• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 9 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 6 °C

BDP'li vekiller Silivri'yi ziyaret etti

BDP'li vekiller Silivri'yi ziyaret etti
Akın Birdal'ın da aralarında bulunduğu 3 BDP milletvekili bugün Silivri Cezaevi'nde Turan'ı ziyaret etti.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi Akın Birdal'ın da aralarında bulunduğu 3 BDP milletvekili, ''Devrimci Karargah Örgütü'' soruşturması kapsamında tutuklanarak Silivri Cezaevine konulan SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan'ı ziyaret etti.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesine gelen TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi ve BDP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, BDP Grup Başkanvekili ve Batman Milletvekili Bengi Yıldız ile İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, 4 No'lu L Tipi Cezaevinde bulunan SDP Genel Başkanı Turan'ın yanısıra, Genel Başkan Yardımcıları Günay Kubilay ve Ecevit Piroğlu, parti üyesi Ulaş Bayraktaroğlu, Toplumsal Özgürlük Platformu (TÖP) sözcüleri Oğuzhan Kayserilioğlu ve Tuncay Yılmaz ile yaklaşık 3 saat görüştü.

Yerleşkeden ayrılırken gazetecilere açıklama yapan Birdal, ''Devrimci Karargah'' adı altında yapılan SDP ve TÖP'e yönelik operasyonun üzerindeki hukuksuzluğa, haksızlığa dikkati çekmek için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.

Birdal, ''Arkadaşlarımız üzerine yapılan operasyon, sadece düşünce ve örgütlenme özgürlüğüne yönelik bir operasyon değil, aynı zamanda demokrasiye yönelik bir operasyon. Kuşkusuz bu operasyon rastlantı değil'' şeklinde konuştu.

SDP'nin onursal başkanı olduğunu hatırlatan Birdal, operasyon nedeniyle büyük üzüntü duyduğunu dile getirdi.

Birdal, SDP'nin de diğer partiler gibi demokrasi açısından çok önemli olduğunu kaydederek, SDP'nin, demokratik siyaset yapan, demokratik, barışçıl bir parti olarak kurulduğunu ifade etti.

Yapılan operasyonun, solun ve sosyalistlerin birliğine yönelik bir saldırı olduğunu savunan Birdal, operasyonda gözaltına alınanların ''evet'' ya da ''hayır''a mecbur kalmayı reddeden, halk oylamasında "boykot" cephesinde yeralan, yeni bir seçenekle 13 Eylülden itibaren demokratik sivil bir anayasa sürecinin başlatılması konusunda irade koyan kişiler olduğunu söyledi.

Bu kişilerin, ''Türkiye'nin demokratikleşmesi, özgürleşmesi ve barış içinde birarada yaşaması için Kürt siyasi hareketiyle birlikte mücadele etmeyi gündemine almış partililer'' olduklarını belirten Birdal, şunları söyledi:

''Biliyorsunuz şu an bir süredir çatı partisi, 'Şimdi Demokrasi İçin Birlik Hareketi' olarak adlandırılan bir buluşma süreci var. Şimdi bu saldırılar buna yönelik yapılmıştır. Ama çok talihsiz bir operasyon, ne Devrimci Karargah'la ne de Hanefi Avcı'yla uzaktan yakından ilişkileri var. Hanefi Avcı bir güvenlik sorumlusudur ve sosyalist hareketler üzerinde adı iyi anılmaz, iyi hatırlanmaz. Şimdi onunla arkadaşlarımızın yan yana konulmasını büyük bir haksızlık olarak görüyorum. Arkadaşlarımızın bir an önce salıverilmelerini istiyoruz. Ama biz o güne değin bunu TBMM'nin gündeminden uzak tutmayacağız. Dün zaten TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi olarak komisyonun gündemine taşıdık.''

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89