• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 15 °C

BDP'den büyük Diyarbakır mitingi

BDP'den büyük Diyarbakır mitingi
BDP, KCK adı altında düzenlenen operasyonları protesto etmek için İstasyon Meydanı'nda "Buradayım. İrademe sahip çıkıyorum" mitingi düzenledi.

Mitinge, BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, BDP’li vekiller, HAKPAR, KADEP, ÖSP, TŞDK, EMEP, ESP ile DTK temsilcileri yanı sıra çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcileri de katıldı.

Diyarbakır'da düzenlenen mitingde konuşan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, arkalarında halk gücü olduğunu dile getirerek, "İstediğiniz kadar operasyon yapın, asla geri adım atmayacağız" dedi. Alandaki kalabalığı göstererek polislere seslenen Demirtaş, görüntüleri, "Diyarbakır'da miting yapamadılar" diyen İçişleri Bakanı'na göndermelerini istedi.

33480

"Kürt halkının ittifakını güçlendirmesi gereken gündür" diyerek Kürt birliğine işaret eden BDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, şöyle devam etti: "BDP'li olsun ama olmasın herkesin bu zalme karşı çıkması gerekir. Çünkü tarih yeniden yazılıyor. AKP'ye oy verenlere de sesleniyorum, oy vermenize saygı duyuyoruz. ama unutmayın ki bu yüzden tutuklanan arkadaşlarımız sizin çocuklarınızın geleceği için direniyorlar. Zulmün yanında durmayın. Şeyh Said'i asan, celladını hatırlayan var mı, ama direniş sahiplerinin adları asla unutulmayacaktır. Gerçeklerle yüzleşmek için Hakikatleri Araştırma Komisyonu kurulsun. Gelin Dersim'i araştırmakla başlayalım. Bakalım ne olmuş kim ne yapmış. Bunun hepsinin belgeleri başbakandadır."

33489

Mitingte söz alan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ise, "Diyarbakır'dan bütün dünyaya ve Ankara'ya; kan kanla yıkanmaz. Yitirdiğimiz hiçbir canı, alacağımız başka bir canla geri getirme şansı yok. Bu halkın iradesini yok sayarak, zindana koyarak bu sorun çözülmedi, çözülmez, yegane yol var o da istişaredir" dedi.

"Birlikte yaşam, barış kardeşlik çağrımızı, 'artık dilimize kurşun sıkmayalım' çağrısını anlamayan zalimlere, bizi teslim almak isteyen zalimlere bir çift sözüm var" diyen Baydemir, Ahmet Arif'in "33 kurşun" adlı şiirini okuyarak, "Onlara cevabımız budur. Em livirin" dedi.

Konuşmaların ardından miting sona ererken, on binler Ofis, Sur, Şehitlik ve Bağlar güzergahlarına doğru yürüyüşe geçti. Ofis'e doğru sloganlarla yürüyüşe geçen kitle sık sık Kürtçe marşlar okudu. Kitlenin yürüyüşe geçmesi ile polis Ofis dört yolunda barikat kurdu. Polis kitlenin Ofis semtine girmesine izin vermezken, Koşuyolu Parkı güzergahına yönelen kitleye gaz bombası ile müdahale etti. Kalabalık müdahaleye taşlarla karşılık verdi. Kitlenin ara sokaklara dağılması ile kısa süren olaylar sona erdi.

Sırrı Süreyya Önder'in Diyarbakır Mitingininden verdiği detaylar


- Havanın güzel olması, miting alanını çoşturdu...

-Selahattin Demirtaş ve Osman Baydemir'in konuşmaları da halk tarafından beğeni topladı...

-Miting esnasında ve sonrasında çevrede yoğun bir şekilde çevik kuvvet bulunduruldu. Miting alanının üstünde de helikopter uçtu...

-Halk dağılmaya başladıktan sonra, bir grup Bağlar semtine doğru yürüyüşe başladı. Bazı semtlerde de yollar konteynırlarla kapatıldı.

  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89