• BIST 9693.46
  • Altın 2495.355
  • Dolar 32.3811
  • Euro 34.6983
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Berlin 7 °C

Baykal'ın yerine vekaleten Selvi

Baykal'ın yerine vekaleten Selvi
Deniz Baykal istifa etti... Üstelik 22 -23 Mayıs'ta yapılacak CHP kurultayında aday olmayacağını da söyledi. Ama kurmaylarına göre henüz herşey bitmedi.

CHP'de Baykal'ın istifası üzerine tüzük gereği emanetçi Genel Başkan Cevdet Selvi olacak.

Deniz Baykal istifa etti... Üstelik 22 -23 Mayıs'ta yapılacak CHP kurultayında aday olmayacağını da söyledi. Ama kurmaylarına göre henüz herşey bitmedi.

Verilen mesajlar ortaktı. Parti örgütüne yani kurultay delegelerine işaret edildi; "Baykal'a sahip çıkılacak" denildi.

CHP delegeleri ise Baykal'ı vazgeçirmek için imza toplamaya başlarken, Deniz Baykal'ın istifa etmesiyle boşalan CHP Genel Başkanlığı'na Cevdet Selvi vekalet edecek. Selvi, partiyi kurultay tarihine kadar vekaleten yönetecek.

CHP Genel Saymanı ve Parti Sözcüsü Mustafa Özyürek, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) olarak önerilerinin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi'nin kurultaya kadar genel başkan vekilliğini yürütmesi şeklinde olacağını bildirdi.

Özyürek, parti tüzüğüne göre başkan vekilini Parti Meclisi'nin (PM) belirleyeceğini, PM'nin de yarın saat 16.00'da toplanacağını söyledi.

Özyürek, MYK toplantısının ardından parti genel merkezinde yaptığı açıklamada, ilk kez Deniz Baykal'ın katılmadığı bir MYK toplantısı yaptıklarını dile getirerek, "Son derece buruk bir toplantıydı ama Genel Başkanımız Deniz Baykal'ın bizlere bıraktığı, bizlere emanet ettiği görevin gereğini yerine getirme bilinciyle toplantımızı yaptık" dedi.

Toplantının Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi'nin başkanlığında gerçekleştirildiğini kaydeden Özyürek, şöyle konuştu: "Tüzüğümüze göre genel başkan vekilini belirleme görevi PM'ye aittir. Yarın saat 16.00'da Parti Meclisi'mizi toplayacağız. Ama bizim Merkez Yönetim Kurulu olarak önerimiz Sayın Cevdet Selvi'nin kurultaya kadar genel başkan vekilliğini yürütmesi şeklinde olacaktır. Parti Meclisi'nden de farklı bir karar beklemiyoruz.

Bu çerçevede yarın saat 13.30'da basına kapalı bir grup toplantısı yapacağız ve milletvekillerimizi gelişmelerle ilgili bilgilendireceğiz. Ayrıca ilerideki bir tarihte, genel başkan vekilimizin, genel sekreterimizin uygun görecekleri bir tarihte il başkanları toplantısı yapılması da muhtemeldir."

Başbakan Erdoğan'a cevap

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Deniz Baykal'ın açıklamalarıyla ilgili yaptığı değerlendirmelere değinen Özyürek, şunları kaydetti: "Sayın Başbakan, Genel Başkanımızın açıklamalarına dönük son derece, kendi sevdiği tabirle söyleyeyim 'çirkin bir cevap' vermiştir. Gerçekten bu cevap çirkindir. Onurlu bir insanın, onurlu çıkışını bile kavrayamayacak bir Başbakan ile karşı karşıyayız.

Deniz Baykal, kendisine yöneltilen çirkin komploya karşı görevinden istifa ederek onurlu bir duruş sergilemiştir, ancak Sayın Başbakan'ın bu onurlu duruşu anlayamadığını görüyoruz. Sabahki konuşmasında Genel Bakanımız Deniz Baykal 'suçlu ayağa kalk' demiştir. Bu çirkin komployu düzenleyenleri işaret etmiştir. O, suçlu 'benim' diye ayağa kalkmış ve cevap vermiştir. O suçlunun Başbakan olduğu böylece ortaya çıkmıştır. Başbakan, 'biz bu iş yaygınlaşmasın diye elimizden geleni yaptık' diyor.

Bunlar gerçek dışı, o çirkin görüntüleri şu anda da pek çok internet sitesinde ne yazık ki görmek mümkün ama ilk tedbir alınması bizim avukatlarımızın başvurusu üzerine olmuştur. Hem suç duyurusunda bulunulmuştuk hem de internetteki erişimin engellenmesini savcılıktan talep ettik. Savcılık, İletişim Dairesi Başkanlığına bu yönde bir yazı yazmıştır. Yani Sayın Başbakan'ın emriyle erişim engellenmemiştir. Savcılığın yazısı ile bir ölçüde engellenebilmiştir.

Yine avukatlarımızın başvurusu üzerine devam etmekte olan bu dava nedeniyle bir gizlilik kararı alınmıştır. Yani, Sayın Başbakan'ın bir kaç gündür basına da yansıtıldığı gibi sureti haktan görünerek, insanların kişilik haklarına dönük saldırıları, tertipleri önlemek, yayılmasını engellemek için elinden geleni yaptığı, bir hikayeden ibarettir. Hem erişimin engellenmesi, hem gizlilik kararı alınması CHP'nin hukuk mücadelesinin sonucudur."

Kılıçdaroğlu aday olmuyor

Bu arada CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ise kurultayda genel başkanlık için aday olmayacağını söyledi.

CHP TBMM Grubu da yarın toplanacak. Alınan bilgiye göre, Deniz Baykal'ın, CHP Genel Başkanlığından istifasından sonra yapılacak toplantı, saat 13.30'da başlayacak. CHP Grubu, basına kapalı yapılacak.

CHP'li kurmayların açıklamaları Baykal'ın yeniden genel başkanlığa aday gösterilmesi yönünde hareket edileceğinin sinyalleri olarak algılandı. Bunun için delgegenin yüzde 20'sinin imzası gerekecek. Parti kulislerinde var olan 1270 delegenin tamamının onayı ile Baykal'ın aday gösterileceği konuşuluyor.

Sadece bu da değil. CHP yönetimi, kendi içinde değerlendirme yapacak ve o görüntülerle ilgili Baykal'ın dile getirdiği komplonun arkasında kimlerin olduğunun ortaya çıkarılması için yeni bir süreç başlatılacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89