• BIST 10208.65
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 12 °C
  • Diyarbakır 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C
  • Berlin 14 °C

BDP’den Tüzmen ve Erdem’e tepki

BDP’den Tüzmen ve Erdem’e tepki
BDP'li Bengi Yıldız, Tüzmen’in uzun zamandır BDP’ye ve Kürtlere hakaret ettiğini, buna rağmen parti yönetimi tarafından uyarı bile almadığını ifade etti.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Grup Başkanvekili Bengi Yıldız, AK Parti milletvekilleri Vahit Erdem ve Kürşat Tüzmen’in Kürtlere yönelik hakaret içeren sözlerine tepki göstererek, “Bu milletvekilleri Başbakan Erdoğan’ın sessizliğinden cesaret alıyorlar” dedi.

AKnews’e konuşan Yıldız, Tüzmen’in uzun zamandır BDP’ye ve Kürtlere hakaret ettiğini, buna rağmen parti yönetimi tarafından uyarı bile almadığını ifade etti. Vahit Erdem’in Kürtlerin çalışkanlığını, iş aş sahibi olmasını tehlike olarak gösterdiğine dikkat çeken Yıldız, şunları söyledi:

17557

Köyünü terk etmek zorunda bırakılan insanların gidip Karadeniz’de fındık toplamasını bile tehlike olarak gösteren bir zihniyete sahipler. Hem köyünü terk etmek zorunda bırakıyorlar, hem de çalışmasını tehlike olarak gösteriyorlar. Türk tanımının bütün etnisiteleri kapsadığı edebiyatını yapsalar da, siyaseten biz kardeşiz deseler de bu söylem Kürtlere aslında nasıl baktıklarını gösteriyor.”

Irkçı eğilimin AK Parti içinde oldukça güçlü olduğunu öne süren Yıldız, AKP içinde Tüzmen, Erdem gibiler zaten bizim adımıza konuşuyor diye susan çok milletvekili var. Sayın Başbakan da bunlar karşısında sessiz kalmayı kendi siyasi geleceği açısından daha uygun buluyor” dedi.

Yıldız, Tüzmen ve Erdem gibi milletvekillerinin Başbakan Erdoğan’ın sessizliğinden cesaret aldıklarını ifade etti.

Yıldız, yasalara göre, cumhuriyet savcılarının derhal harekete geçmesi gerektiğini, ancak, kendilerinin her açıklamasına soruşturma açan savcıların bu konuda görevini yapmadığını ifade etti. Meclis başkanının BDP’li mileltvekillerinin açıklamaları için savcıları göreve çağırdığına işaret eden Yıldız, “Meclis başkanı Sayın şahin, hem konumu nedeniyle tarafsız olduğunu göstermesi hem de vicdani olarak Tüzmen ve Erdem için de savcıları göreve çağırmalıdır” dedi.

- Erdem ve Tüzmen ne demişti?

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem, dün bir toplantıda “Kürtler her şeyi ellerine geçiriyorlar, yakında Türkler azınlıkta kalacak” dedi.

Bugün de Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen, Erdem’in sözlerini soran gazetecilere, “Bu bayrağın altında yaşayıp bu ülkenin suyunu ekmeğini paylaşan insanların bu bayrağı kabul etmemesi gibi bir şerefsizlik varsa, o zaman biz onlara diyoruz ki, onlar şerefsizdir. Bunların hangi kurum ve kuruluşlara uzantıları, kim nerede olursa olsun hangi mevkide olursa olsun onlarda şerefsizdir” dedi.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89