• BIST 9092.76
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 12 °C

Bu liste Bahçeli'yi çıldırtacak!

Bu liste Bahçeli'yi çıldırtacak!
Referandum tarihi yaklaştıkça, Anayasa değişikliğine destek vereceğini deklare edenlerin sayısı artıyor.

Ülkücü ve milliyetçi hukukçulardan referandum için 'evet' deklarasyonu.

Referandum tarihi yaklaştıkça, Anayasa değişikliğine destek vereceğini deklare edenlerin sayısı artıyor. Kendilerini 'ülkücü ve milliyetçi hukukçular' olarak tanımlayan ve aralarında 12 Eylül darbesinin mağduriyetini yaşamış, hapishanelerde işkenceye maruz kalmış emekli hakim ve savcıların da bulunduğu 109 hukukçu referandumda beyaz oy kullanarak 'evet' diyeceklerini açıkladı. Eski Manisa Ülkü Ocakları Başkanı ve 12 Eylül'de MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası'ndan 12 yıl cezaevinde yatan Avukat İrfan Sönmez koordinatörlüğünde hazırlanan 'Ülkücü ve milliyetçi hukukçulardan kamuoyuna deklarasyon' başlıklı açıklamaya aralarında emekli hakim ve savcılar ile öğretim üyesi ve çeşitli barolara kayıtlı 109 hukukçu imza attı.

Deklarasyona imza atanlar arasında Kahramanmaraş eski Baro Başkanı Kemal Yavuz, MHP İstanbul Davası'ndan cezaevinde yatmış Doç. Dr. Ömer Özkan, MHP Konya Davası'ndan 10 yıl hapis yatmış Hasan İlter, MHP Burdur Davası'ndan işkence görüp hapis yatan Adnan Can, İstanbul Tüm Hukukçular Derneği Genel Başkanı Mustafa Ağca, Muğla Türk Ocakları eski Başkanı Çağrı Alper, eski savcı Necati Karabey, emekli hakim Nusret Çiçek, Balıkesir Hukukçular Derneği ve Aydınlar Ocağı Başkanı Ahmet Kalınoğlu gibi isimler bulunuyor.

Ülkücü ve milliyetçi hukukçular, ilahi bir tesadüf olarak gördükleri 12 Eylül'de yapılacak anayasa referandumuna 'hayır' demelerinin mümkün olmadığını duyurdu. Kendisine 'ülkücü' ve 'milliyetçi' diyenlerin milletin iktidarına, değer yargılarına karşı çıkanları savunmasının mümkün olamayacağını dile getiren hukukçular 12 Eylül 2010'daki referandumda beyaz oy kullanarak 'evet' diyeceklerini belirtti ve "Hayırlı olana 'evet' denir." ifadesini kullandılar.

Ülkücü hukukçular, Türkiye'nin 12 Eylül 1980 darbesinin yıl dönümünde, darbe düzenini sürdürecek veya tarihe gömecek bir kararın eşiğinde olduğunu hatırlatarak hesabı sorulmayan her darbenin bir sonrakinin tetikleyicisi ve teşvikçisi olduğunu ifade ettiler. Türkiye'nin milli varlığını tehdit eden problemlerin çoğunun darbelerden beslenerek büyüdüğüne işaret eden milliyetçi hukukçular, "1982 Anayasası darbe düzenini kurumsal hale getirmek maksadıyla oluşturulmuş bir darbe anayasadır. Birçok maddesi gerçek bir demokrasiye giden yolu tıkamak maksadıyla anayasaya konulmuş, milli iradenin tecellisini engellemek için içi barikatlarla doldurulmuştur. Anayasa Mahkemesi, yapısı ve çalışma biçimiyle milli iradeyi hiçe sayan bir kurumdur. HSYK, yargıyı halkın karşısına dikmek, ondan bağımsızlaştırıp ona karşı kullanmak için tanzim edilmiştir. Mutlaka demokratik bir yapıya kavuşturulması gerekmektedir." dedi.

MİLLETİN İKTİDARINA KARŞI ÇIKMAK MİLLİYETÇİLİK DEĞİLDİR

Milliyetçiliğin milletin vicdanını, maddi ve manevi değerlerini devlete taşımayı amaçladığına vurgu yapan ülkücü hukukçular, bu nedenle "Görevi milletin iktidarına mani olmak olan kurumları savunmak milliyetçilerin vazifesi olamaz." diye konuştu. Milliyetçiliğin ötekileştiren değil, bütünleştiren bir fikir akımı olduğunu dile getiren milliyetçi hukukçuların deklarasyonunda şu ifadelere yer verildi: "Dün birilerini, bugün başkalarını hain diye ötekileştirenler en başta milliyetçiliğe kötülük etmiş olurlar. Anayasa Mahkemesi'nin, HSYK'nın yüksek yargının kapısını – içimizden bazılarını ötekileştirerek - onlara kapatanlar milliyetçilerin himaye ve desteğine mazhar olamazlar.Hukuk devleti, hukukun üstünde kalmakta direnenlerin hukukun denetimi altına alındığı devlettir."

Darbe anayasasının imtiyazlı hale getirdiği, denetim dışı bırakılan YAŞ ve HSYK kararlarının hukuk devletine olan inancı örselediğini savunan hukukçular, bu iki kurumun en önemli mağdurların da milliyetçiler olduğunu iddia etti. Hukukçular, milliyetçilik anlayışlarının, milliyetçileri kapı dışarı edenlere destek olmaya asla müsaade etmeyeceğini sözlerine ekledi.

YETMEZ AMA EVET

12 Eylül 2010 tarihinde halkoyuna sunulacak olan anayasa maddelerinin, ideal olmasa da, mevcut darbe anayasasından çok daha demokratik, özgürlükçü, milletin değer yargılarına daha yakın olduğunu vurgulayan ülkücü hukukçular "Referandum sonucunun halkımız tarafından kabule şayan görülmesiyle birlikte, batı standartlarında ama kendi değerlerimize yaslanan yeni bir anayasa yapma yolunun açılacağına inanıyoruz." görüşünü savundu.

Milliyetçiliğin milletin sesini dinlemek olduğu vurgulanan deklarasyonda şu ifadeler yer aldı: "Milli meseleler üzerinden yapılan siyasi hesaplaşmalar, milleti milliyetçilikten uzaklaştırmaktan başka işe yaramamıştır. Bir milliyetçinin, milletin maddi ve manevi değerlerine her vesileyle ambargo koyan Anayasa Mahkemesi'nin yapısının uluslararası hukuk kurallarına uygun olarak yeniden yapılandırılmasına asla hayır demeyeceği kanaatindeyiz. Bir milliyetçinin, milliyetçilere yüksek yargıyı, askerlik mesleğini haram eden, HSYK ve Yüksek Askeri Şura kararlarının yargı denetimine açılmasına hayır demeyeceğini düşünüyoruz. Bir milliyetçinin, Türk milliyetçiliğinin bütün fikir ve aksiyon önderlerini en ağır, en onur kırıcı işkencelerden geçiren 12 Eylül darbecilerinin yargılanmasına hayır dememesi gerekir. Biz de demeyeceğiz."

Ülkücü ve milliyetçi hukukçular, şöyle devam etti: "Desteğimiz herhangi bir siyasi partiye, kuruma veya kuruluşa değil, insan haklarına, uluslararası hukuka, hukukun evrensel ilkelerine, ülkemizi daha da demokratikleştireceğine inandığımız anayasa değişikliklerinedir."

DEKLERASYONUN TAM METNİ

Milliyetçi ve ülkücü hukukçuların yayınladığı deklarasyonun tam metni şöyle: "Türkiye bir darbenin yıl dönümünde o darbe düzenini sürdürecek veya tarihe gömecek bir kararın eşiğindedir.

Cumhuriyetin son 50 yılı darbeler tarihidir.

Hesabı sorulmayan her darbe bir sonrakinin tetikleyicisi ve teşvikçisi olmuştur.

Milli varlığımızı tehdit eden problemlerin çoğu darbelerden beslenerek büyümüşlerdir.

1982 Anayasası darbe düzenini kurumsal hale getirmek maksadıyla oluşturulmuş bir darbe Anayasa'dır. Birçok maddesi gerçek bir demokrasiye giden yolu tıkamak maksadıyla Anayasa'ya konulmuş, milli iradenin tecellisini engellemek için, içi barikatlarla doldurulmuştur.

Anayasa Mahkemesi, yapısı ve çalışma biçimiyle milli iradeyi hiçe sayan bir kurumdur.

HSYK yargıyı halkın karşısına dikmek, ondan bağımsızlaştırıp ona karşı kullanmak için tanzim edilmiştir. Mutlaka demokratik bir yapıya kavuşturulması gerekmektedir.

Milliyetçilik, milletin vicdanını, maddi ve manevi değerlerini devlete taşımayı amaçlar.

Görevi milletin iktidarına mani olmak olan kurumları savunmak milliyetçilerin vazifesi olamaz.

Milliyetçilik ötekileştiren değil, bütünleştiren, bizleştiren bir fikir akımıdır. Dün birilerini, bugün başkalarını hain diye ötekileştirenler en başta milliyetçiliğe kötülük etmiş olurlar. Anayasa Mahkemesi'nin, HSYK'nın yüksek yargının kapısını –içimizden bazılarını ötekileştirerek- onlara kapatanlar Milliyetçilerin himaye ve desteğine mazhar olamazlar.

Hukuk devleti, Hukukun üstünde kalmakta direnenlerin hukukun denetimi altına alındığı devlettir.

Darbe Anayasası'nın imtiyazlı hale getirip denetim dışı tuttuğu YAŞ ve HSYK kararları devletin en önemli vasfının hukuk devleti olduğuna dair iddiaları örselemiştir. Üstelik bu iki kurumun en önemli mağdurları Milliyetçilerdir. Milliyetçilik anlayışımız milliyetçileri kapı dışarı edenlere destek olmaya asla müsaade etmez.

12 Eylül 2010 tarihinde halkın tercihine sunulacak olan Anayasa taslağının, ideali olmasa da, mevcut darbe anayasasından çok daha demokratik ve özgürlükçü, milletimizin değer yargılarına daha yakın ve daha tercihe şayan olduğu muhakkaktır. Referandum sonucunun halkımız tarafından kabule şayan görülmesiyle birlikte, Batı standartlarında ama kendi değerlerimize yaslanan yeni bir anayasa yapma yolunun açılacağına inanıyoruz.

Biz Türk Milliyetçisi hukukçular olarak, milliyetçiliğin kişi veya bir zümreye tabiiyet değil, milletin sesini dinlemek olduğuna inanıyoruz. Milli meseleler üzerinden yapılan siyasi hesaplaşmalar, milleti Milliyetçilikten uzaklaştırmaktan başka işe yaramamıştır.

Bir milliyetçinin, milletin maddi ve manevi değerlerine her vesileyle ambargo koyan Anayasa Mahkemesinin yapısının uluslar arası hukuk kurallarına uygun olarak yeniden yapılandırılmasına asla hayır demeyeceği kanaatindeyiz.

Bir milliyetçinin, milliyetçilere Yüksek Yargıyı, Askerlik mesleğini haram eden, HSYK ve Yüksek Askeri şura kararlarının yargı denetimine açılmasına hayır demeyeceğini düşünüyoruz.

Bir milliyetçinin, Türk milliyetçiliğinin bütün fikir ve aksiyon önderlerini en ağır, en onur kırıcı işkencelerden geçiren 12 Eylül darbecilerinin yargılanmasına hayır dememesi gerekir.

BİZ DE DEMEYECEĞİZ

Ülkücü ve Milliyetçi hukukçular olarak milletin hayrına gördüğümüz Anayasa değişiklik paketine, ilahi bir tesadüf eseri olduğuna inandığımız 12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak olan halk oylamasında BEYAZ OY KULLANMAK SURETİYLE EVET diyeceğimizi şimdiden ilan ediyoruz.

Desteğimiz; herhangi bir siyasi partiye, kuruma veya kuruluşa değil, insan haklarına, uluslar arası hukuka, hukukun evrensel ilkelerine ülkemizi daha da demokratikleştireceğine inandığımız anayasa değişikliklerinedir.

HAYIRLI OLANA EVET DENİLİR.

KAMUOYUNA SAYGIYLA DUYURURUZ"

Deklerasyona destek veren isimler ise şu şekilde:

1-Doç.Dr.Ömer ÖZKAN- Öğretim görevlisi
2- Av.Mustafa AĞCA-İstanbul Barosu Tüm Hukukçular Derneği Genel Başkanı
3-Av.Levent ÇEŞME-Elazığ Barosu
4-Av.Cüneyt KAÇAR-Elazığ Barosu
5-Av.Yavuz OBUZ-Elazığ Barosu
6-Av.Abdülkadir DOĞRU-Elazığ Barosu
7-Av.Necati KARABAY-Malatya Barosu
8-Av.Hasan İLTER-Ankara Barosu
9-Av.Cumali EMEÇ-Muğla Barosu
10-Av.Fatma Börekçi EMEÇ-Muğla Barosu
11-Av.Oral USLU-Muğla Barosu
12-Av.Necip Öner-İzmir Barosu
13-Av.Cemal ERKOÇ-Konya Barosu
14-Av.Cengiz CEYLAN-Konya Barosu
15-Av.M.Hakan ÇAM- İzmir Barosu
16-Av.Hasan ARAS-Bursa Barosu
17-Av.Ahmet Atilla KAVURAN-Elazığ Barosu
18-Av.Mustafa KARABULUT-Elazığ Barosu
19-Av.Muammer ÇOLAKOĞLU-Bingöl Barosu
20-Av.Hamza Seloğlu-Elazığ Barosu
21-Av.İsmail TAŞ-Elazığ Barosu
22-Av.Murat BAL-Elazığ Barosu
23-Av.Yener YAZGİN Elazığ Barosu
24-Av.Ülkü PEHLİVAN-Elazığ Barosu
25-Av.Nihat KUMTEPE-Elazığ Barosu
26-Av.Mehmet KARAKOÇ-Osmaniye Barosu
27-Av.Korkut ÖZEREN-Elazığ Barosu
28-Av.İrfan SÖNMEZ-Elazığ Barosu
29-Av.Fatih YETKİN-Malatya Barosu
30-Av.Mehmet BİROL ŞAHİN-Balıkesir Barosu
31-Nusret ÇİÇEK-Emekli Hakim-Yazar
32-Av.Hulusi Kızılkaya-Antalya Barosu
34-Av.Sebati DÖNMEZ-Antalya Barosu
35-Av.Ahmet KALINOĞLU-Balıkesir Barosu-Hukukçular Derneği ve Aydınlar Ocağı Başkanı
36-Av.Hasan ŞAFAK-Balıkesir Barosu
37-Av.Murat ÖREN-Balıkesir Barosu
38-Av.İlyas KAPISIZ-Balıkesir barosu
39-Av.Hasan DEMİRASLAN Balıkesir Barosu
40-Av.Aydın OKUYAN-Trabzon Barosu
41-Av.Yasin KOÇ-Burdur Barosu
42-Av.Adnan CAN-Burdur Barosu
43-Av.Ekrem SOYLU-Burdur Barosu
44-Av.Mehmet ÇAVDAR-Burdur Barosu
45-Av.Ömer ÇETİN-Burdur Barosu
46-Av.Serkan AYYILDIZ-Burdur Barosu
47-Av.Ferhat YILDIRIM-Burdur Barosu
48-Av.Ali UZ-Burdur Barosu
49-Av.Ömer BÜTÜNER-Burdur Barosu
50-Av.Burhan ŞENER-Elazığ Barosu
51-Av.Alparslan DEMİREL-Malatya Barosu
52-Av.Zühra USLU-Muğla Barosu
53-Av.Çağrı ALPER-Muğla Barosu
54-Av.Kadir AKSOY-Ankara Barosu
55-Av.Osman ÇIPLAK-Trabzon Barosu
56-Av.Ömer ÇITLAK-Trabzon Barosu
57-Av.Cengiz MARABA-Trabzon Barosu
58-Av.Halis YEŞİLYURT-Trabzon Barosu
59-Av.Şenay AKKUŞ-Aksaray Barosu
60-Av.Veysel AŞKIN-Bursa Barosu
61-Av.Derviş AKKUŞ-Aksaray Barosu
62-Av.Ahmet TOPAL-Elazığ Barosu
63-Av.Tan YILDIRIM-Elazığ Barosu
64-Av.Abdullah NACAK-Konya Barosu
65-Av.Mustafa KABAKÇI-Konya barosu
66-Av.Ahmet KILIÇ-İstanbul Barosu
67-Av.Rıdvan TOPRAK-İstanbul Barosu
68-Av.Hüseyin GÜNER-İstanbul Barosu
69-Av.Rasim BALTACI-İstanbul Barosu
70-Av.Fethi KARAMUZ-İstanbul Barosu
71-Av.Zafer UĞUR-Eskişehir Barosu
72-Av.Emine Çiçek İŞARET-Ankara barosu
73-Av.Hilal NİZAMOĞLU-Ankara Barosu
74-Av.Gökhan PİRİNÇÇİ-Ankara Barosu
75-Av.Hakan YILDIRIM-Ankara Barosu
76-Av.Ziya KARAÇAM-Ankara Barosu
77-Av.Cihan YILMAZ-Ankara Barosu
78-Av.Ayhan Zafer ÇAĞLAYAN-Ankara Barosu
79-Av.Ömer OZANTI-Ankara Barosu
80-Av.Mustafa ÖZAMBARCI-Ankara barosu
81-Av.Alparslan SUCU-Ankara Barosu
82-Av.Hüseyin ÇINAR-Ankara Barosu
83-Av.Vejdet ERSOY-Ordu Barosu
84-Av.Halide ATAŞ- Elazığ barosu
85-Av.Erdem ÇINAR-Elazığ Barosu
86-Av.Harun ŞİMŞEK-İstanbul Barosu
87-Av.Rıfat DEMİRKIRAN-İstanbul Barosu
89-Av.Menderes HIRÇINER-Manisa Barosu
90-Av.Hasan Gürhan ONAT-Manisa barosu
91-Av.Mehmet BAŞOĞLU-Manisa Barosu
92-Av.Mehmet KARAPEHLİVAN-Manisa Barosu
93-Av.Aykut ÖZKARA-Manisa Barosu
94-Av.Haşim ÇELİK-Manisa Barosu
95-Av.İsa KOŞAR-Av.Manisa Barosu
96-Av.İsmail Said AKMAN-Manisa Barosu
97-Av.Ertan ERGÜN-Manisa Barosu
98-Av.Ercan KANAR-Manisa Barosu
99-Av.Ömer Faruk EROL-Manisa Barosu
100-Av.Hüsnü ARSLAN-Manisa Barosu
101-Av.Zeyd ERDEN-Manisa Barosu
102-Av.Ali Hikmet KÜÇÜK-Balıkesir Barosu
103-Av.Neda TÜRK-K.Maraş Barosu
104-Av.Doğan NURLUYOL-K.Maraş Barosu
105-Av.Menderes TAKIMSU-K.Maraş Barosu
106-Av.Sami ŞEN-K.Maraş Barosu
107-Av.İdris YOLCU-K.Maraş Barosu
108-Av.Harun UYSAL-Manisa Barosu
109-Av.Kemal YAVUZ-K.Maraş Barosu

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89