• BIST 8983.9
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C
  • Berlin 8 °C

Bayram mesajında açılım vurgusu

Bayram mesajında açılım vurgusu
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında, 'Farklılıklarımız birliğimizi tamamlayan zenginliklerimizdir.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında, 'Farklılıklarımız birliğimizi tamamlayan zenginliklerimizdir. Bin yıldır bu topraklarda barış içinde yaşayan bir milletiz.' dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında ''Bu öyle büyük bir zaferdir ki; asırlardır hür yaşayan bir milletin haykırışıdır. Birlik ve beraberliğimizin önünde hiçbir gücün duramayacağının ispatıdır. Bağımsız ve müstakil olarak sonsuza kadar bir arada yaşama irademizin en önemli kilometre taşıdır'' dedi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Gül, Başkomutan Atatürk önderliğinde kazanılan 30 Ağustos zaferinin dünya tarihinin sayfalarına altın harflerle yazıldığını belirtti.

''Bugün tarihimizde çok önemli bir günü hep birlikte kutlamanın mutluluğu içindeyiz'' diyen Gül'ün mesajı şöyle:

''Bu öyle büyük bir zaferdir ki; asırlardır hür yaşayan bir milletin haykırışıdır, birlik ve beraberliğimizin önünde hiçbir gücün duramayacağının ispatıdır. Bağımsız ve müstakil olarak sonsuza kadar bir arada yaşama irademizin en önemli kilometre taşıdır. Büyük fedakarlıklarla yürütülen Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasının, Anadolu'nun ebediyen Türk yurdu olduğunun ilanıdır. Atatürk'ün komutanlık ve liderlik dehasıdır. Millet-ordu bütünleşmesinin göz kamaştıran sonucudur. Mehmetçiğin cesaret ve kahramanlık destanıdır.

Atalarımız bu toprakları canlarıyla, kanlarıyla vatan yaptılar. Vatanın her karış toprağı için kadını erkeği, genci yaşlısı, doğulusu batılısı herkes omuz omuza vererek savaştılar. Bağımsız ve hür yaşamak, vatana sahip çıkmak için hayatlarını ortaya koydular. Yine onlar Yüce Atatürk önderliğinde hep birlikte Cumhuriyet'i kurdular ve onu güçlendirdiler. Yakılan, yıkılan Anadolu'yu baştan sona yeniden inşa ettiler. Bizlere güzel bir gelecek kurmak, onurlu bir hayat yaşatmak için gecelerini gündüzlerine kattılar.

Bugün bizler de onların mirasçısı olarak Türkiye Cumhuriyeti'ni muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Demokrasisini olgunlaştıran, insan hak ve özgürlüklerinde ciddi adımlar atan, ekonomisini güçlendiren Türkiye geleceğe güvenle bakmaktadır.

Farklılıklarımız birliğimizi tamamlayan zenginliklerimizdir. Bin yıldır bu topraklarda barış içinde yaşayan bir milletiz. Bin yıldır olduğu gibi bundan sonra da kimse bu birlikteliğe zarar veremeyecektir. Yeter ki kendimize güvenmeye devam edelim. En büyük gücümüz olan birlik ve beraberliğimizi koruyalım.

Türkiye, istikrarını koruyan, uluslararası alanda ağırlığını sürekli artıran güçlü bir ülke olarak yükselmeye devam edecektir.

Dünyanın en güçlü ordularından birine sahip olan Türk Silahlı Kuvvetleri de bölgesinde bir istikrar unsuru olarak, dünya barışına katkılarıyla ülkemizin saygınlığını artırmaktadır. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin daha da güçlendirilmesi milli çıkarlarımız ve güvenliğimizin de gereğidir.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nda, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk'ü, silah ve dava arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum.

Büyük Zafer'in 87. yılında, milletimizin, tarihi zaferlerle dolu şanlı ordumuzun mensuplarının, dünya barışının sağlanmasına katkıda bulunmak için yurt dışında üstün başarıyla görev yapan birliklerimizin Zafer Bayramı'nı en içten duygularla kutluyor, vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi iletiyorum.''

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89