• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 7 °C

BDP'nin İstanbul Mitingi sona erdi

BDP'nin İstanbul Mitingi sona erdi
BDP'nin 12 Eylül'de referandumunda boykota çağrı amacıyla İstanbul Çağlayan'da yaptığı miting sona erdi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Çağlayan Meydanı'nda 12 Eylül'de yapılacak anayasa değişikliği referandumunu boykota çağıran bir miting düzenledi.

BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, mitingde yaptığı konuşmada, ''AK Parti iktidarı dedi ki, (Biz barışı getireceğiz, geçmişimizle yüzleşeceğiz.) Ama bu sözlerin arkasında durmadılar. Hala hatalar yapmaya devam ediyorlar'' dedi.

"Artık bu ülkeyi yönetemiyorsunuz, çekilin"

Başbakan'ın "terör biz gidince bitecekse, çekiliriz" açıklamasına da cevap veren Tuncel, ''Hatay'da Başbakan konuşuyor. Diyor ki, (Biz eğer hükümetten çekilirsek, bu sorun bitecekse çekilelim) Buradan sayın Başbakana çağrı yapıyoruz, artık siz bu ülkeyi yönetemiyorsunuz, çekilin. Bakın o zaman bu ülkede barıştan, kardeşlikten, insan haklarından yana, savaşa karşı bir iktidar gelecek. Çünkü sizin politikalarınız savaşı devam ettiriyor'' dedi.

"Başbakan 12 Eylül Anayasası ile nikah tazelemek istiyor"

Sabahat Tuncel konuşmasında ayrıca, ''12 Eylül'de nikah masasına oturacağız diyor. Evet, Başbakan 12 Eylül Anayasası ile nikah tazelemek istiyor. Buna da diyor ki 'Biz 12 Eylül Anayasası'nı değiştireceğiz'. Biz de diyoruz ki, 12 Eylül Anayasasının ömrü bitmiştir. Bu ülkede kadınlar, gençler artık bu anayasayı istemiyor. Çünkü bu Anayasa Türkiye halklarına dar geliyor. Asimilasyon üzerine geliştirilen bir Anayasa, 21. yüzyılda Türkiye'nin ihtiyaçlarına cevap vermeyecek. Bu nikah sonucunda ortaya ne çıkar bilmiyoruz. Biz şunu biliyoruz. Bu tazelediğiniz nikah 12 Eylül Anayasasının ömrünü tazelemektir. Buna karşı çıkacağız ve 12 Eylül'de sandığa gitmeyeceğiz. Sandığa gitmek demek 12 Eylül Anayasası'nı onaylamaktır'' dedi.

12 Eylül referandumunda boykot çağrısı yapan Tuncel, ''12 Eylül'de sandığa gitmeyeceğiz çünkü bizim önümüze konulan pakette demokrasi, Kürtler, Aleviler, Ermeniler, Çerkezler yok. 12 Eylül Anayasası'nın ruhu var'' dedi.

"Türkiye'ye 2010 model Anayasa lazım"

Mitingde konuşma yapan diğer isim BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ise, referandumdan ''evet'' oyunun çıkması halinde, tam demokratik bir Anayasa hedefinin 20 yıl daha öteleneceğini savundu.

Halkın ''hayır'' demesi halinde eski Anayasa'nın devam edeceğini belirten Kaplan, ''İkisi de 80 model. Şanzıman aynı, kaporta aynı. 80 model Anayasa'ya kalın lastik de koysanız, cila da çekseniz yürümez. Türkiye'ye 2010 model yeni bir Anayasa lazım. Bu Anayasa'da barış, kardeşlik, emek, dünya liderliği olmalı. Anketler ortada, yüzde 40'ın üzerinde boykot bekliyoruz'' dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89