• BIST 9909.39
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 30 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 13 °C

BDP'de yol ayrımı: Ufuk Uras gidiyor

BDP'de yol ayrımı: Ufuk Uras gidiyor
BDP'nin Meclis'te grup kurması için katkı sağlayan İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, yeni partisini ilkbaharda kuracağını açıkladı.

Güncelleme
Ufuk Uras'ın 'BDP'den istifa' öfkesi

Bir internet sitesinde yayınlanan ve bir süre sonra yayından kaldırılan 'Ufuk Uras BDP'den ayrılıyor' haberine ilişkin açıklama yapan Ufuk Uras, 'BDP'den istifasına' ve grubun dağılacağına ilişkin iddialara açıklık getirdi.

Ufak Uras’ın makamından; bugün Gazeteport’ta erken saatlerde yayınlanıp daha sonra yayından kaldırılan ve hiçbir doğruluğu olmadığı ifade edilen haberle ilgili açıklama yapıldı.

Söz konusu haberde Ufuk Uras'ın Gazeteport'a beyanat verdiği ve verdiği beyanatta BDP'den ayrılıp yeni parti kuracağı yer alıyor, Uras’ın parti çalışmalarını SHP, 10 Aralık Hareketi, Özgülükçü Sol ve Aleviler tarafından yürütüldüğü ifade ediliyordu.

Partinin adı, program ve tüzüğüyle ilgili teknik konular üzerinde çalışmaların hızla sürdüğü iddialarına yer verilmişti. Uras'ın ifadelerine dayandırıldığı söylenen haberde partinin de ilkbaharla birlikte kurulacağına değinilmişti.

Ufuk Uras’ın BDP’den ayrılacağı iddiaları BDP grubunun da mecliste düşmesi anlamına geliyordu.

DTP’nin kapatılmasıyla Aysel Tuğluk ve Ahmet Türk’ün Anayasa Mahkemesi kararıyla vekillikleri düşürülmüş, DTP’nin devamı olarak kurulan BDP’nin grup kurabilmesi için ihtiyaç duyulan vekil Ufuk Uras olmuştu.

Yine yalanlanan haberde Uras'ın grubun dağılmaması için Genel Seçimlere kadar ayrılmayacağı da belirtiliyordu.

Ufuk Uras’ın makamından ve 10 Aralık Hareketi tarafından haber yalanlandı. 10 Aralık Hareketi tarafından, habere ilişkin gönderilen düzeltmede “10 Aralık Hareketi, bir süredir dört bileşenli olarak sürdürülen yeni sol parti çalışmalarından Ocak ayının son haftasında çekilmiştir.”denildi.

Açıklamada kararın gerekçelerini içeren ve yeni sol parti çalışmaları için kurulmuş olana Eşgüdüm Kurulu’na sunulan yazının, 10 Aralık Hareketi’nin web sayfasında 2 Şubat 2010 günü yayınlandığı bilgisi verildi.

İkinci yalanlama iddianın direk merkezi konumundaki Ufuk Uras’ın makamından yapıldı. Uras imzalı gönderilen açıklamada “Bugün itibariyle Gazeteport’ta yayımlanan ve ardından kimi yerde kaynak gösterilerek kimi yerde ise kaynak gösterilmeden kullanılan haber hiçbir biçimde gerçekleri yansıtmamaktadır.” dendi.

İddiaların hangi amaçla ve hangi bilgilere dayanarak yapıldığının belli olmadığı ifade edilerek, "Hangi saikle ve hangi bilgilere dayanarak yapıldığı belli olmayan, benim BDP Grubu’ndan ayrılarak grubun düşmesine yol açacağımı ve yeni bir parti kuracağımı iddia eden bu haberin gerçekle hiç bir ilgisi yoktur.” şeklinde yalanlandı.



BDP'nin Meclis'te grup kurması için katkı sağlayan İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, yeni partisini ilkbaharda kuracağını açıkladı. Uras BDP'den ayrılınca grup da düşecek...

BDP'nin Meclis'te grup kurması için katkı sağlayan İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, yeni partisini ilkbaharda kuracağını açıkladı. Yeni partinin ardından Uras da BDP'den ayrılacak.

Uras, Gazeteport'a yeni parti çalışmalarını anlattı. Uras, yeni partinin ilkbaharla birlikte siyasetteki yerini alacağını bildirdi. Parti çalışmalarının SHP, 10 Aralık Hareketi, Özgülükçü Sol ve Aleviler tarafından yürütüldüğünü anlatan Uras, "Partinin adı, program ve tüzüğüyle ilgili teknik konular üzerinde çalışmalar hızla sürüyor. Ancak, ilkbaharla birlikte parti kurulacak" dedi.

SOL "UMUT" OLACAK

Mevcut sol seçeneklerin umut olma özelliklerini yitirdiğini, kurulacak yeni partinin ise toplumun tüm kesimlerine sesleneceğini anlatan Uras, "Baharla birlikte, Türkiye'de çağdaş sol siyaset nasıl yapılır, bunu herkes görecek" dedi.

BDP'nin yetkili organlarında görev almayan Uras, ilkbaharla birlikte kurulacak yeni partiye geçecek. Bu durumda BDP'nin TBMM'deki grubu da düşecek. Ancak Uras'ın grubun düşmemesi için, yeni partiye geçişini genel seçim öncesine kadar erteleme ihtimali de bulunuyor.

Yeni partinin bileşenleri arasında önemli yer tutan SHP ise 20 Şubat'ta yeni parti çalışmalarını ele alacak. Genel Başkan Hüseyin Ergün'ün "Çağdaş Solda Büyük Buluşma" başlıklı konuşma yapacağı Parti Meclisi'ni toplayacak. SHP, Mart ayında da 3. Olağan Kongresi'ni yapacak. İstanbul Milletvekili Uras, birleşmenin ardından SHP'nin örgütlerinin yeni partinin seçime girebilmesi için kullanılabileceğini söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89