• BIST 9548.09
  • Altın 2493.983
  • Dolar 32.5008
  • Euro 34.5803
  • İstanbul 26 °C
  • Diyarbakır 24 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C
  • Berlin 10 °C

BDP: Elçi’yi kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz

BDP: Elçi’yi kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz
BDP Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Milletvekili Şerafettin Elçi’nin vefatına ilişkin başsağlığı mesajı yayınladı.

BDP Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Milletvekili Şerafettin Elçi’nin vefatına ilişkin yayınladığı başsağlığı mesajında “Sayın Elçi’nin, Kürt halkının ulusal birliği için ortaya koymuş olduğu siyasi irade ve bu noktada yürüttüğü mücadele, oynadığı birleştirici rol çok değerlidir, anlamlıdır, bu aynı zamanda kendisinin bıraktığı çok önemli bir mirastır” dedi.

Şerafettin Elçi’nin Kürt halkının bağrından çıkmış, değerli bir şahsiyet olduğuna da dikkat çeken BDP Eşbaşkanları, “Değerli arakadaşımız, dostumuz, yoldaşımız, Diyarbakır Blok Milletvekilimiz, KADEP Genel Başkanı Sayın Şerafettin ELÇİ'yi kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz” dedi.

BDP eşbaşkanları, Elçi’nin siyasi yaşamı boyunca Kürt halkının maruz kaldığı tüm inkar ve asimilasyon politikalarına, onca zulme, acılı tarihe tanıklık eden Kürt halkının önemli bir hafızası olduğunun da altı çizdi.

Yaşamı boyunca büyük baskılar gördüğü de vurgulanan açıklamada, “Zindanlara atıldı, ‘Türkiye’de Kürtler var. Ben de Kürdüm’ dediği için dönemin sıkı yönetim mahkemesi tarafından cezaya çarptırıldı. Ama yılmadı, geri adım atmadı, boyun eğmedi, kararlı bir siyasi mücadele verdi. Sayın Elçi, mütevazi kişiliğiyle, her zaman diyalogtan, uzlaşıdan, barıştan yana olan tavrıyla, büyük birikim ve tecrübesiyle demokratik Kürt siyasetine, Kürt halkının hak ve özgürlük mücadelesine önemli katkıları olmuştur” dendi.

Elçi’nin yaşamının son günlerine kadar Kürt sorunun diyalog ve müzakere temelinde demokratik yollarla çözümü için büyük çaba sarfettiği de belirtilen açıklamaya şöyle devam edildi: “Sayın Elçi’nin, Kürt halkının ulusal birliği için ortaya koymuş olduğu siyasi irade ve bu noktada yürüttüğü mücadele, oynadığı birleştirici rol çok değerlidir, anlamlıdır, bu aynı zamanda kendisinin bıraktığı çok önemli bir mirastır. Herkesin bu mirasa güçlü bir biçimde sahip çıkması gerekir.

Kendisi ne yazık ki barışı görememiştir. Ama onun özlemini duyduğu onurlu bir barış er ya da geç bu topraklarda yeşerecektir. Kendisine bunun sözünü veriyoruz. Onun eksikliği siyasi yaşamımızda her zaman hissedilecektir. Bıraktığı siyasi miras demokrasi ve özgürlük mücadelesine ışık tutacaktır. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesi, yakınları, Katılımcı Demokrasi Partisi ve halkımıza başsağlığı diliyoruz.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89