• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Berlin 11 °C

BDP'den 'Diyarbakırspor' Açıklaması

BDP'den 'Diyarbakırspor' Açıklaması
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakırspor’la ilgili tartışmaları 'düşündürücü ve kaygı verici' olarak nitelendirdi.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakırspor’la ilgili tartışmaları 'düşündürücü ve kaygı verici' olarak nitelendirerek, “Biz Diyarbakırspor’un 1. ligde kalarak mücadele etmesini önemsiyoruz, kendi hakkıyla çalışarak çabalayarak taraftarının da desteğiyle, futbolcularının teknik adamlarının becerisiyle 1. ligde kalabilmelidir” diye konuştu.

Demirtaş, DSP Genel Başkanı Masum Türker’le yaptığı görüşmenin ardından gazetecilerin Diyarbakırspor’un durumuna ilişkin sorularını da yanıtladı. Bugüne kadar bu konuda açıklama yapmamaya dikkat ettiklerini siyaset spora spor siyasete karışmasın diye özenli davrandıklarını söyleyen Demirtaş şöyle konuştu:

“Fakat geldiğimiz noktada hakikaten Diyarbakırspor’un küme düşürülmüş olması son derece düşündürücü bunun da ötesinde kaygı verici. Şu anda yaşadığımız atmosferin bir anda oluşmadığını herkesin görmesi lazım. Diyarbakırspor’a çok uzun yıllardır haksızlık yapılıyor. Diyarbakırspor’a Diyarbakır halkının Kürt kimliği nedeniyle ayrımcılık yapılıyor. Bunu spor camiası çok çeşitli vesilelerle ifade etti. Diyarbakırsporlu yöneticiler ifade etmeye anlatmaya çalıştı. Dolayısıyla bugün Diyarbakırspor taraftarının ruh halinin geçmişini bence iyi düşünmek lazım. Eğer Futbol federasyonu Türkiye’de sporun teknik bir iş olmadığını, sporun aynı zamanda barışa, kardeşliğe, toplumsal uzlaşmaya da hizmet etmesi gerektiğinden hareket edecekse bence Diyarbakırspor hakkında ağır kararlar almamalıdır. Şüphesiz ki sahalarda meydana gelen şiddet olayları tasvip edilmez. Bunun bir yaptırımı olmalıdır ama Diyarbakırspor’u bugüne kadar maruz kalmış olduğu haksızlıklar nedeniyle bu noktaya getiren durumu Futbol federasyonu daha da ağırlaştıracak bir noktaya götürmemelidir.”

“HAKARETVARİ YORUMLARI KENDİLERİNE İADE EDİYORUM”

Yasalar ve kararların toplumsal barışa hizmet etmek durumunda olduğunu da kaydeden Demirtaş, Diyarbakırspor’un 1. ligde kalarak mücadele etmesini önemsediklerini belirterek şöyle devam etti:

"Diyarbakırspor kendi hakkıyla çalışarak çabalayarak taraftarının da desteğiyle, futbolcularının teknik adamlarının becerisiyle 1. ligde kalabilmelidir. Futbol Federasyonu da bu şansı Diyarbakırspor’a tanımalıdır. Yani Diyarbakırspor 1. lig takımı olarak bence gücünü yerine koruyabilmelidir. Biz bugüne kadar BDP olarak gerçekten hassas davrandık, Diyarbakırspor konusunda açıklama da yapmadık, yönlendirme yapmadık. Bu saatten sonra da yapmayacağım ama geldiğimiz noktada Diyarbakırspor’a ciddi haksızlıklar yapıldığını da görüyoruz. Diyarbakırspor şahsında Diyarbakır halkına bazı yorumcuların hakaretlere varan ifadeler kullandığını görüyoruz. Diyarbakır halkına veya Türkiye’nin herhangi bir şehrinin veya tümüne hakaret etmek hiç kimsenin haddine değil. Bazı siyasetçilerin de bu dili kullandığını gördüğümüzde gerçekten üzülüyoruz. O yorumları, o hakaretvari yorumları bir Diyarbakır milletvekili olarak kendilerine iade ediyorum. Diyarbakırlılar ve Diyarbakırsporlularla ilgili maçlarda olay çıktığı için bu tür sözcükleri telaffuz edemezler. Herkes haddini bilmeli ve dikkatli konuşmalıdır. Spor barışa hizmet etsin, kardeşliğe hizmet etsin. Diyarbakırspor da bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da barışa hizmet edecek faaliyet içinde olsun istiyoruz."

TARAFTARA UYARI

Demirtaş, provokasyon ihtimali varsa bu konuda birinci derecede sorumlu olan kurumların açıklama yapması gerektiğini, saha güvenliğinin Diyarbakırspor tarafından sağlanmadığını kaydetti. Emniyet güçleri ve stadyumun özel güvenlik yetkililerinin provokasyonu ortaya çıkarması gerektiğine dikkat çeken Demirtaş şöyle dedi:

"Birileri provokasyon yapmış olabilir ama bu söylenti veya dedikodu düzeyinden çıkmalıdır. Provokatörler yoksa da taraftarın ruh haliyle meydana gelmiş olaylar olarak tespit edilmeli ve bunun gereği yapılmalı, önlemi alınmalıdır. Diyarbakırspor taraftarını da çok uzun yıllar haksızlıklara maruz kalmasına rağmen metanetini, sabrını korumuş bir taraftar kitlesi olarak görüyorum. Bu saatten sonra da takımlarına, kentin spor aktivitelerine zarar verecek bir tutum içerisinde olmamalarını dilerim. Sağduyuyla hareket etmeliler. Kendilerine yönelik haksız tahrikler olmuş olabilir. Bugüne kadar gittikleri deplasman maçlarında hakaretlerle karşılaşmış olabilirler. Bunlar anlaşılır ama Diyarbakırspor’un geleceği açısından bence taraftarların daha dikkatli olmaları gerekir. Naçizane Diyarbakır milletvekili olarak da kendilerine buradan çağrı yapıyor rica ediyorum."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89