• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 5 °C

BDP'li Yıldız: STK yaklaşımı sorunu çözmez

BDP'li Yıldız: STK yaklaşımı sorunu çözmez
100'e yakın sivil toplum örgütünün oluşturduğu 'Adalet ve Çözüm Girişimi'nin PKK'nın tepkisi nedeniyle çağrısını yumuşattığı ileri sürüldü.

100'e yakın sivil toplum örgütünün oluşturduğu 'Adalet ve Çözüm Girişimi'nin PKK'nın tepkisi nedeniyle çağrısını yumuşattığı ileri sürüldü. Çağrıdan memnun kalmayan BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız da “Sorumluluğu PKK'ya atıyorlar. Peki sorumluluk konusunda devlete bir şey söylüyor musun sen? Sadece 'silahlar bırakılsın' ile nihayetlenen bir sivil toplum yaklaşımının bu sorunu çözmeyeceğini düşünüyoruz” dedi

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Barosu, meslek odaları, bazı sivil toplum örgütleri ve bazı sendikalardan oluşan ‘Adalet ve Çözüm Girişimi’ bölgede artan çatışmalara ‘dur’ demek için üç gün boyunca toplantılar yaparak, çözüm formüllerini masaya yatırdı. Toplantılar sürerken, girişimin ‘PKK’ya silah bırak’ çağrısı yapacağı kamuoyuna yansıyınca PKK'ya yakın internet siteleri ‘Sivil toplum örgütleri PKK’ya değil, devlete ve AKP hükümetine ateşkes çağrısı yapmalıdır’ şeklinde yayımlar yaparak hükümetin sivil örgütlerini yönlendirdiğini ileri sürdü.

BDP’li Yıldız çağrıya tepkili

Bu açıklama üzerine hazırlanan ortak bildirinin değiştirildiği ve metinde yer alan, ‘Silahlar susmalı demokratik siyasetin önü açılmalı’ sözünün çıkartıldığı öne sürüldü. Bildiriyi kamuoyuna açıklayan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Galip Ensarioğlu ise bu iddiları yalanlayarak “Kimden gelirse gelsin tehditleri kabul etmeyiz” dedi. Ensariolğu böyle dese de bildiri değiştirildiği için Memur-Sen’in tepki gösterdiği belirtildi. Sendika, ‘bildiride hükümetin eleştirilmesi’ne tepki göstererek son anda imzasını geri çekti.

Bildiri BDP’yi memnun etmedi. Radikal’in sorularını yanıtlayan BDP Grup Başkanvekili Yıldız, “Sorumluluk almayan, çözüm noktasında hem PKK, hem de devlete proje sunmayan ve bunun takipçisi olmayan, sadece ‘silahlar bırakılsın’ ile nihayetlenen bir sivil toplum yaklaşımının bu sorunu çözmeyeceğini düşünüyorum” dedi. Yıldız’ın sözleri şöyle: “Sadece ‘PKK silah bıraksın’ demekle bu iş olmuyor. Eski çağrılara benzer bir çağrı söz konusu. Biz bunları denedik, yaşadık ve sonuç alınmadı. Aynı yöntemde ısrar edilmesi anlamsız. PKK da bu yüzden tepki gösteriyor. Sorumluluğu PKK’ya atıyorlar, ‘sen yap, sen et’ diyorlar. Klasik bir yaklaşım olduğu için karşılığı yok. Bu açıklama, bölgedeki sivil toplumu, kanaat önderlerini ve duyarlılığı ne kadar temsil ettiği noktasında şüpheli olan bir açıklamadır. Kiminle konuştular ve bu sonuca nasıl vardılar merak ediyorum.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89