• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 28 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 14 °C

Biz Şemdinli’de, mücadele ederken, Ankara’dan bize vuruyorlar

Biz Şemdinli’de, mücadele ederken, Ankara’dan bize vuruyorlar
Özel bir televizyon kanalına konuk olan Başbakan Erdoğan gündemi oluşturan konularla ilgili önemli mesajlar verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özel bir televizyon kanalında gündemi değerlendirdi.

"Küresel kriz bizi teğet bile geçmedi" diyen Erdoğan, darbelerden referanduma, ordudan yargıya, muhalefetten terörle mücadeleye önemli mesajlar verdi.

"Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir İlkesi Güçleniyor"

Başbakan Erdoğan, referandumda oylanacak Anayasa değişikliklerinin "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" ilkesini güçlendireceğini söyledi.

Referandumu güven oylaması olarak görmediklerini tekrarlayan Başbakan Erdoğan, bir kez daha "erken seçim yok" mesajı verdi.

Erdoğan, geçmişteki yanlışlıklara sahip çıkılmaması gerektiğini belirterek, "Kimse kalkıp bu ülkede darbeleri meşru göstermesin" dedi.

"Ordu Anayasadaki Görevi İçinde Hareket Etmeli"

Başbakan, "Ordumuz hepimizin ordusu. Bunun üzerine zaten kimsenin kalkıp da herhangi bir farklı tasarrufta bulunmak diye bir şey yok. Ama ordumuzun belirlenmiş Anayasa’daki bir görevi var. Bu görev alanı içerisinde de hareket etmelidir." dedi.

Yüksek Askeri Şura toplantısıyla ilgili haberleri (sağır duymaz uydurur) sözleriyle değerlendiren Erdoğan, Başbakan ve Cumhurbaşkanı’nın kendi yetkilerini kullandığını söyledi.

"İradenizi Ortaya Koyarsanız Beyaz Gömleği Giyeceksiniz"

Başbakan Erdoğan, "Gelenekçi yapıyı bozmak biraz zordur ama ama bozarsanız aydınlığa çıkarsınız" diye konuştu.

Başbakan, ’’Eğer siz iradeyi koyarsanız o beyaz gömleği de giyeceksiniz. İradenizi ortaya koyacaksınız. Allah’ın verdiği canı Allah’tan başka kimse alamaz buna inanacaksın." dedi.

"Anayasa Değişikliğinde Tavrınızı Açıkça Ortaya Koyun"

TÜSİAD’ın Anayasa değişikliğiyle ilgili açıklamalarının geçmişteki tutumuyla çeliştiğini belirten Başbakan, "Senin paran olduğu kadar benim de arkamda milletim var" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, "TÜSİAD kendisini çek etsin. Bu anayasayı beğenmiyorsa çıksın açıkça hayır desin, gerekçelerini de söylesin. Diyemiyorsan da çık açıkça ben bu değişikliği destekliyorum desin. Bitaraf olan bertaraf olur" dedi.

"Başbakana Kalpazan Demek Çok Terbiyesizce"

Başbakan Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun söylemini de eleştirdi.

Erdoğan, "Bu ülkenin başbakanına kalpazan demeyi çok terbiyesizce görüyorum. Ona dava açacağım o ayrı mesele. Akbil davasında benimle birlikte olan arkadaşlarım beraat etmiştir. Bu dedikleri dosya o dosya. Sen kalkıp burada bana onunla saldırıyorsun." dedi.

"Yargıya Güven Biterse Tuz Kokmuş Demektir"

Yüksek yargıyla ilgili gazetelere yansıyan iddiaları da değerlendiren başbakan Erdoğan, "Umarım doğru değildir, doğruysa yargı bunları temizlemeli." dedi.

Erdoğan, "Milletin yargıya güveni biterse tuz kokmuş demektir, herşey biter" dedi.

Başbakan Erdoğan, Amerikan basınında çıktıktan sonra Beyaz Saray’ın yalanladığı haberi değerlendirirken, Ankara-Washington ilişkilerinin tarihinin zirvesinde olduğunu söyledi.

Türkiye’nin komşularıyla ilişkilerini geliştirmesinin doğal olduğunu kaydeden Erdoğan, "Bundan rahatsız olanlar var, çünkü Türkiye güçleniyor" dedi.

"Kriz Bizi Teğet Bile Geçmedi"

Başbakan Erdoğan, IMF ile anlaşma yapmadan Türkiye’nin küresel krizi aştığını söyledi.

Erdoğan, Ama ben başka bir şey söyledim ’bizi teğet geçecek’ dedim. İnanın bizi teğet bile geçmedi. Şurada birkaç ay önce 2-3 ay içerisinde 2-3 puan işsizlikte düşeceğiz ve geldiğimiz noktaya, devraldığımız noktaya geleceğiz dedim. İşsizlikte 11 puana indik daha da ineceğiz buna da inanıyorum.’’ dedi.

"Muhalefet Terörle Mücadeleye Destek Vermiyor"

Terörle mücadelede İngiltere ve İspanya’yı örnek gösteren Erdoğan, bu milli meselede medyadan ve muhalefetten destek beklediklerini söyledi.

Erdoğan, "Biz Şemdinli’de, Yüksekova’da mücadele ederken, Ankara’dan bize vuruyorlar" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89