• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Diyarbakır 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 19 °C

BDP Cemil Çiçek'i hükümet sünnetçisi ilan etti

BDP Cemil Çiçek'i hükümet sünnetçisi ilan etti
Selahattin Demirtaş, "Bir kısım teröristlerin sünnetsiz oluşu, size çok şeyi ifade ediyor demektir" diyen Cemil Çiçek'e sert tepki gösterdi.

Selahattin Demirtaş, "Bir kısım teröristlerin sünnetsiz oluşu, size çok şeyi ifade ediyor demektir" diyen Cemil Çiçek'e sert tepki göstererek, "AKP Kürt sorununu çözmek istiyorsa Cemil Çiçek'i susturmalıdır. Eğer Çiçek böyle algılıyorsa onu hükümetin sünnetçisi yapalım, gitsin Kandilde bu sorunu çözsün" dedi.

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Anayasa referandumu çalışmaları kapsamında bulunduğu Şanlıurfa'da Cemil Çiçek'in "Bir kısım teröristlerin sünnetsiz oluşu, size çok şeyi ifade ediyor demektir" sözlerine sert tepki gösterdi.

Demirtaş: Çiçek'i hükümetin sünnetçisi yapıp Kandil'e yollayalım

Demirtaş, "AKP Kürt sorununu çözmek istiyorsa Cemil Çiçek'i susturması lazım. Çiçek ortamı bulandırmak için PKK'liler sünnetsiz diyor. Cemil Çiçek'e göre sorun, sanki bir halkın kimlik, dil, kültür sorunu değil de mesele bir kaç PKK'linin sünnet sorunu. Eğer Çiçek böyle algılıyorsa onu hükümetin sünnetçisi yapalım, gitsin Kandilde bu sorunu çözsün. Belediye başkanımıza, toplumun değer yargılarına hakaret eden, 'Nijeryalılara Türkçe öğrettik bunlara öğretemedik' diyen bir hükümet sözcüsü kabul edemeyiz" dedi.

"AKP özgür Kürdü tanımıyor"

Referandumla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Demirtaş, AKP'nin hazırladığı Anayasa paketine öneri sunan tek partinin BDP olduğunu öne sürerek "Dosya hazırlayan tek parti biz olduk. Ancak AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozlak, çıkıp öneri yapan hiç bir parti yok dedi. BDP'nin yaptığı öneri ve verdiği dosyalar yok hükmünde sayıldı. CHP'nin MHP'nin kapısını aşındırırken, BDP'nin yaptığı öneriler yok hükmünde sayıldı. AKP, BDP yokmuş gibi davrandı, hiç bir önerimizi dikkate almadı" dedi. "AKP özgür Kürdü tanımıyor" diyen Demirtaş, "Ancak makarnalarına muhtaç, kendisine biat edecek, kuyruğuna takılacak Kürdü tanıyor. Biz de diyoruz ki Kürt halkı da onuru ile oynayan partiyi tanımaz" açıklamasını yaptı.

Sandığa gitmeyip boykot edenlerin, "Yeni bir anayasa yapılana kadar sizi tanımıyoruz" diyenler olduğunu söyleyen Demirtaş, direnen tek partinin BDP olduğunu, bu sebeple de her 3 liderin de partilerini hedef aldığını ileri sürdü.

"PKK ile görüşülmeli"

PKK'nin 20 Eylül'e kadar ilan ettiği ateşkese de değinen Demirtaş, "Hükümetin, devletin derdi ne anlamış değiliz. Operasyonlar dahi durdurulmuyor. Bu nasıl bir anlayıştır. Çıkmışlar meydanlarda PKK ile görüşüldü mü, görüşülmedi mi tartışması yapıyorlar. Eğer görüşülmediyse de mutlaka görüşülmelidir. Kalıcı barış için görüşülmesi gerekir. Görüşülmesin diyenler, kan aksın, cenaze gelsin diyenlerdir. Türkiye her gün gençlerini toprağa gömüyor. Yetmez mi artık bu cenazeler?" dedi. (soL)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89