• BIST 9559.02
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 27 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 11 °C

Beni hatırla Başbakan...

Beni hatırla Başbakan...
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’a mektup gönderdi. “Hatırlar mısınız” diye başlayan mektupta, Kayseri’deki rüşvet trafiğini yeniden gündeme getirdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a gönderdiği mektubunda, “Kayseri Belediyesi’ndeki rüşvet trafiğini çok somut olarak ortaya koyan o defteri siz rafa kaldırın, kasaya kilitleyip suçun üstünü örtün diye göndermedim” ifadelerine yer verdi.

Ses kasetlerini dinledik

CHP Genel Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’a kurye ile mektup gönderdi. Kılıçdaroğlu’nun, “Sayın Başbakan” diyerek başladığı mektubunda, Erdoğan’ın 17 Ekim 2011’de Kızılcahamam’da konuşurken, “İsim vermeyeceğim, biri çıkmış siyasetin kirlendiğinden söz ediyor. Biraz haya eden insan bütün Türkiye’nin duyduğu, kendi partisinin belediye başkanının ifadesiyle, ses kasetlerini hep beraber dinledik. ‘Yamyamları doyuramıyorum’ diyen kendi belediye başkanının itirafını da duyar da ses verir” dediğini belirtti.

Hatırlar mısınız

Kılıçdaroğlu, mektubunda şunları kaydetti: “Haklısınız, yolsuzluk olunca insan gerçekten de haya eder, ses verir. Peki siz neden haya edip, ses vermiyorsunuz? Hatırlar mısınız? Kayseri Belediyesi’ndeki rüşvet trafiğini çok somut olarak ortaya koyan defteri size göndermiştim. O defterde, kimden ne kadar rüşvet alındığı, rüşvetin kime verildiği, nasıl paylaştırıldığı kuruşu kuruşuna kayıtlıydı. Siz ne yaptınız? ‘Bunun altında imza yok’ diyerek sümen altı ettiniz. Ben o defteri siz rafa kaldırın, kasaya kilitleyip suçun üstünü örtün diye göndermedim. Başbakan olduğunuzu hatırlayıp, ar ve haya edip sorumluluğunuzu yerine getirin diye gönderdim. Ama siz, ‘rüşvet defterinin altında imza yok’ diye Kayseri Belediyesi’nde dönen yolsuzlukların üzerini örttünüz. Defterdeki rüşvet akışıyla ilgili iddiaları incelemesi için bir müfettiş bile görevlendirmediniz.”

Suç duyurusu

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Siz CHP’ye çamur atmak için eski defterleri karıştırırken, biz çoktan ses vermiş, tam 34 ay önce, CHP Genel Sekreteri’nin imzasıyla 23.12.2008 tarih ve 2008/4934 sayılı yazımızı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na göndermiş, suç duyurusunda bulunmuştuk. Bu da gösteriyor ki, CHP AKP değildir.

Toz, kir, pislik kabul etmez. Hayalı davranır. Sizin de hayalı davranarak, elinizdeki yolsuzluk bilgi ve belgeleriyle rüşvet defterini yargıya teslim etmenizi öneriyorum. Sayın Önder Sav’ın yaptığı suç duyurusu metnini de gönderiyorum. Saygılarımla.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89