor.

-İşsizlik, yoksulluk var, yatağa aç giden çocuklar var, beyefendiye bir uçak yetmiyor, Recep Bey ikinci bir uçak alıyor yine mağdur.

»Dış politikaya satranç ustalığıyla yaklaşmak lazım. Kişisellikle dış politika yürütülemez.

-AB çok önemli. 2. Genel Başkanımızın imzasıyla başladı bu süreç. Bir çağdaşlaşma projesi olarak görüyoruz. Ama çifte standardı kesinlikle kabul etmiyoruz. Ya adam gibi gibi oturur müzakere eder, tarih verirsiniz ya da kusura bakmayın biz size mahkûm değiliz... (Taraf)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89