• BIST 10073.37
  • Altın 4234.102
  • Dolar 40.0486
  • Euro 46.8896
  • İstanbul 32 °C
  • Diyarbakır 37 °C
  • Ankara 32 °C
  • İzmir 36 °C
  • Berlin 17 °C

BDP'li Tan: Ortadoğu'da sınır olmasın!

BDP'li Tan: Ortadoğu'da sınır olmasın!
Aydın'ın Didim İlçesi'nde BDP ilçe örgütünü ziyaret eden Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, dünyanın yeni bir yapılanma sürecine girdiğine dikkat çekti.

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, "Dışarının çıkarlarıyla içerinin huzursuzluğu örtüştü ve coğrafya sallanmaya başladı. Yeni bir Ortadoğu ve yeni bir İslam dünyası dizayn ediliyor. Ilımlı batı ile kavga etmeyecek bir İslam anlayışı ve kısmen refah artışı isteniyor" ifadelerini kullandı.

Yeni anayasa çalışmalarına da değinen Tan, Türkiye'nin de dahil olduğu Ortadoğu sınır ve rejimlerinin İngiltere ağırlıklı dış güçler tarafından belirlendiğini öne sürdü. BDP'li Tan, şöyle dedi:

"Bu sınır ve rejimler hem içeriden hem dışarıdan çatırdıyor. Gel Kürt sorunu çözelim, demokratikleştirelim. Suriye Kürtleri ve Araplar da bunun içinde olsun. Ortadoğu'da hudut olmasın. Yeni Anayasa bunun için fırsat. Yeni Ortadoğu'da doğru düzgün refah içinde yaşayalım. Kaynaklarımız bize de size de yeter."

Yeni Anayasa çalışmalarında TBMM'de temsil hakkı bulunan 4 partinin anlaşmasının mümkün olmadığını savunan Altan Tan, "Birkaç ay sonra her partinin ne söylediği açık seçik ortaya çıkacak. Tayyip Erdoğan o saatten sonra kiminle hareket edeceğini belirleyecek" dedi.

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    • M.NECATİ DAŞ12 Ağustos 2012 Pazar 14:06kabul edenler ell kaldırsın.

      Evet işte yürekli bir insan"Bu sınır ve rejimler hem içeriden hem dışarıdan çatırdıyor. Gel Kürt sorunu çözelim, demokratikleştirelim. Suriye Kürtleri ve Araplar da bunun içinde olsun. Ortadoğu'da hudut olmasın. Yeni Anayasa bunun için fırsat. Yeni Ortadoğu'da doğru düzgün refah içinde yaşayalım. Kaynaklarımız bize de size de yeter."Kabul edenler ell kaldısın.

      Yanıtla (0) (0)
    • selami12 Ağustos 2012 Pazar 20:55saygılarımla

      Değerli yorumcumuz, her görüşe eşit mesafede durmakla birlikte; büyük harflerle yazılan, hakaret, küfür, aşağılama vb. içeren, toplumsal hassasiyetleri zedeleyici nitelikteki yorumları yayınlayamıyoruz. Kriterlerimize uygun olarak yeniden yorum yazmanızı diler, ilginize teşekkür ederiz...

      Yanıtla (0) (0)
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89