• BIST 9693.46
  • Altın 2506.421
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.7776
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Berlin 8 °C

Bismil'deki sorumlular açıklansın!

Bismil'deki sorumlular açıklansın!
Demirtaş, "Hükümetten beklediğimiz şey; sorumluları kimse yakalandığını, gözaltına alındığını, açığa alındığını ve sorguda olduğunu açıklamasıdır" dedi.

Eski BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 'Hükümetten beklediğimiz şey; derhal çıkıp sorumluları kimse yakalandığını, gözaltına alındığını, açığa alındığını ve sorguda olduğunu açıklamasıdır' dedi.

Şentepe Mahallesi'nde bağımsız milletvekili adaylıklarının YSK tarafından iptalini protesto etmek için toplanan grubun çıkardığı ve bir kişinin ölümüne ve 2 kişinin yaralanmasına yol açan olayın ardından Bismil'e gelen eski BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Bismil Belediyesinde eski BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, bağımsız milletvekili Emine Ayna ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile birlikte basın toplantısı düzenlendi.

27698

Demirtaş, gösterilerde bütün uyarılarına rağmen polisin şiddetini artırdığını ileri sürerek, şöyle konuştu:

'Polisin, göstericelere karşı kullandığı orantısız şiddet, sokak işkencesine dönüşmüştür. Dolayısıyla bugün Bismil'de ortaya çıkan sonuç, tesadüfen ortaya çıkmış ve rastgele oluşmuş bir sonuç değildir. Bunun aylardır süren bir altyapı hazırlığı vardır. Bunun anlaşılması ve görülmesi lazım. Bugün vatandaşlar hedef gözetilerek açıktan gerçek mermilerle ateş edilip, bir katliam gerçekleştirilmek isteniyorsa bu, AKP'nin emrindeki, Hükümetin emrindeki polis tarafından yapılıyorsa bizim şu saatlerde Hükümetten beklediğimiz şey; derhal çıkıp sorumluları kimse yakalandığını, gözaltına alındığını, açığa alındığını ve sorguda olduğunu açıklamasıdır.'

"EN KISA SÜREDE CUMHURBAŞKANIMIZLA GÖRÜŞMEK İSTERİZ"

Eski BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 'Cumhurbaşkanı Gül ile görüşmeyi iptal etmemiz, bir tepkiden kaynaklı değildir. En kısa sürede Cumhurbaşkanımızla görüşmek isteriz' dedi.

27699

Demirtaş burada yaptığı konuşmada, görüşme imkanı olması halinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yaşanan tabloyu yüz yüze aktarmayı düşündüğünü ancak Bismil'de yaşanan olaylar ve bir kişinin yaşamını yitirmesi üzerine Bismil'e geldiğini söyledi.

Ankara'ya gitmesi halinde Cumhurbaşkanı Gül'e yaşananları anlatmayı planladığını belirten Demirtaş, 'Buradan haber gelince derhal Bismil'e gelme ihtiyacı hissettik. Çünkü burada bir katliam provası yaşanmıştır. Cumhurbaşkanı Gül ile görüşmeyi iptal etmemiz, bir tepkiden kaynaklı değildir. En kısa sürede Cumhurbaşkanımızla görüşmek isteriz. Bu olay üzerine iptal ettik ama Sayın Cumhurbaşkanının da halkın içinde bulunduğu bu ızdırabı, bu zulmü görmesi gerekir. Bunun durması için müdahale etmesi gerekir. Sayın Cumhurbaşkanı isterse günde 10 defa da görüşebiliriz' diye konuştu.

Demirtaş, hükümetten 'polis işkencesinin biteceğine' dair açıklama yapmasını beklediklerini ifade ederek, halkın meydanlarda toplanmasının Hükümet tarafından dikkate alınmasını istedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89