• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 11 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 14 °C

Biz bu yola beyaz kefenle çıktık

Biz bu yola beyaz kefenle çıktık
Başbakan Erdoğan, kendisi için ağır ifadeler kullanan CHP lideri Kılıçdaroğlu için "İhanetle gelen ihanetle gider" dedi...

Başbakan Erdoğan, kendisi için ağır ifadeler kullanan Kılıçdaroğlu'nun Bahçeli'den rol kaptığını söyledi. "Görüyoruz ki MHP'nin kuyruğuna takılmış gidiyor. Hakaret ediyor, çirkin benzetmelerde bulunuyor, sövüyor. MHP ile aynı dili, aynı üslubu, aynı çirkin hakaretleri kullanıyor" şeklinde konuşan Erdoğan, "Edep ya hu!" dedi.

Başbakan Erdoğan, şahsına yönelik ağır ifadeler kullanan Kılıçdaroğlu'nu Adıyaman'daki halk oylaması mitinginde eleştirdi. "MHP Meclis'e girdiğinde CHP'nin kuyruğuna takılıp gidiyordu. Şimdi roller değişti. CHP, MHP'nin kuyruğuna takılmış gidiyor" diyen Erdoğan şöyle konuştu: "Önceki gün CHP'nin Genel Başkanı Malatya'da konuştu. Hakaret ediyor, çirkin benzetmelerde bulunuyor, sövüyor. MHP ile aynı dili, aynı üslubu, aynı çirkin hakaretleri, aynı yıkıcı kavram ve kelimeleri kullanıyor. Maalesef bu beyefendiler siyasetin seviyesini aşağılara çekmek için ellerinden geleni yapıyor. Ben Adıyaman'dan muhalefet partilerine, tasavvuf diliyle 'edep ya hu' diyorum. Kendilerinden edep etmiyorlarsa, kendilerine oy vermiş nezih insanlardan edep etmiyorlarsa bile çocuklardan, gençlerden edep etmelerini kendilerine tavsiye ediyorum."

MAHKEMEYE KİM GÖTÜRDÜ?

"Çıkmış diyor ki 'Biz başörtüsü sorununu çözeriz'. Dürüst ol be, doğru ol be. Kızlarımızın üniversitelere başörtülü gidebilmelerine yönelik 411 oy çıktığı zaman onu Anayasa Mahkemesi'ne kim götürdü? Onun altında senin imzan vardı." Bir kısım medyaya da seslendiğini belirten Erdoğan, "Buradaki arkadaşlarımı tenzih ederim. Patronlarını, genel yayın yönetmenlerini uyarıyorum. 411 parlamentodan çıktığı zaman bunu mahkemeye kim götürdü? Niçin bunları söylemiyorsun?" diye konuştu.

Ülke hayrına hiçbir konuda bir araya gelemeyenlerin bugünlerde 'hayır' oyunda bir araya geldiklerini belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Allah aşkına şu tabloya bakar mısınız? Kim 'hayır' diyor? CHP, MHP ve BDP 'hayır' diyor. Onlara gaz veren medya, YARSAV, Koltuk sevdasına düşmüş bürokratlar, seçkinler, çeteler, mafya, Benim milletime 'bidon kafalı' diyenler, bu değişime 'hayır' diyor. Milletim 'evet' diyor."

İhanet eden ihanete uğrar

Erdoğan, Baykal'ın kaset skandalından sonra CHP koltuğuna oturan Kılıçdaroğlu'nu, "Kendi liderlerine ihanet edenler başka ihanetlerin mağduru olurlar" diyerek uyartı. Erdoğan şu değerlendirmeyi yaptı: "Taşıma su ile değirmen işte bu kadar döner. Medyanın üfürmesi ile şişen yelken açık denizde alabora olup gider. Yandaş medyanın gazına gelenler havaya karışıp giderler. Yani manşetle gelenler manşetle giderler. Kendi arkadaşlarına, kendi dostlarına, kendi liderlerine ihanet edenler başka ihanetlerin mağduru olurlar. İşte görüyorsunuz, ayakları dolanmaya başladı. Ağızlarından çıkanı saatler geçmeden düzeltiyorlar. Kendi söylediklerini daha yatsı olmadan yalanlıyorlar. Normal zamanda içlerinden geleni söylüyorlar, ama azarı işitip anında çark ediyorlar."

Biz bu yola beyaz kefenle çıktık

Başbakan Erdoğan, Adıyaman'ın ardından Malatya'ya geçerek burada da vatandaşlara hitap etti. Anayasa paketine destek istedikten sonra muhalefete yüklenen Erdoğan şunları kaydetti: 'CHP'yi ararsanız Anayasa Mahkemesi'nin önünde bulursunuz. MHP'yi ararsanız ellerinde argo, hakaret sözlüğü, yeni hakaretler ararken bulursunuz. BDP'yi ararsanız onu da CHP'nin, MHP'nin yanında bulursunuz.' Türkiye'yi değişime götürürken her şeyi göze alarak çıktıklarını vurgulayan Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Anayasa değişikliğini, yüce divanda yargılanmaktan korktukları için yapıyorlar' sözlerini 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın kendisine düzenlenen suikast sonrası söylediği 'Allah'ın verdiği canı Allah'tan başka alacak yoktur' sözleriyle cevap verdi. 1960 Darbesi sonrası asılan Başbakan Adnan Menderes'in 'Dirimden korkmayacaktınız. Ancak milletle el ele veren Menderes ruhu sizi ebediyete kadar takip edecek ve bir gün sizi silip süpürecek' sözlerini de hatırlatan Erdoğan, "Biz bu yola beyaz kefenle çıktık, millete hizmet yolunda başımızı koyduk" dedi.

Bu iş bitti

Adıyaman'da mitinge katılan on binlerce kişi "Sevdamız millet, kararımız..." diyen Erdoğan'a "evet" diye karşılık verdi. Erdoğan bunun üzerine "Hamdolsun bu iş bitti. Bingöl'de de bitti, Elazığ'da da bitti, Adıyaman'da da bitti. Evet, evet evet..." dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89