• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Diyarbakır 27 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 11 °C

Binlerce kişi oturma eyleminde

Binlerce kişi oturma eyleminde
BDP Milletvekili Salahattin Demirtaş, mahkemenin kararını beklediklerini belirterek, "Ya arkadaşlarımızı bırakacaksınız ya da hepimizi alacaksınız" dedi.

Diyarbakır'da binlerce kişi oturma eylemine başladı ANF19:41 / 25 Aralık 2009 AMED - Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ve eski DTP'lilere yönelik başlatılan operasyonda gözaltına alınan ve adliye sevk edilen 36 kişiden 28'i hakkında tutuklama talep edilmesi üzerine Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan binlerce kişi Diyarbakır-Elazığ Karayolu'nu trafiğe kapatarak oturma eylemi başlattı. BDP Milletvekili Salahattin Demirtaş, mahkemenin kararını beklediklerini belirterek, "Ya arkadaşlarımızı bırakacaksınız ya da hepimizi alacaksınız" dedi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla BDP'ye yönelik dün başlatılan operasyonda gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 36 kişiden 28'inin tutuklanma talebiyle mahkemeye gönderilmesi kararı Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan binlerce kişinin tepkisine neden oldu. Karar açıklanmasının ardından BDP milletvekilleri Emine Ayna, İbrahim Binici, Salahattin Demirtaş, Sevahir Bayındır, Gültan Kışanak, Pervin Buldan, Sabahat Tuncel, Ayla Akat Ata, Özdal Uçar, Hamit Geylani, Fatma Kurtalan, siyasi yasak getirilen eski DTP Milletvekili Aysel Tuğluk, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile BDP'li belediye başkanları ve yöneticilerin de aralarında bulunduğu binlerce kişi, Adliye binası önüne doğru yürüyüşe geçti.

9608

Yürüyüşte, "Baskılar bizi yıldıramaz", sloganları atılırken, kalabalık sık sık, "Bizi de alın bizi de" şeklinde bağırdı. Kalabalık grup adliye binası önündeki Diyarbakır-Elazığ Karayolu'nu trafiğe kapatarak oturma eylemi başlattı.

Otobüsün üzerinden kalabalık gruba hitap eden BDP Milletvekili Salahattin Demirtaş, halkın oylarıyla seçilmiş ve halkın iradesini temsil eden 28 kişinin tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildiğini hatırlatarak, demokratik tepkilerini göstermek amacıyla oturma eylemi başlattıklarını söyledi. "Ya arkadaşlarımızı bırakacaksınız ya da hepimizi alacaksınız. Bizi tutuklayacaksınız" diyen Demirtaş, mahkemenin vereceği kararı beklediklerini kaydetti. Demirtaş, "İnanıyorum ki arkadaşlarımızı alıp gideceğiz. Ya da hep birlikte Diyarbakır zindanını ziyaret edeceğiz" dedi. Demirtaş'ın konuşması sık sık "Ya onları bırakın ya da bizi de alın", "İnsanlar burada adalet nerede" sloganlarıyla kesildi.

BDP operasyonu kapsamında savcılıktan serbest bırakılan 8 kişinin de katıldığı gergin bekleyiş devam ediyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89