• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 11 °C

BDP'nin açlık grevi başladı!

BDP'nin açlık grevi başladı!
BDP ve blok milletvekilleri Şırnak Milletvekili Selma Irmak ve diğer siyasi tutuklulara destek vermek için 2 gün açlık grevi yapacak.

BDP ve blok milletvekilleri, BDP Şırnak Milletvekili Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız'ın da aralarında olduğu siyasi tutukluların, Öcalan üzerindeki tecritin sona erdirilmesi ve Kürt sorunun çözülemsi talepleri çerçevesinde başlatığı açlık grevine destek amacıyla BDP Genel Merkez'inde iki günlük açlık grevine başladı.

Milletvekilleri adına açıklamayı BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak yaptı.Türkiye'nin, her geçen gün kalıcı barıştan, özgür ve eşit bir ortamdan uzaklaştırıldığını söyleyen Kışanak, bu sürecin mimarının ve baş sorumlusunun, 10 yıldır iktidarda olan AKP hükümetinin olduğunu belirtti.

35372

"Bugün, milletvekilleri, belediye başkanları, yazarlar, gazeteciler, insan hakları savunucuları, demokratik kitle örgütleri temsilcileri, avukatlar, sendikacılar, kadınlar ve öğrenciler AKP Hükümeti tarafından yürütülen siyasi soykırım operasyonları sonucu cezaevindeler" diyen Kışanak, 6 bini aşkın kişinin düşünceleri ve siyasi faaliyetleri nedeniyle tutuklu olduğunu hatırlattı.

AKP'nin demokratik bir toplumun inşasını kendi vesayet sistemi açısından tehlike olarak gördüğünü kaydene Kışanak, demokratik siyasetin ortadan kaldırılmaya çalışıldığını vurguladı.

'TECRİT POLİTİKASI TÜRKİYE'Yİ ÇÖZÜMDEN UZAKLAŞTIRIYOR'

Kışanak, şunları söyledi; "Türkiye’nin en önemli sorunu olan Kürt sorununun çözümünü siyasi müzakere ve diyalog masasında değil, çatışma ve tasfiye politikalarında gören siyasi iktidarın bu zihniyeti nedeniyledir ki, çatışmalar tırmanmakta, ölümler artmaktadır.

Bu süreci daha da tehlikeli kılan ise İmralı’da uygulanan ağırlaştırılmış tecrittir. Sayın Öcalan, Kürt sorununun çözümünde önemli bir aktördür. Hükümetin bu gerçeği yok sayması, 7 aydır sürdürdüğü tecrit ve rehine politikasında ısrar etmesi Türkiye’yi çözüm sürecinden her geçen gün daha da uzaklaştırmaktadır. "

Kışanak, askeri ve siyasi operasyonları, tecrit ve Kürt sorununda çözümsüzlüğü protesto etmek amacıyla aralarında Şırnak Milletvekili Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız'ın'da aralarında olduğu 60'ı aşkın tutuklunun süresiz açlık grevine başladığını hatırlattı, "arkadaşlarımızın talepleri çok acık ve nettir" dedi. Kışanak, BDP ve blok milletvekilleri olarak, aynı taleplerle, arkadaşlarına destek vermek için iki günlük açlık grevi eylemi başlattıklarını duyurdu.

Kışanak, şöyle devam etti: "Hiç kuşku yok ki, artan baskılar karşısında demokratik direniş ve demokratik muhalefet de artacak ve yükselecektir. Onların baskıları varsa, bizim de onurlu direniş geleneğimiz var. Türkiye demokrasi güçlerinin de desteğiyle bu yürüyüş, bu ülkeye onurlu bir barış gelinceye, adil bir çözüm gerçekleşinceye kadar sürecektir."

'SORUN DA ORTAK ÇÖZÜM DE'

AKP hükümetine seslenen BDP Eş Genel Başkanı Kışanak, "Barış için, çözüm için bedenlerini ölüme yatıran cezaevlerindeki bu çığlığa kulak verin, Türkiye’ye kaybettirecek, çatışmaları derinleştirecek, çözümsüzlük politikalarından vazgeçin, diyalog ve müzakere sürecini acil olarak başlatın. Kürt sorunu bu ülkenin, hepimizin ortak sorunudur. Çözüm de ortaktır" dedi.

Ortak sorunun çözümü için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini vurgulayan Kışanak, TBMM'ye de görev sorumluluk düştüğünü vurguladı; "Bu parlamentonun üyeleri bu ülkedeki zulme karşı bedenini ölüme yatırıyorsa, bu ülkeye barışın gelebilmesi, demokratik bir çözümün gerçekleşebilmesi için açlık grevine giriyorsa, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin de Kürt sorunu gibi tarihsel bir sorun karşısında kendi rolünü oynaması, çözüm için devreye girmesi gerekir. TBMM bu soruna kayıtsız ve seyirci kalamaz, kalmamalıdır."

"Adil bir çözüm tüm Türkiye'ye kazandırır, çözümsüzlük ise tüm ülkeye kaybettirir" diyen Kışanak, Türkiye’nin diyalog ve müzakereye dayalı demokratik anayasal bir çözümden başka alternatif ve seçeneğinin olmadığını kaydetti.

BDP ve blok milletvekillerinini BDP Genel Merkezi'nde başlattığı açlık grevi yarın 18.00'da yapılacak basın açıklaması ile sona erecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89