• BIST 10173.42
  • Altın 2435.967
  • Dolar 32.2582
  • Euro 34.9185
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 22 °C

BDP'den Diyarbakır'da boykot mitingi

BDP'den Diyarbakır'da boykot mitingi
Başbakan Erdoğan’ın merakla beklenen mitinginden iki gün sonra Diyarbakır bu kez BDP mitingine evsahipliği yaptı.

Diyarbakır’da İstasyon Meydanı’ndaki mitinge katılanlar ‘boykot’ pankartlarının yanı sıra sarı, kırmızı ve yeşil renkte flamalar taşıdı.

Yaklaşık 50 bin kişinin katıldığı mitingde konuşan BDP Genel Başkan yardımcısı Gültan Kışanak, “seçim barajının düşürülmesi, Abdullah Öcalan’ın şartlarının iyileştirilmesi ve operasyonlarda yakalanan yöneticilerin serbest bırakılması” halinde yeni Anayasa için Ak Parti ile 13 Eylül sabahı görüşebileceklerini belirtti.

19729

Polisin sıkı güvenlik önlemleri aldığı mitingde ilk sözü alan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Erdoğan’ın mitingini hatırlatarak “ Sayın Başbakan, 12 Eylül günü de Diyarbakır’dan sizin iradenizle umduğu değil bulduğuyla yetinmek zorunda kalacak. Sanıyorlar ki, Kürt halkı bir kez daha kandırılabilir. Geçti o günler” dedi.

19723

Diyarbakır Cezaevi’ni yıktırmayacaklarını ve orayı müze yapmak istediklerini vurgulayan Baydemir “Orada okul da olmayacak. Başbakan çocuklara ‘Türk’üm, doğruyum, çalışkanım’ı söyletecek” ifadesini kullandı.

12 Eylül döneminde yaşamın yitiren Mazlum Doğan ile Ekim 2009’da Lice’de havan topunun isabet etmesi sonucu yaşamını yitiren Ceylan Önkol’un fotoğraflarını gösteren Baydemir “Ne yaptın Sayın Başbakan? Hesap sordun mu? Failleri yakaladın mı? Kürt halkı ile alay edip iradesini reddettiğin ve ortaklaşmaya gelmediğin için protesto edip sandık başına gitmiyoruz” dedi.

19724

‘Diyarbakır son durak’

Daha sonra kürsüye gelen Kışanak da, Diyarbakır’ın Başbakan Erdoğan için “son durak” olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Oyalama ve tasfiye siyasetinin, halkı kandırma siyasetinin son durağıydı. Onun için size söyleyecek bir şeyi yoktu. Şiir okuyup edebiyat yaptı; gitti. Bu kürsüde dili tutulan Başbakan, uçağa binince ‘Özerklikten bahsetmesinler, faturasını öderler’ diyor. Sayın Başbakan, bu halk bedel ödeyerek bugünlere geldi. Bu halkı korkutmazsın. Alayınızı boykot ediyoruz. Başbakana ‘İstanbul’da ne konuşursan, Ankara’da, Rize’de ne konuşuyorsan gel, onu konuş’ dedik. Burada ‘tek millet, tek dil’ diyemedi. Bizim bayrakla hiçbir sorunumuz yok. O bu ülkenin ortak değeridir. Ama bunu bir provokatör gibi her gün yeniden tartışmaya açma. O bayrağa emek veren halkları inkar eden zihniyetle sorunumuz var. Toplumu birbiri ile uzlaştıracak anayasalara ‘herkes Türk’tür’ diye yazıyorsunuz. Soruyorum size, Türk müsünüz? İşte sorunumuz budur.” 

19725

İstanbul’dan da boykot çağrısı

Barış ve Demokrasi Partisi(BDP), İstanbul Çağlayan Meydanı’nda düzenlenen “Boykot mitingi“nde vatandaşlardan, 12 Eylül’de düzenlenecek referandumu boykot edip, sandığa gitmemelerini istedi. Mitingde “Evet“ ve “Hayır“ cephesini oluşturanları eleştiren BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, yanında getirdiği küçük sandığı göstererek, “12 Eylül günü sandıklara kimse gitmeyecek. Sandıklar boş çıkacak. Büyük sandığa masraf yapmayın. Bu sandık size yeter“ dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89