• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Diyarbakır 14 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 12 °C

BDP giremedi, MHP girebilecek mi?

BDP giremedi, MHP girebilecek mi?
35 araçlık konvoyu "şartlar" gereği ilçeye alınmazken MHP'den "Dörtyol ve İnegöl"de yaşananları incelemek için bölgelere heyet gönderileceği açıklaması geldi.

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 4 polis memurunun uzun namlulu silahlarla hayatını kaybetmesinin ardından yaşanan gerginliklerde, ilçe binası kundaklanan BDP'nin 35 araçlık konvoyu "şartlar" gereği ilçeye alınmazken MHP'den "Dörtyol ve İnegöl"de yaşananları incelemek için bölgelere heyet gönderileceği açıklaması geldi. Vali Lekesiz böyle bir karardan haberi olmadığını, kendilerine müracaat yapılması halinde değerlendirme yapacaklarını söyledi.

BDP: Devlet, Kürt vatandaşlarına yapılanlara göz yumuyor

Dörtyol'da yaşanan gerginlik ardından ilçeyi Diyarbakır'dan sabah erken saatlerden hareket eden 35 araçlık konvoyla ziyaret etmek isteyen BDP heyetine ilçe girişinde izin verilmezken, MHP'den "İnegöl ve Dörtyol'da olanları incelemek için heyet gönderileceği" açıklaması akıllara "BDP Dörtyol'a alınmadı, ancak MHP Dörtyol'a alınacak mı?" sorularını gündeme getirdi.

'MHP'nin kararından haberim yok'

Vali Lekesiz katıldığı NTV yayınında konuyla ilgili olarak, "Böyle bir karardan haberim yok. Bize müracaat yapılırsa onunla ilgili değerlendirmeyi yaparız" yanıtını verdi.

MHP'den İnegöl ve Dörtyol'a heyet

MHP, Devlet Bahçeli'nin, İnegöl ve Dörtyol'da yaşananlarla ilgili yerinde inceleme kararı alarak 2 heyet oluşturulduğunu belirttti.

İnegöl ve Dörtyol’da yaşananları yerinde incelemek, devlet görevlilerinden bilgi almak, bu iki ilçemizde huzurun yeniden tesisi için temaslarda bulunmak ve olayların perde arkasındaki sorumlularını ortaya çıkararak yapılan iftiralara cevap niteliğinde bir rapor hazırlamak amacıyla MHP milletvekillerinden oluşan iki heyet görevlendirilmiştir.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana milletvekili Recai Yıldırım başkanlığında Hatay milletvekili Turan Çirkin, Mersin milletvekili Behiç Çelik ve Gaziantep milletvekili Hasan Özdemir’den oluşan heyet Hatay Dörtyol’a; Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa milletvekili İsmet Büyükataman başkanlığında Kütahya milletvekili Alim Işık, Balıkesir milletvekili Ahmet Duran Bulut ve Eskişehir milletvekili Beytullah Asil’den oluşan heyet de Bursa İnegöl’e gideceklerdir."

BDP heyeti ilçeye alınmadı

Sabah saatlerinde Diyarbakır'dan hareket eden 35 araçlık BDP konvoyu, "olağan şartlar" çerçevesinde Vali Lekesiz tarafından ilçeye alınmazken, Selahattin Demirtaş bu durumu sert bir şekilde eleştirerek İçişleri Bakanı'nı istifaya çağırmıştı.

Lekesiz: Siyasi bir karar değil

BDP konvoyunu ilçeye alınmamasını siyasi değil "şartların gerektirdiği bir karar" olarak savunan Vali Lekesiz, cuma günü kundaklanan BDP Dörtyol ilçe binasını ve ve maddi kayba uğrayan esnafı ziyaret edeceğini açıklamıştı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89