• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 26 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 12 °C

BDP ve DTK heyeti Şervan'ın taziyesi için Rojava'da

BDP ve DTK heyeti Şervan'ın taziyesi için Rojava'da
BDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş, Gültan Kışanak ile DTK eş başkanları Aysel Tuğluk ve Ahmet Türk'ünde aralarında bulunduğu 10 kişilik heyet Rojava'ya geçti.

BDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş, Gültan Kışanak ile DTK eş başkanları Aysel Tuğluk ve Ahmet Türk'ünde aralarında bulunduğu 10 kişilik heyet, önceki gün çıkan çatışmada yaşamını yitiren PYD Eş Başkanı Salih Müslim'in oğlu Şervan Müslim için kurulan taziyeyi ziyaret etmek üzere Rojava'ya geçti.

YPG ile Irak Şam İslam Devleti arasında yaşanan çatışmada yaşamını yitiren PYD Eş Başkanı Salih Müslim'in oğlu YPG savaşçısı Şervan Müslim için Kobanî'de kurulan taziyeye katılmak için Suruç'a gelen BDP ve DTK'den oluşan 10 kişilik heyet yoğun önlem altında Mürşit Pınar Sınır Kapısı'ndan Rojava'ya geçti. Öncesinden sınır kapısı ve sınır hattına çok sayıda asker ve polis zırhlı araçlarla sevk edilirken, Mürşit Pınar Sınır Kapısı önünde adeta etten duvar örülmesi dikkat çekti. DTK heyetinin uçakla BDP heyetinin ise kara yolu ile önce Urfa buradan da Suruç'a geçmesinin ardından yetkililere geçiş için başvuruda bulundu. 

48113
BDP ve DTK heyeti Rojava'da....

Bekleyiş sırasında konuşan DTK Eş Başkanı Türk, BDP eş genel başkanları, milletvekilleri ve parti yöneticileri ile birlikte Rojava'nın Kobanî kentine geçeceklerini söyledi. Gidiş amaçlarının PYD Eş Başkanı Salih Müslim ve ailesine baş sağlığı dilemek olduğunu söyleyen Türk, "Ayrıca Rojava halkının özgürleşme mücadelesinde onlarla birlikte olduğumuzu göstermektir. Kült halkı saldırgan bir halk değildir. Ancak birliği konusunda direngendir. Ortadoğu'ya örnek teşkil eden Rojava halkımızı mücadelesinin yanında durduğumuzu ve onlarla birlikte olduğumuzu göstermek için Şervan Müslim'in taziyesine gidiyoruz" dedi. 

Sınırın diğer yakasında kitlesel karşılama 

Kısa bir süre sonra BDP eş genel başkanları Demirtaş, Kışanak ile DTK eş başkanları Tuğluk ve Türk'ün de aralarında bulunduğu 10 kişilik heyet, 4 araç ile Mürşit Pınar Sınır Kapısı'ndan Rojava'ya geçti. Geçiş sırasında kısa bir bilgilendirme yapan BDP Dış İlişkiler Sorumlusu ve Van Milletvekili Nazmi Gür programlarının saat 17.30'da sona ereceğini ve Mürşit Pınar Sınır Kapısı'ndan geri döneceklerini söyledi. 

Edinilen bilgilere göre, sınırı geçen heyetin aralarında Kürt Yüksek Konseyi üyesi Enver Müslim ve Halk Meclisi Başkanı Ahmet Şêxo'nun da bulunduğu kitle tarafından karşılanacağı belirtildi. Öte yandan heyetin bekleyişi sırasında sınırın diğer tarafında Kürt ulusal marşlarının çalındığı duyuldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89