• BIST 9672.32
  • Altın 2500.365
  • Dolar 32.5848
  • Euro 34.8412
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 27 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Berlin 7 °C

Bekaroğlu: Söz vermiştik, ne değişti?

Bekaroğlu: Söz vermiştik, ne değişti?
HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Mehmet Bekaroğlu, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi.

HAS Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Bekaroğlu, "1 Kasım 2010'da bir grup vicdanlı insan Halkın Sesi Partisi’nde bir araya geldi. Birlikte mücadele sözü verdiler. Partiyi oluşturan koşullar hala duruyor. İki yıl önce bunları söyleyen Numan Kurtulmuş şimdi ne oluyor da AKP'ye geçiyor?" dedi.

HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul İl Başkanı Mehmet Bekaroğlu, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş ile dün yaptığı görüşmeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

HAS Parti'nin kapatılıp AK Parti'ye katılması çalışmalarının yapıldığını iddia eden Bekaroğlu, ''Bu iş bizce bitirilmiş bir iştir, şimdi formaliteler yürütülüyor. Böyle olmasına rağmen il başkanları ve kurucular kurulu toplantılarına katılıp düşüncelerimizi ifade edeceğiz. Yeni gelişmeler olursa sizlerle paylaşacağız'' dedi.

Bekaroğlu, bir gazetecinin ''HAS Parti kapatılıyor mu?'' sorusunu şöyle cevapladı:

''Bu konu 5-6 aydan beri her tarafta konuşuluyor. Bizler dışarıdan çok duyduk ve zaman zaman Kurtulmuş'a 'Bu söylentiler nedir?' diye sorduk. Bize sürekli 'Bunlar söylentidir, benim hiçbir şeyden haberim yok, böyle bir şey yok' dedi. Ne zaman ki, iktidar partisinin merkez organında konu görüşülüp, deşifre olunca, bir gazetede yayımlanınca, ondan sonra yine kurullar toplandı. Kurtulmuş basına 'Bana ulaşan bir teklif yok' dedi. Bize de 'Ben böyle bir şeyden haberdar değilim, sizin gibi basından öğrendim. Böyle bir teklif olursa görüşürüz' dedi. Görüyoruz ki, bitirilmiş bir işin formaliteleri icra ediliyor.

Herhangi bir parti organı adına konuşmuyorum. Mehmet Bekaroğlu ve arkadaşlarım adına konuşuyorum. HAS Parti, kapanıyor, görüntü budur. Bunun resmi açıklamasını Numan Kurtulmuş yapacaktır. Ben kendi kanaatlerimi paylaşıyorum. Bütün bu olup bitenlerden sonra bir geriye dönüşün olacağı kanaatinde değilim.''

Bekaroğlu, basın toplantısında şunları söyledi:

"1 Kasım 2010'da burada bir grup vicdanlı insan Halkın Sesi Partisi’nde bir araya geldi. Halkımızın dışında hiçbir güç odağına dayanmayacağız. Halkın Sesi Partisi belki kendisini büyük kesime anlatamadı ama farklı yerlerde mücadele eden insanlar ilk defa bir çatı altında Halkın Sesi Partisi altında bir araya geldiler. Bu Türkiye'de bir ilkti.

1 Kasım 2010'dan bu yana iyi yöne giden bir şey göremiyoruz. AK Parti verdiği sözlerden uzaklaşıyor. Halk taleplerine kulak tıkıyor. Kendine demokratlığa dönüyor. Sorunlar yerinde duruyor. Hala başörtülü kadın milletvekili memur olamıyor. Darbecileri serbest bırakmanın planları yapılıyor. Bu ülkede hala doğru dürüst üniversite ve memur sınavı yapılamıyor. Cezaevlerinde insanlar yanıyor. TOKİ'nin dere içinde yaptığı konutlarda çocuklar ölüyor. Büyüme rakamları havada uçuşuyor ama gelir dağılımı uçurumu büyüyor. Bütün çalışma hayatı taşeronlaştırıldı, esnaf mantar gibi biten AVM'lerde tezgahtar olmaya zorlandırılıyor. AK Parti'nin hükümet olduğu 10 yıllık dönemde Irak'ta 1 milyon insan öldü, bu insanları öldüren bombaları atan uçaklar, İncirlik'ten havalandı ve AK Parti buna sesini çıkartmadı. Komşularla sıfır sorundan savaş noktasına geldik.

Bir daha söylüyoruz. Halkın Sesi Partisi'ni doğuran koşullar olduğu gibi yerini koruyor. Numan Kurtulmuş ne oldu da şimdi AK Parti'ye geçiyor ve bu sözlerini unutuyor. Sayın Genel Başkanımızın niçin partisini bırakıp AKP'ye geçmiştir. Biz konuyu AK Parti'nin mahalli teşkilatlarından sonra duyduk. Parmak hesabı yapmanın anlamı yok. Ortada büyük sözler var. Öyle anlaşılıyor ki Sayın Kurtulmuş, partiyi kapatıp AK Parti'ye geçecektir. Halkın Sesi'ni iddialarını kimse kapatamaz. Hepimiz bırakıp bir yerlere gitsek bile iddialar hiçbir yere gitmeyecektir. Bizler sözümüzün sahipleri olarak buradayız. Yeryüzünde hak mücadelesi hiç eksik olmadı bundan sonra da olmayacaktır.

Sayın Kurtulmuş'un AK Parti'ye geçmesi elbette büyük bir travmadır. Sayın Kurtulmuş, "oy alamadık" diyor. Biz ise bardağın dolu tarafına bakıyor, aldığımız oyları önemsiyoruz. Sayın Kurtulmuş'ta dahil olmak üzere biz kimseyi suçlamıyoruz. Neticede herkes bir karar vermektedir. Bizim kendisinden talebimiz açık olması ve oluşturduğu bahaneleri genelleştirmemesidir. Başka şeyler söylesin. "Hizmet edeceğim. Ben iktidar olmak istiyorum, yoruldum" desin ama bize bunları söylemesin. Sayın Erdoğan ve Kurtulmuş'un işaret ettiği bu yöntem yeni Türkiye'yi işaret etmez.

Biz insanların kim olduğuyla değil, ne yaptıklarıyla ilgiliyiz. Devlet rengine boyanan Sayın Kurtulmuş'un kendi ifadesiyle oyu aldıktan sonra iktidar olan AK Parti'de demokrasi kurulamaz. Sayın Kurtulmuş'a Allah selamet versin, Allah mahçup etmesin. O bizim arkadaşımızdır. Kişiliğine dair hiçbir şey söylemedik, söylemeyeceğiz.

HAS Parti kapanıyor ama halkın sesi kapanmayacak. Bu sesin kürsüsü hep var olacaktır. Bu sese inananlar bu kürsüye sahip çıkar. Biz burada bulunan arkadaşlarımla beraber Zeki Kılıçarslan ile bu sözleri sizlerle paylaşmış olduk. HAS Parti'nin kapatılıp, AK Parti ile birleşmesi için çalışmalar yapılıyor. Şimdi formaliteler yürütülüyor. Böyle olmasına rağmen tüm toplantılara katılıp düşüncelerimizi ifade edecek, yeni gelişmeler olursa sizinle paylaşacağız."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89