• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Berlin 6 °C

BDP, 'İyi çocukları' işaret etti

BDP, 'İyi çocukları' işaret etti
BDP Genel Başkanı Demirtaş, Hakkari'deki saldırının provokasyon olduğunu iddia etti. Demirtaş, 'iyi çocukları' işaret ederek Şemdinli olaylarına göndermede bulundu.

BDP Genel Başkanı Demirtaş, Hakkari'deki saldırının provokasyon olduğunu iddia etti.

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş hükümet ile yapacakları görüşmenin Hakkari’deki mayın patlamasının ardından iptal edildiğini açıkladı.

Demirtaş basın yoluyla yaptıkları görüşme talebinin hükmet tarafından kabul edildiğini söylerken bugün yaşanan ve 10 kişinin öldüğü mayınlı patlamanın ardından bu görüşmenin yine hükümet tarafından iptal edildiğini söyledi.

20148

Demirtaş yaptığı açıklamada şu mesajları verdi: "Şu saatten sonra sorumluluk hükümettedir. Bu acı olaydan dolayı bütün halkımızın başı sağ olsun diyoruz. Bizim basın üzerinden yaptığımız görüşme talebine hükümetten olumlu cevap gelmiştir. Sayın Başbakan’ın programının yoğunluğu nedeniyle hükümet üyesi bakanlarla görüşmeyi uygun görmüştük. Oradaki olaydan sonra hükümetin partimizle yapacağı görüşmeyi iptal etmesi hükümetin aczidir. Hakkari’deki olayı yapanlar panik halinde kaçarken belli ki orada deliller bırakmışlar. Oradaki köylüler delillerin karartılacağı şüphesiyle el koymak istemişler. Bunun neticesinde jandarmayla gerginlik çıkmış. Hükümet bunun üzerine cesaretle gitmelidir. Ben bu olayın ciddi bir şekilde araştırılıp ortaya çıkarılması sürece katkı sağlar."

PKK SALDIRIYI ÜSTLENMEDİ

PKK kendisine yakın internet sitelerine yaptığı açıklamada, eylemsizlik kararlarının devam ettiğini belirterek şu iddaalarda bulundu: "Hareketimizin 13 Ağustos'tan 20 Eylül'e kadar ilan ettiği eylemsizlik süreci halen devam etmektedir. Ciddi yeni bir durum gelişmezse bu kararımız kesinlikle 20 Eylül'e kadar geçerli olacaktır. Hakkari'de halk savunma güçlerimizden 9 gerillanın şehit düşmesine karşılık HPG güçleri kontrollü askeri eylem gerçekleştirerek misilleme hakkını kullanmış oldu. Bu misilleme eyleminin dışında HPG güçleri tarafından 20 Eylül'e kadar herhangi bir eylem yapılmayacaktır."

OLAYIN YAKININDA PATLAYICI DOLU ÇANTA BULUNDU

Hakkari'de mayınlı saldırıya uğrayan köy minibüsüne yakın yerde bulunan mühimmata savcı el koydu. Olayla ilgili tahkikat sürüyor.

Hakkari merkeze bağlı Geçitli Köyü'nden yolcu taşıyan Aydın Erol yönetimindeki minibüsün geçişi sırasında patlayan ve 10 kişinin hayatını kaybettiği mayınlı saldırı ile ilgili tahkikat devam ediyor. Patlamanın olduğu yere yakın köylüler tarafından bulunan el bombaları ve mermilere savcı el koydu.

Saldırıya maruz kalan Geçitli köyünde ilginç bir durumda ortaya çıktı. Bölgede korucu olmasına rağmen BDP'ye yakınlığıyla bilinen ender köylerden biri olan Geçitli köyü, 12 Eylül'de yapılan referandumda sandığı boykot etmişti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89