• BIST 9546.08
  • Altın 2493.407
  • Dolar 32.6002
  • Euro 34.8556
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 26 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 8 °C

'Bir gün senin de helikopter kazanı inceleriz' tehdidi

'Bir gün senin de helikopter kazanı inceleriz' tehdidi
Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin incelemelerde bulunan pilottan çarpıcı iddialar...

Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin incelemelerde bulunan pilottan çarpıcı iddialar. Pilot, 'Bir gün senin de uçak kazanı, helikopter kazanı inceleriz. dediler' diyerek kendisin tehdit edildiğini öne sürdü.

Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin açıklamalarda bulunan Pilot Volkan Sürmeli, "Helikoptere adı geçen GPS cihazının yerine farklı, tabiri caizse fi tarihinden kalma bir navigasyon cihazı takılmış. Helikopterle hiçbir ilgisi ve alakası yok" dedi.

BBP tarafından Almanya'dan Türkiye'ye davet edilen ve Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin incelemelerde bulunan Pilot Volkan Sürmeli, önemli açıklamalarda bulundu.

Helikoptere takılı olan cihazın helikopterle hiçbir ilgisinin olmadığını iddia eden Sürmeli, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından oluşturulan kaza kırım ekibinde yer alan kimya mühendisi Feridun Seven, pilot Mehmet Sevdim ve motor teknisyeni Kerem Mumcuoğlu'nun kaza kırım raporu hazırlamak için hiçbir eğitimlerinin ve lisanslarının bulunmadığını ileri sürdü.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün şu anda tutuklu olan kaza kırım uzmanları tarafından çekilen ve Alman kaza kırım uzmanları Uwe Reibel ile kendisine 10 Nisan 2009 tarihinde tutanakla teslim edilen klasörlerin içinde yer alan fotoğrafa ilişkin konuşan Sürmeli, "10 Nisan 2009 tarihinde Ankara'ya Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne gittiğimizde, bu fotoğrafı bize tutanakla teslim ettiler. Ancak fotoğrafı incelediğimizde adı geçen GPS cihazının yerine farklı, tabiri caizse fi tarihinden kalma bir navigasyon cihazı takılmış. Helikopterle hiçbir ilgisi ve alakası yok. Digital olmayan, manuel bu cihaz, ne geçmiş uçuş kayıtları yapabiliyor, ne de yeterli teknik özelliklere sahip" diye konuştu.

"TEHDİT EDİLDİM"

Helikopterdeki cihazı söken askerler ve SHGM kaza kırım uzmanlarının aynı araçta seyahat ettiklerini öne süren Sürmeli, bunun akıllara yeni soru işaretlerini getirdiğini kaydetti. Helikopter kazasının ardından birkaç ay sonra SHGM'nin internet sitesinde kaza kırım uzmanları arandığına yönelik bir ilan gördüğünü ifade eden Sürmeli, "Bunun üzerine ben kurumu aradım. Beni F.S.'ye bağladılar. Türkiye'ye kesin dönüş yapmak istediğimi ve bu iş için başvuru yapacağımı söylediğimde, 'Raporun ne alemde, ne zaman bitecek' dedi. Bunun üzerine ben de 'raporum bittiğinde BBP'ye teslim edeceğim' dedim. Bunun üzerine F.S. bana, 'Ankara'ya geldiğinde görüşelim, bir yemek yiyelim. İnceleyelim' dedi. Bunun etik olmayacağını söyleyerek reddettiğimde ise bana, 'Bir gün senin de uçak kazanı, helikopter kazanı inceleriz' diyerek tehdit etti. Bütün bu ortaya çıkan gelişmeler, bence kimin ne yapmak istediğini açıklamaya yetiyor ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89