• BIST 10190.36
  • Altın 2391.91
  • Dolar 32.3216
  • Euro 34.6843
  • İstanbul 17 °C
  • Diyarbakır 22 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 29 °C

BDP yarına kadar müddet verdi

BDP yarına kadar müddet verdi
Hatay Dörtyol'da yaşanan olaylar hakkında hükümeti uyaran BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, "Yarın sabaha kadar bekleyeceğiz. dedi

Hatay Dörtyol'da yaşanan olaylar hakkında hükümeti uyaran BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, "Yarın sabaha kadar bekleyeceğiz. Son uyarımızı yapıyoruz. Eğer hükümet görevini yapmayacaksa, BDP Eşbaşkanları olarak yarın Dörtyol'a gideceğiz. Devlet yoksa biz varız, biz sükûneti sağlarız" dedi.

BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Dörtyol'da olaylar büyümeden İçişleri Bakanlığı, Kaymakam, Vali ve Emniyet ile defalarca görüştüklerini belirterek, şöyle dedi: "Ciddi saldırılar başlamadan hükümeti uyardık. Önlemleri artırın dedik. Bütün uyarılarımıza rağmen saldırıların önüne geçilmedi. Buna rağmen hiçbir önlem alınmadı. İlçe binamız bütün bu görüşmelerden sonra yakıldı. Bu olaylara seyirci kalınmıştır. Ne itfaiye ne Emniyet saldırılar konusunda bir girişimde bulunmamıştır. Nasıl oluyor da bir kentte sadece Kürtlere yönelik işyerleri tahrip ediliyor. Önceleri birileri tespit mi yaptı? Hangi işyerleri Kürtlerin diye tespit mi yapıldı? Öncesinde bu konuda hazırlık mı yapıldı?" 

'Hükümet aymazlık içinde'

İnsanların can ve mal güvenliğinin tehlikede olduğuna işaret eden Kışanak, "Ciddi bir önlem ve açıklama yok. Hükümetin bu tutumu açık bir aymazlıktır. İçişleri Bakanı sadece güvenlik kuvvetlerinin bakanı değil, Dörtyol'da yaşayan insanların da bakanı. O insanlar 24 saattir ölümü bekleyerek yaşıyorlar. Ne zaman evlerinin kundaklanacağı kaygısıyla yaşıyorlar. 50 işyeri yakılıp, yıkıldı. Bu bir anlık galeyan değil, 24 saattir kesintisiz devam ediyor. İlçe binamız yakıldı, güvenlik kuvvetleri seyirci kaldı" diye konuştu.  

Yarına kadar süre verdi

Hükümete olayların son bulması için yarına kadar süre verdiklerini belirten Kışanak, şöyle dedi: "Dörtyol'da can ve mal güvenliğini koruyacak bir devlet yok. Saldırıların durması için çağrı yapıyoruz. Gerekli önlemleri alın. Halkın güvenle yaşayacağı bir ortamı sağlayın. Eğer saldırılar durmazsa, Eşbaşkanları olarak yarın Dörtyol'a gideceğiz. Devlet yoksa biz varız. Biz o kentte sükûneti sağlarız. Eğer hükümet görevini yapmayacaksa, Eşbaşkanları olarak Dörtyol'a yarın gideceğiz. Yarın sabaha kadar bekleyeceğiz. Son uyarımızı yapıyoruz." 

Liderleri uyardı

Kışanak, bütün siyasi parti genel başkanlarını da yaptıkları açıklamalarda kullandıkları dil konusunda uyararak, "Yaptıkları açıklamaların nelere yol açacaklarının hesabını, kitabını iyi yapsınlar. Herkesi sorumluluğa davet ediyorum" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89