• BIST 9094.18
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 11 °C

BDP'li vekil doktor dövdü!

BDP'li vekil doktor dövdü!
Eşi ve çocuğunun bulunduğu araç kaza yapan BDP Milletvekili Özdal Üçer'in, hastanede doktoru darp ettiği ve hakarette bulunduğu iddia edildi.

Gürpınar karayolu Kurabaş mevkinde BDP Van Milletvekili Özdal Üçer'in eşi ve çocuğunun içinde bulunduğu araç kaza yaptı.

Kazada yaralanan milletvekilinin eşi ve çocuğu ambulansla Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Üçer ve çocuğuna burada doktorlar tarafından müdahale edildi.

Kazayı duyan Özdal Üçer, beraberindeki bazı partililerle hastane acil servisine gitti. Üçer'in serviste müdahaleyi yapan doktorla tartışarak hakaret ettiği ve ardından darp ettiği iddia edildi.

Olayı öğrenen Başhekim Vekili Polat'ın Acil Servis'te Milletvekili Üçer'in sözlü hakaretlerine maruz kaldığı önü sürüldü.

Olayın duyulması üzerine Vali Münir Karaloğlu, Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan hastaneye giderek Başhekim Vekili Polat ve darp edilen doktorla bir süre görüştü.

BAŞHEKİM VEKİLİ POLAT: KINIYORUZ

Yazılı açıklama yapan Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Vekili Voral Polat, şu ifadeleri kullandı:

“Özdal Üçer, hastanemiz acil tıp uzmanı Oğuz Eroğlu'na tekme tokat saldırmış, hem doktorumuza hem de Başhekim olarak şahsıma hakaretlerde bulunmuş ve hastane koridorlarında yankılanan küfürler savurmuştur.

Hastane çalışanları olarak millete örnek olması beklenen bir vekilin bu saldırısını kınıyoruz. Yapılan bu fiil ve sözsel saldırıları karşısında tüm hukuksal haklarımızı sonuna kadar takip edeceğiz.”

AKDAĞ: ÖZÜR DİLEMELİ

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, konuyu NTV’nin canlı yayınında değerlendirdi. Bakan Akdağ, şunları söyledi:

“Maalesef doğru, keşke doğru olmasaydı. Bir milletvekilinin doktoru darp ettiği, hakaret ettiği bir ortamdayız. BDP’nin şiddetin önlenmesi konusunda verdiği araştırma önergesinde Özdal Üçer’in de imzası var. Milletvekilinin kendisiyle görüştüm. ‘Öyle bir olay oldu. Hastamıza ilgisiz davranıldığı için bunu yaptım’ dedi. Sayın Milletvekili ‘Yeri gelse aynı şeyi yine yaparım’ dedi. Araştırma önergesi veren bir milletvekili bunu yaparsa Allah yardım etsin işimiz çok zor.”

Üçer’i özür dilemeye çağıran Akdağ, “Hak aramanın yolları vardır. Yanlışlık varsa bunun karşılığı doktoru dövmek, hakaret etmek olabilir mi? Sayın milletvekili kamuoyuna çıkıp özür dilemelidir. Bu, bir milletvekilinin sorumluluğudur. Sağlık çalışanlarına vurulan her fiskeyi şahsıma vurulmuş gibi algılarım” diye konuştu.

Doktorun şikâyette bulunduğunu ifade eden Recep Akdağ, “Doktor mutlaka sağlık raporu almıştır. Arkadaşlarımız şikâyetçi olmuş, haklarını arayacaklardır” diye konuştu.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi için çalışmalar yapıldığını belirten Akdağ, “Hastanelere X-Ray cihazları yerleştirmeyi bile düşünüyoruz. Özel bir hat oluşturuyoruz” dedi.

TTB: HİÇKİMSE HEKİME SALDIRAMAZ

Türk Tabipleri Birliği'nden (TTB) yapılan açıklamada da ''Üçer'in kaza geçirdiği bildirilen eşi ve çocuğunun sağlığının iyi olduğunu umuyor ve diliyoruz. Çok net ve açık olarak söylüyoruz ki hiç kimse, hiçbir nedenle görevi başındaki hekime, sağlıkçıya saldırma hakkına sahip değildir, olamaz. Bu saldırıyı yapan milletvekili Özdal Üçer'i kınıyoruz'' denildi.

SORUŞTURMA AÇILDI

Öte yandan, Van Cumhuriyet Başsavcılığı, BDP Milletvekili Özdal Üçer hakkındaki iddialarla ilgili soruşturma başlattı.

Üçer'in dokunulmazlığının kaldırılması için hazırlanacak fezleke, TBMM'ye sevk edilmek üzere Adalet Bakanlığı'na gönderilecek.

Üçer Kendini Savundu: Yapılan Irkçılıktır

BDP Van Milletvekili Özdal Üçer ise olayın yatışmasının ardından yaptığı açıklamada kendisinin de doktorlar hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Üçer, kazanının ardından eşi Emine Üçer’le, kızı Nüda’nın hastaneye götürüldüğü sırada kendisinin de doktorları arayıp bilgi verdiğini öne sürerek şunları söyledi: 

"Hastaneye geçtikten sonra acil olarak müdahale edilmesi gereken eşim ve kızmnın uzunca süre bekletildiğini gördüm. Kendilerine herhangi bir müdahale yapılmadığına tanık oldum. Orada olan doktora bunun nedenini sorduğumda bana 'Sen kimsin' diye hitap edildi. Yaralananların eşim ve çocuğum olduğunu bilmelerine rağmen böylesi bir tavırla karşılaştım. Hastaneye girişlerinde kayıtları yapılmış olmasına rağmen eşimden yeniden kimlik istendi. Anında müdahale edilmesi gereken eşim ve kızım gerekçesiz bir biçimde bekletilmiştir." 

Açıklamasında BDP milletvekili olduğunu ve eşinin de KESK'e bağlı Eğitim Sen üyesi ve yöneticisi olduğu için bu ayrımcı uygulamaya maruz kaldığını ifade eden Üçer, "Bütün bunlar yetmezmiş gibi doktorun laubali bir şekilde davranması, gayri ciddi bir şekilde hitap etmesi o esnada arzu etmediğim bir arbedenin yaşanmasına neden oldu. O doktor ne kadar kamu emekçisiyse, onun ayrımcı uygulamasına maruz kalan eşim de aynı zamanda bir kamu emekçisi öğretmendir. İstenmeden yaşanan bu olaydan dolayı büyük üzüntü duyduğumu belirtmek istiyorum. Konunun farklı yönlere çekilmemesi için bu bilgilendirmenin yapılmasının zaruret olduğunu ifade eder, kamuoyuna saygıyla sunarım. Ayrıca doktorun tıp etiğine uymayan bu ayrımcı tutumu nedeniyle suç duyurusunda bulunacağımı da belirtmek istiyorum" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89