• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 6 °C

Beşir Atalay'a PKK 'terör örgütü' mü sorusu

Beşir Atalay'a PKK 'terör örgütü' mü sorusu
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "çözüm süreci"nin yasal çerçevesine dair çalışmaların parçası olan çözüm paketine ilişkin soruları yanıtladı.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İçişleri Komisyonu’nda üç gün görüşüldükten sonra kabul edilen ‘Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Tasarısı’ Meclis Genel Kurulu’nda da tartışıldı.

Milletvekillerinin sorularını cevaplayan Atalay, Türkiye’nin, bağımsız Kürdistan’ın kurulmasına ilişkin bir sözü, taahhüdü olmadığını söyledi. Atalay, “IŞİD bir terör örgütüdür bizim açımızdan. Bizim yardımlaşmamız söz konusu değildir.” diye konuştu.

Bunun çerçeve yasa olduğuna söyleyen Atalay, hükümetin kurumlara görev vereceğini belirterek yürütülen bir yol haritası olduğunu kaydetti. Daha somut bir eylem planı üzerinde çalıştıklarını dile getiren Atalay, daha yeni teklifler ve tasarıların olabileceğini ifade etti. Burada yapılması gereken çok çalışma olduğunu anlatan Atalay, “Elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Sabırla, dikkatle çalışmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Güvenlik güçlerinin bölgedeki sayısının azalmadığını aksine arttığını söyleyen Atalay, “O konuda çok tedbirliyiz. Terörle Mücadele Kurulu başkanıyım, düzenli toplanıyoruz. Güvenlik güçlerine talimatımız, bunlar asayiş olayı, nerede olacaksa müdahale edeceksiniz. İstanbul’da nasıl müdahale ediyorsanız orada da edeceksiniz. Bunda tereddütümüz yok. Herkesi bağlayan bir eylem planımız olacak. Bölgede olan rahatsızlıkları yakından takip ediyoruz.” şeklinde konuştu.

MİT Müsteşarımız ve ekibimiz, İmralı ile görüşüyorlar

Atalay, “Son iki ayda örgütle görüşmeler; MİT Müsteşarımız ve ekibimiz, İmralı ile görüşüyorlar. Sürecin işlemesi o şekilde. BDP-HDP heyetleriyle görüşüyoruz, görüşme trafiği bu şekilde yürüyor. Bundan sonra da böyle olacak.” ifadelerini kullandı. Bir güven bunalımı da olmadığını belirten Atalay, ortadan kalkan bir devlet otoritesi de olmadığını dile getirerek “Hangi köye isterseniz rahatça gidebilirsiniz, hiçbir sorun yok. Devlet otoritesi kalktığını kabul etmiyoruz.” dedi.

Atalay şöyle devam etti: “Güvenlik güçlerimiz yerinde duruyor. Vali ve Kaymakamlığa bağlıdır, doğrudur. Şu an sivil otorite var, vali veya kaymakam emriyle, izniyle oluyor. Asayiş olaylarına izin vermemek olmaz. İyi takip ediyoruz, yanlışlık yapan varsa onu takip ediyoruz.”

Atalay çözüm süreci konuşulurken üniter devletin gündeme gelmesinin kendilerini üzdüğünü ifade etti. Devlet ile vatandaş arasında sorun kalmasın diye çalıştıklarını vurgulayan Atalay, bunlar çözüldüğünde terörün zemininin de kalkmış olacağını söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89