• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 4 °C

BDP: Öfkemizi sokağa taşıyacağız!

BDP: Öfkemizi sokağa taşıyacağız!
BDP Eş Genel Başkanı Filiz Koçali, 12 PKK'linin yaşamını yitirmesine neden olan operasyona tepki göstererek, "Bu bir katliamdır, savaş suçudur.

BDP Eş Genel Başkanı Filiz Koçali, 12 HPG'linin yaşamını yitirmesine neden olan operasyona tepki göstererek, "Bu bir katliamdır, savaş suçudur. Öfkemizi sokağa taşıracağız" dedi. Koçali, Şırnak'ta heyet göndereceklerini belirtti.

BDP'li milletvekilleri, belediye başkanları ile Emek Özgürlük ve Demokrasi Bloğu Diyarbakır bağımsız milletvekilleri adaylarının, Şırnak'ta operasyon sonucu 12 PKK'linin yaşamını yitirmesine ilişkin Diyarbakır Valiliği önünde yapmak istedikleri basın açıklaması polis engeline takıldı. Valilik önünde açıklama olacağı bilgisini alan emniyet, valiliğe giden caddeye zırhlı polis araçları ve çevik kuvvet polisleri ile trafiğe kapatarak, olağan üstü önlem aldı. Valilik önünde açıklamayı yapmak için gelen BDP Eş Genel Başkanı Filiz Koçali, DTK Sözcüsü Cemal Coşkun, Demokrasi Bloğu adayları Leyla Zana, Şerafettin Elçi, Emine Ayna ve Altan Tan, BDP Diyarbakır İl Başkanı M. Ali Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile ilçe belediye başkanları polis barikatına takıldı. Valilik önünde açıklama yapılmasına izin vermeyen emniyet güçleri ile BDP'li seçilmişler ve blok adayları arasında kısa süreli gerginlik çıktı. Polisin izin vermemesine tepki gösteren blok adaylarından Altan Tan, barikatı geçtikten sonra polisler tarafından durduruldu.

VALİLİK ENGELLİNE TEPKİ

Açıklamaya izin verilmemesine tepki gösteren Tan, "Basın açıklaması yapmama izin vermiyor. Valiyi de bakanı da kınıyorum. Adaylarını da kınıyorum. Karayolları Bölge Müdürlüğü'nde Vali, AKP seçim toplantısının yapılmasına, bütün seçim komitesinin toplantısının yapılmasına izin veriyor ve bakan bunu yapıyor. Valiliğin bilgisinde yapılıyor. Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün bilgisi dahilinde yapıyor" dedi. Yapılacak genel seçimlere dikkat çeken Tan, "25 gün sonra valinin makamında bu açıklamaları yapacağız elinde geliyorsa engellesin" dedi. "Buyurun biz gidip yapacağız, siz de bizi gözaltına alın" diyen Tan, barikatı açmaya çalıştı. Polis tarafından engellenen Tan, "Eğer AKP bu sorunu çözmese yarın 100 bin kişi vilayetin içerisinde oturacak. Ve buna hazırlıklı olsunlar. Başbakan kabadayılık yapacağına bunları hesaplasın" dedi. Emniyet amirleri ile konuşan BDP Mardin Milletvekili ve bloğun Diyarbakır adayı Emine Ayna, "Valilik Diyarbakır'da devletin en üst kurumudur ve biz burada sesimizi duyurmaya çalışacağız. Burası sanki başbakanlıktan daha büyük bir kurummuş gibi davranıyorsunuz. Halk gidip Babakanlığın önünde basın açıklaması yapıyor, biz burada yapamıyoruz olacak şey mi?" dedi.

BDP: ÖFKEMİZİ SOKAĞA TAŞIRACAĞIZ

Polisin valilik önünde açıklama yapmasına izin vermemesi üzerine BDP Eş Genel Başkanı Filiz Koçali, polisin tutumuna sert tepki gösterdi. "Bu tanık olduğunuz şey bu günün işi değil, son zamanlarda tırmandırılan gerginliğin bir parçasıdır" diyen Koaçli, "Biz acımızı, yasımızı paylaşmaya görüşlerimizi paylaşmaya geldik. Bunu da devletin en üst kurumu valilik önünde yapmayı planlamıştık. Önemli olan bizim sözümüzün içeriğidir. Kürt halkı 12 evladını yitirdi. Çınar mevkiinde 2 kişi daha hayatını kaybetti. Bu bir katliamdır, bu bir savaş suçudur, bu bir insanlık suçudur. Eylemsizlik halindeki güçlere yapılan saldırının başka bir adı yoktur. Son 2 ayda bu 40 üzerinde ölüm haberidir" dedi. "Bu aynı zamanda ikiyüzlülüktür ya da provokasyondur" diyerek konuşmasını sürdüren Koçali, "Çünkü İmralı'da yapılan görüşmeler var. Çözüm için atılması gereken adımlar var ama bu katliamı yapanlar biliyorlar ki değil çözüm, çözümü konuşmak için bile askeri ve siyasi operasyonların son bulması lazım. Uzunca bir süredir eylemsizlik halinde olan KCK güçleri çok açık bir şekilde savaşa çekilmek isteniyor. Akan kanın sorumlusu AKP'dir" dedi.

Ardından konuşan blok adaylarından Şerafettin Elçi, "Acımız büyüktür. Biz dileriz ki bu acıyı herkes yüreğinde hissetsin" dedi. (ANF)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89