• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C
  • Berlin 5 °C

BDP’de kritik toplantı yarın Diyarbakır’da

BDP’de kritik toplantı yarın Diyarbakır’da
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), 3 kasımda kararlaştırdığı il başkanları, belediye başkanları ve Parti Meclisi toplantılarını yarın Diyarbakır’da başlatıyor.

KCK operasyonlarında ağırlı olarak BDP yöneticilerinin tutuklanması üzerine Diyarbakır’da toplanma kararı alan il ve belediye başkanları ile Parti Meclisi, önümüzdeki sürece dair ‘yol haritası’ çıkaracak.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), 3 kasımda kararlaştırdığı il başkanları, belediye başkanları ve Parti Meclisi toplantılarını yarın Diyarbakır’da başlatıyor. 13 kasıma kadar sürecek toplatıda ağırlıklı olarak KCK operasyonları, çatışmalar, İmralı’da Abdullah Öcalan’ın avukatlarıyla görüşememesi ve Kürdistan Federal Bölgesi Başkanı Mesud Barzani’nin Türkiye ziyareti ile BDP-DTK heyetinin Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile yaptığı görüşmenin sonuçları ele alınacak.

BDP Merkez Yürütme Kurulu, 3 kasımda Ankara’da yaptığı toplantıda süreç değerlendirmesi yapıp, ağırlıklı olarak parti üye ve yöneticilerini hedef alan KCK operasyonlarını tartıştı. Son olarak Anayasa hukukçusu Prof. Dr. Büşra Ersanlı ve yayıncı Ragıp Zarakolu’nun tutuklanmasının yeni anayasa yapım sürecine zarar vereceğine dikkat çeken parti yönetimi, buna karşı tepkilerin yükseltilmesini kararlaştırdı. 11-13 kasımda il başkanları, belediye başkanları ve Parti Meclisi’nin Diyarbakır’da toplanmasını isteyen BDP Merkez Yürütme Kurulu, bazı önerilerin de üç gün sürecek toplantılarda netleştirilmesini kararlaştırdı.

Tartışılacak konular

» Barış ve Demokrasi Partisi’ne yönelik baskılara cevap olması için “Buradayım, BDP’ye Üye Oluyorum - ez li virim” temalı üye kampanyası başlatılması

» KCK davaları adı altında süren davalarla ilgili hazırlanan dosyanın sivil toplum örgütleri, bakın kuruluşları ve yurt dışındaki ilgili kurumlara iletilmesi,

» Davalarla ilgili tüm BDP üyelerinin ve tepki duyan herkesin katılabileceği “Ben de aynı politik faaliyeti yürütüyorum, buradayım, kendimi ihbar ediyorum” temalı bir kampanyanın hazırlıklarının yapılması,

» İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve BDP’yi bir suç örgütü olarak gösterenlere karşı suç duyurusunda bulunulmasına, suç duyurularının yapıldığı illerde suç duyurusunun parti yöneticilerinin ve üyelerinin de katılacağı biçimde düzenlenmesi,

» 19 kasımda Diyarbakır’da, 20 kasımda İstanbul’da miting yapılması,

» Siyaset Akademilerinde ders vermek isteyen akademisyenlere gerekli koşulların hazırlanması.”

Sonuçları eşbaşkanlar açıklayacak

Bu konu başlıklarının dışında İstanbul’da Kürdistan Federal Bölgesi Başkanı Mesud Barzani ve Süleymaniye’de Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile Suriye’de üç Kürt partisiyle yapılan görüşmenin sonuçları da tartışılacak.

Toplantıların ardından BDP Eşbaşkanları Gültan Kışanak ile Selahattin Demirtaş, üç günün sonunda alınan kararları basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaşacak. (Taraf)

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89