• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 4 °C

Bölge, 'KCK' gözaltılarına uyandı

Bölge, 'KCK' gözaltılarına uyandı
Van ve Iğdır güne gözaltılarla uyandı. Iğdır'da "KCK" adı altında düzenlenen baskınlarda 15 kişi gözaltına alındı.

 Van'da da Van Belediyesi, Çelebibağı Belediyesi, Dicle Haber Ajansı (DİHA) Van Bölge Temsilciliği, Azadiya Welat Gazetesi Temsilciliği ve çok sayıda eve düzenlenen baskınlar sonucu şu ana kadar en az 23 kişi gözaltına alındı. Mersin'de de 8 gözaltı var. 

Van Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polisler sabah saatlerinde Van merkez, ilçe ve beldelerinde eş zamanlı olarak "KCK operasyonları" çerçevesinde onlarca adrese baskın düzenledi. 

Dicle Haber Ajansı (DİHA) Van Bölge Temsilciliği, Azadiya Welat Gazetesi Temsilciliği, KURDÎ-DER, Van Belediyesi, Belediye Eğitim Destek Evi prefabrikleri, belediyenin bütün depoları, İmar Müdürlüğü, Hayvan Rehabilitasyon Merkezi, Belediye Başkanlık prefabriği, Belediye Başkanvekili Sabri Abi, Belediye Danışmanı Sait Kantarcıoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Selim Bozyiğit'in evleri ve belediyedeki odaları, Çelebibağı Belediyesi, Çelebibağı Belediye Başkanı Veysel Keser'in Erciş'teki evi ile çok sayıda adrese baskın düzenledi. Saatlerce süren baskın sonrası aramalarda en az 23 kişi gözaltına alındı. Aramalar sona ererken, gözaltına alınanlar Van Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 

GÖZALTINA ALINANLARIN İSİMLERİ

"BDP PM Üyesi Hüseyin Dağ, Van İl Genel Meclisi Başkanı Semira Varlı, Belediye Başkan Yardımcısı Selim Bozyiğit, Çelebibağı Belediye Başkanı Veysel Keser, Belediye Başkan Danışmanı Sait Kantarcıoğlu, İl Genel Meclis üyesi Senar Elter, BDP İl Eş Başkanı Fevziye Şiran, İl Yöneticileri Naif Oğraş, Habib Abi, BDP eski il yöneticisi Naim Işık, Yakup Ataş, Naci Erkol, İbrahim Alkan, İhsan Arslan, İsmail Demir, Müselma Pala, Başkale BDP İlçe Başkanı Salahattin Bozkurt, Eğitim Destek Evi eski öğretmenlerinden Nimet Ege ve Meral Güngör, Van Belediye Meclis üyesi Adil Adiyaman, Barış Anneleri İnisiyatifi üyesi Rukiye Aslan, Erciş Eğitim Sen üyesi Abubekir Dikmen, Mustafa Toprak." 

IĞDIR'DA 15 GÖZALTI 

Iğdır'da sabah saatlerinde İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polisler çok sayıda eve baskın düzenledi. Polis baskınlarında, Belediye Başkan Yardımcısı Elif Dağgül, belediye meclis üyeleri Cengiz Savaş, Gozel Önder, Ahmet Adıyaman, Ayşegül Yaşar, eski BDP yöneticisi Kadir Özsular, BDP yöneticisi Ferzende Abay, DTK üyesi Hasan Safa, BDP üyeleri Cahit Aydın, Sadık Önder, Halfeli Belde Belediyesi meclis üyesi Ahmet Semtaş ile soyadı öğrenilmeyen BDP çalışanı Hamza ve isimleri öğrenilmeyen 3 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Iğdır Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 

MERSİN'DE 8 GÖZALTI 

Mersin'de gece ve sabah saatlerinde Toroslar ilçesinde Kurt Ali ve Şevket Sümer mahallerinde yapılan ev baskınlarında 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan Cihan Kökbalık, Seyithan Akdoğan, Yener Aydın, Özgür Bozkurt, Sedat Sarıhan, Sinan Acar, H.A. (16) ve ismi öğrenilemeyen bir kişi Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Söz konusu kişilerin, "KCK Gençlik yapılanmasına üye oldukları" iddiasıyla gözaltına alındıkları iddia ediliyor. Öte yandan gözaltına alınan Yener Aydın adlı gencin engelli olduğu bildirildi.

  • Yorumlar 8
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89