• BIST 9112.89
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 21 °C
  • Diyarbakır 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Berlin 13 °C

BDP üç mektubu bekliyor!

BDP üç mektubu bekliyor!
Demirtaş, Öcalan’ın yol haritasını içeren üç mektubun bir iki günde teslim edilmesini beklediklerini söyledi.

BDP Eşbşkanı Selahattin Demirtaş, İmralı'dayki PKK lideri Abdullah Öcalan'ın şu an Kürt sorununun çözümüne ilişkin taslak bir metin üzerinde çalıştığını, bir iki gün içinde bu metnin kendilerine de ulaştırılacağını, en geç iki üç hafta içinde ise bütün bu sürecin netleşeceğini söyledi.

BDP'li Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan ve Pervin Buldan'ın cumartesi günü İmralı'da PKK lideri Abdullah Öcalan ile yaptığı dört saatlik görüşmenin ayrıntıları, dün BDP Genel Merkezi'nde masaya yatırıldı.

Toplantıdan sonra BDP Genel Merkezi'nin önünde basın açıklaması yapan Eşbaşkan Selahattin Demirtaş, "Elbette netleşmiş çözüm projesinden bahsetmek mümkün değil. Sayın Öcalan taslak metinleri üzerinde çalışıyor. 1-2 gün içinde cezaevi yönetimi aracılığıyla metinler bize ulaşacaktır. Sonra detaylı olarak kamuoyuyla paylaşacağız" dedi.

"Israrcıyız, başka çare yok"

Öcalan'ın, barış sürecinin arkasında kararlılıkla durduğunu vurgulayan Selahattin Demirtaş, şöyle konuştu: "Öcalan, Türkiye'de barış isteyen herkesin arakasında durabileceğini ve çözümde kararlı olduğunu söyledi. Çözümde ısrarcıyız devletin de başka çaresi yok. Hükümetin ciddi bir şekilde adımlar atması beklentisindeyiz. Bu süreç sadece Öcalan'ın üstleneceği bir süreç değildir. Küçük hesaplar uğuruna umarım bu süreç feda edilmez. Ortadoğu'da ciddi değişim içne girildiği dönemde Öcalan'ın Türkiye ile ortaya koyduğu barışma yaklaşımları büyük bir şanstır."

Birden fazla heyetin İmralı'ya gitmesi gerektiğini belirten BDP Eşbaşkanı Demirtaş, barış sürecine ilişkin olarak "PKK silahları bırakıp başka bir ülkeye gitmeyi kabul ettiği zaman barış müzakereleri resmen başlamış olur" diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, şöyle cevap verdi: "PKK'yı ancak Sayın Öcalan ikna eder. Başbakan Erdoğan ancak isteklerini ve temennilerini bildirir.

Hiçbiri Meclis'e gitmedi

BDP Genel Merkezi'ndeki toplantıya katılan vekillerin hiçbiri Meclis'e gitmedi. İmralı'da Öcalan ile görüşen üç isim de dün Ankara'ya geldi. Öcalan'ın barış sürecine dair verdiği mesajlar, parti yetkililerine aktarılarak masaya yatırıldı. BDP toplantısında PKK'lı tutsakların serbest bırakılması, Öcalan'ın sağlık durumu, MİT ile yapılan müzakereler ve diğer tüm konular görüşüldü.

“Öcalan’a güveneceğiz”

BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, gelinen sürecin çok önemli olduğunu ve barışın artık gelmesini istediklerini belirtti. Kışanak, “Kendimize güveneceğiz. Kürt halk önderi Abdullah Öcalan’a güveneceğiz. Bu günlerde barışı arıyoruz. Mücadelemizle, direnişimizle yarattığımız barışın koşullarını artık değerlendirmek ve bir çözüme kavuşturmak istiyoruz” dedi. Gültan Kışanak, devletten Abdullah Öcalan’ın barışı sağlamak amaçlı yol haritasına olumlu yanıt vermesini istedi. Kışanak, şunları ifade etti: “Arkdaşlarımız İmralı’ya gidip Sayın Öcalan’la görüştüler. Sayın Öcalan, başta kadınlar olmak üzere evladını yitiren analara, tüm halkımıza sevgilerini, saygılarını, selamlarını gönderdi. ‘Nasıl yaşamak istiyorsanız, cesurca tartışın, cesurca önerilerinizi ortaya koyun. çözümün yol haritasını oluşturalım’ diyor. Biz de bu barışın yolunu bulmalıyız.” (Taraf)

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    ÖNE ÇIKANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0532 261 34 89