• BIST 9732.98
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 24 °C
  • Diyarbakır 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C
  • Berlin 10 °C

Bölgede BDP, batıda HDP...

Bölgede BDP, batıda HDP...
Halkların Demokratik Kongresi (HDK), 30 Mart 2014'te yapılacak yerel seçimlere Türkiye'de HDP, bölge illerinde ise BDP ile gireceklerini duyurdu.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK), 30 Mart 2014'te yapılacak yerel seçimlere Türkiye'de HDP, bölge illerinde ise BDP ile gireceklerini duyurdu.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK), 30 Mart 2014 yerel seçimlerine hangi partilerle ve nasıl bir yerel yönetim anlayışıyla gireceğini İstanbul'da Cezayir Restorant Toplantı Salonu'nda düzenlenen basın toplantısı ile açıkladı. BDP ve HDP logolarının bulunduğu "Kentimizi ve kendimizi de biz yöneteceğiz" yazılı pankartının asıldığı toplantı salonuna, BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, BDP İstanbul milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve Sebahat Tuncel, BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, HDP eş başkanları Fatma Gök ve Yavuz Önen ile HDK bileşenleri temsilci ve başkanları katıldı. Toplantıda HDP adına açıklama yapan HDK Yürütme Kurulu üyesi Betül Çobanoğlu, HDK olarak başlattıkları seçim stratejisi tartışmalarının sonuçlandırdıklarını belirterek, "Yerel seçimlerde bölgede BDP, batıda HDP ile giriyoruz. HDP ve BDP, politik iddiamızı hayata geçireceğimiz ortak adreslerimizdir. Her iki partinin elde edeceği başarı, toplam başarımız ve ortak kazanımlarımız olacaktır" dedi.

BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak da, Türkiye'de yaklaşık yüz yıldır demokrasinin ciddi sıkıntılar yaşadığını kaydederek, "Devlete hizmet etme anlayışı ile devletin merkezci anlayışını yaşatma hizmetine dönüştü Türkiye siyaseti. Biz halk içinde demokrasiyi var etme mücadelesi verdik" dedi.

HDP ile Türkiye siyasetine önemli derecede değiştireceklerine dikkat çeken Kışanak, "Geldiğimiz süreçte demokratik siyaset, Türkiye siyasetine damga vuracak. Halk kendini yönetecek, tüm kesimlerden, farklı inanç grupları ve siyasetlerden, ötekileştirilen ve dışlanan kesimlerden herkesle buluşturacağımız seçim stratejileri ile tüm Türkiye'nin karşısındayız" ifadelerini kulandı. Her alanda yürütecekleri tartışmalar sonucunda halkla birlikte belirledikleri adaylarla seçime gidecekleri mesajını veren Kışanak, "Her yerden, en küçük birimlere kadar seçimlerde adaylar göstereceğiz. Bütün yerellerde iddialı çıkışların sahibiyiz. Türkiye'nin her yerinden adaylar göstereceğiz ve çok açık söylüyoruz ki halkımız ne istiyorsa onu yapacağız" ifadelerini kulandı. HDP'nin bir bileşeni olan BDP ile bölgede seçime gidecekleri kararına ilişkin olarak da konuşan Kışanak, "HDP'nin başarısı için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. HDP BDP'dir, BDP HDP'dir. Hiçbir farkı yoktur. Bizde HDP'nin bir bileşeniyiz. Bunlar seçim stratejileridir, böyle uygun görüldü ve böyle karar alındı" diye konuştu.

  • Yorumlar 9
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89