• BIST 9693.46
  • Altın 2513.719
  • Dolar 32.577
  • Euro 34.7689
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 8 °C

Beşir Atalay: O afişi CHP'li başkan astırdı

Beşir Atalay: O afişi CHP'li başkan astırdı
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, 'başörtüsünü rahibe kıyafetine benzeten' afişin faillerini tespit ettiklerini açıkladı.

Sorumlunun CHP olduğunu söyleyen Atalay, "Nerede basıldığını bulduk, kime sipariş edildiğini bulduk, ne kadar bastırıldığını bulduk. Bu kişilerin hepsi konuştular. Billboardlara asanlar da konuştular. Bunu yapan Avcılar'ın CHP'li Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci." diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün yaptığı açıklamalarda İstanbul il başkanıyla konuştuğunu, afişin CHP'ye ait olmadığına ikna olduğunu açıkladı. CHP lideri, hükümeti de sorumluları bulmaya çağırdı. Söz konusu açıklama akşam saatlerinde Bakan Atalay'dan geldi. İnançlara hakaret içerikli afiş hakkında gazetecilere bilgi veren Atalay, Kılıçdaroğlu'nun Başbakan Tayyip Erdoğan'a yönelik 'hakaret içeren' sözler sarf ettiğini, CHP İl Başkanı Berhan Şimşek'in de afişleri kendilerinin asmadığı yönünde açıklamalarda bulunduğunu da kaydetti. İçişleri Bakanlığı olarak kendilerinin afişleri kimlerin astığını belirlediklerini dile getirirken, "Bu afişler CHP'li Avcılar Belediye Başkanı tarafından yaptırılmış." şeklinde konuştu.

Afişler asılırken CHP İl Belediye Meclis Üyesi Ali Oral'ın da bizzat başında bulunduğunu ifade eden Atalay, "Biz CHP'lilere diyoruz ki: 'Bunu siz yaptınız. Birinizin yaptığından diğerinin haberi olmayabilir. Ama utanmadan Başbakan'ımıza 'zavallı' tabirini kullanıyorsunuz. Bunu isim isim ben açıklıyorum. İstanbul Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci'nin bizzat matbaalarla görüşerek bunu sipariş ettiğini, açıklıyoruz." ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu ve Şimşek'in Başbakan Erdoğan ve AK Parti'den özür dilemesini istedi. Bu arada Oral'ın, Avcılar Polis Merkezi'nde konuyla ilgili bilgi verdiği bildirildi. Değirmenci'nin de pazartesi günü açıklama yapacağı öğrenildi.

CHP'Lİ Tekin: Sorumlular cezalandırılacak

CHP MYK üyesi Gürsel Tekin ise parti yönetiminin sorumlular hakkında gerekli işlemi yapacağını söyledi. Afişi onaylamadığını söyleyen Tekin, "Bu afiş, hangi parti tarafından asılırsa asılsın çok yanlış bir şeydir. Parti yönetimi bunun gereğini yapacaktır. Cezasını verecektir." dedi.

19670

Berhan Şimşek de Atalay'ın açıklaması doğruysa disiplin kurulunun işleyeceğini kaydetti. Şimşek, şöyle konuştu: "Beşir Atalay'ın dediği doğruysa, CHP'li bir belediye başkanı bile olsa, bu başkanlık ona işgüzarlık yapmasını gerektirmez. İddia doğruysa CHP'de disiplin kurulu işler. Ancak Atalay'ın Diyarbakır'daki benzer pankartı da çözmesini bekliyorum." 

Şimşek, sabah suç duyurusunda bulunmuştu

CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, dün sabah gazetecilere yaptığı açıklamada afişlerin partileriyle alakasının bulunmadığını savunmuştu. Berhan Şimşek, 'korsan afişi' kimin yaptığını bulmanın kendi işleri olmadığını, bu görevin Başbakan Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a ait olduğunu kaydetmişti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89