• BIST 9693.46
  • Altın 2499.907
  • Dolar 32.5633
  • Euro 34.7694
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Berlin 7 °C

BDP'nin Van toplantısı sürüyor

BDP'nin Van toplantısı sürüyor
Barış ve Demokrasi Partisi’nin, ’Demokratik Özerklik’ ilanı ve ’TBMM’yi boykot’ konularını değerlendireceği 4 günlük toplantı Van’da başladı.

Barış ve Demokrasi Partisi’nin, ’Demokratik Özerklik’ ilanı ve ’TBMM’yi boykot’ konularını değerlendireceği 4 günlük toplantı Van’da başladı. Toplantı öncesi kısa bir açıklama yapan Demokratik Toplum Kongresi Genel Başkanı ve Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, Türkiye’deki son gelişmelerle ilgili ayrıntılı bir çalışma yapacaklarını, toplantı sonrası bilgi vereceklerini söyledi.

BDP grubunu oluşturan ve 4 gün süreyle ‘Demokratik Özerlik’ ile ‘TBMM’yi boykutu’ masaya yatıracak milletvekilleri, Van’ın Edremit İlçesi’nde bulunan Merit Otel’de bir araya geldi. Toplantı öncesi herhangi bir açıklama yapılmazken, gazetecilerin görüntü almalarına bile izin verilmedi.

Toplantının yapıldığı salonun önünde kısa bir açıklama yapan BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan gazetecilerin burada beklemelerini istemediklerini, bunun bir iç toplantı olduğunu ve bu durumun toplantı boyunca da süreceğini söyledi. Ayrıca toplantının yapılacağı telin zemin katındaki salon da daha rahat ortam sağlanması için değiştirildi.

AHMET TÜRK: TAM KADROYA YAKIN BURADAYIZ

Uçakla bugün gelen Ahmet Türk, toplantı salonuna geçmeden önce gazetecilere yaptığı kısa açıklamada, Türkiye’deki olayları ve son gelişmelerle ilgili detaylı bir çalışma yürüteceklerini söyledi. Türk, "Seçimden sonra bir araya gelerek süreçle ilgili, gelişmelerle ilgili tartışmaları yürütmek üzere bir aradayız. Tartışmalardan sonra daha derli toplu basına bilgi vereceğiz. Konuşma yasağı yok, ancak süreç hassas. Olabildiğince derli toplu açıklamalar yapmak daha doğru olur. Tam kadroya yakın buradayız" dedi.

Bağımsız Van Milletvekili Aysel Tuğluk’un "Demokratik özerkliği erken açıkladık" açıklamasını da değerlendiren Türk, "Demokratik özerklik, kongrenin kararıdır. Bunu tartışacak durumda değiliz" dedi. Tuğluk ise, açıklamanın kendisi tarafından yapıldığını belirtti.

Bu arada, toplantı ile ilgili milletvekillerinin her hangi bir açıklama yapmaması istenirken, ’Demokratik Özerklik’ ilanı ve bu ilanın erken açıklanması ile ilgili görüş bildiren milletvekillerinin parti yönetiminde rahatsızlık yarattığı öne sürüldü. Bunun önüne geçmek için de milletvekillerine konuşma yasağının getirildiği belirtildi. Açıklamaların toplantıların sonunda 25 Temmuz’da yapılacağı ve bu açıklamalar için de 1 ya da 2 kişinin görevlendirileceği belirtildi.

TOPLANTIYA KATILANLAR

KCK davasından tutuklu 5 milletvekili ile 4 milletvekilinin gelmediği BDP’nin toplantısına 26 milletvekili katıldı. Büyük çoğunluğu dün Van’a gelerek toplantıya katılan milletvekillerinin adları ve seçildikleri iller şöyle:

Sebahat Tuncel (İstanbul), Murat Bozlak (Adana), Halil Aksoy (Ağrı), İdris Baluken (Bingöl), Hüsamettin Zenderlioğlu (Bitlis), Leyla Zana (Diyarbakır), Nursel Aydoğan (Diyarbakır), Emine Ayna (Diyarbakır), Altan Tan (Diyarbakır), Esat Canan (Hakkari), Selahattin Demirtaş (Hakkari), Adil Kurt (Hakkari), Ertuğrul Kürkçü (Mersin), Erol Dora (Mardin), Ahmet Türk (Mardin), Sırrı Sakık (Muş), Demir Çelik (Muş), Gültan Kışanak (Siirt), İbrahim Binici (Şanlıurfa), Aysel Tuğluk (Van), Nazmi Gür (Van), Özdal Üçer (Van), Bengi Yıldız (Batman), Ayla Akat Ata (Batman), Hasip Kaplan (Şırnak) ve Pervin Buldan (Iğdır).

TOPLANTIYA KATILMAYANLAR

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Şerafettin Elçi, yurt dışında bulunan İstanbul Bağımsız Milletvekili Abdullah Levent Tüzel, sağlık sorunu nedeniyle BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane ve BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder toplantıya katılmadı. Önder’in uçak fobisi bulunduğu ve bu nedenle Van’a gelmediği ileri sürüldü.

BDP desteğiyle bağımsız milletvekili seçilen Gürsel Yıldırım, İbrahim Ayhan, Faysal Sarıyıldız, Kemal Aktaş ve Selma Irmak KCK davasından tutuklu bulunuyor

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89