• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 10 °C

BDP'li Tuncel: Bizi de alın!

BDP'li Tuncel: Bizi de alın!
BDP'li Sebahat Tuncel, KCK gözaltılarına tepki göstererek 'Eğer gözaltılar Kürt sorununu çözecekse önce bizi alın' dedi

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, ''Gerçekten BDP'lileri tutuklayınca Kürt sorunu bitecekse, Kürtlerin dil, kimlik ve kültür hakkı anayasal güvenceye kavuşacaksa, bu ülkede savaş bitecekse önce gelin bizi alın. Biz hazırız'' dedi.

Tuncel, partisinin İstanbul İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında, bugün Cumhuriyet'in kuruluşunun 88. yıl dönümü olduğunu hatırlattı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin tarih boyunca Kürt meselesi nedeniyle ciddi sorunlar yaşandığını belirten Tuncel, ''Türkiye'de Kürtleri yok sayan, diğer halkları, Lazları, Çerkezleri, Rumları, Ermenileri yok sayan, tek dil, tek millet, tek düşünce yaklaşımına dayanan sistemi beğenmiyoruz. Bunu değiştirmeye çalışıyoruz. Biz demokratik bir Türkiye'nin mümkün olduğuna inanıyoruz. Demokratik bir Türkiye'nin gelişmesi için de mücadele edeceğiz. AKP bunu engellemeye çalışıyorsa bunun karşısında da direneceğiz'' dedi.

Van'deki depreme de değinen Tuncel, şunları kaydetti:

''Depremi bile şova dönüştüren, 'BDP'liler nerede, BDP'liler yok' diyen Başbakan oraya gitmeden 5-6 saat önce bizim eş başkanlarımız oradaydı. Sen neredeydin sayın Başbakan? Sen 24 saat o yardımları engelleyerek ölümlere sebebiyet verdin. Acaba bu BDP düşmanlığının bir nedeni olabilir mi? Van depremi, bu ülkede hükümetin Kürtlere yaklaşımının çok net bir göstergesidir.'' 

KCK OPERASYONLARI 

Tuncel, son operasyonları da eleştirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''KCK adı altında böyle siyasi soykırım davalarının sonuç vermeyeceğini ifade ediyoruz. Ancak gerçekten BDP'lileri tutuklayınca Kürt sorunu bitecekse, Kürtlerin dil, kimlik ve kültür hakkı anayasal güvenceye kavuşacaksa, bu ülkede savaş bitecekse önce gelin bizi alın. Biz hazırız. Sırayı bozuyoruz. KCK adı altında yaptığınız hukuksuzluk kabul edilemez, gelin bizi de alın bu işi bitirelim. Bizim gözaltına alıp tutuklanan arkadaşlarımızdan hiçbir farkımız yok. Onların özgürlük ve eşitlik talepleri bizim de taleplerimizdir. Bu işin böyle bitmeyeceğini söylüyoruz. Halkların özgür ve eşit iradesine dayalı yeni bir anayasa olmadığı sürece de Türkiye'de gerçek anlamda barış ve demokrasi olmayacaktır. Derhal bu hukuksuzluğa son verilmesini talep ediyoruz. Buradan çözüm ve barış çıkmaz, ayrılık çıkar.''

Toplantıya, sanatçı Ferhat Tunç da katıldı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89