• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Diyarbakır 26 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 12 °C

Baykal'ın son adaylık açıklaması!

Baykal'ın son adaylık açıklaması!
CHP'de oluşan yeni tablo için Deniz Baykal ne düşünüyor? Kemal Kılıçdaroğlu ismini onaylıyor mu? Önder Sav'a kırgın mı? Yeniden aday olacak mı?

Baykal bu soruların hepsine cevap verdi. Star Haber Ankara Temsilcisi Murat Çelik'e konuşan Baykal dün il başkanları toplantısından çıkan "Kılıçdaroğlu'na destek" kararının yolunu kendinin açtığını düşünüyor.

'KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK VERİLMESİNİ BEN SAĞLADIM'

Çelik Baykal'ın kendisine "Benim gönderdiğim mesajda 'Yaşanan süreçte yaşanan yanlışlıklara imalar var, partililerin gönül kırıklığı ve öyle bir sıkıntı içine girmiş olmaları teşhisi var. O teşhise rağmen ağlaşma zamanı değil. Şimdi görev zamanı. Görevinizi yapın . Partiye herkes umut bağlıyor. El birliğiyle yeni bir yönetim oluşturulsun, sizden bunu bekliyorum, diyorum " dediğini aktardı.

'YENİ BİR İSİM SEÇİN' DEDİM

'Peki yeni yönetimden kastınız ne? Gerçekten yeni bir isim mi?" sorusuna ise "Tabii ki oradaki mesaj geçmişe yönelmeyin, beni düşünmeyin demektir." diye yanıt verdi.

'81'DE 81 OLSAYDI DAHA İYİ OLURDU'

81 il başkanının 77'si dün 'Kılıçdaroğlu' dedi. Kılıçdaroğlu da bu tablo için 'Baykal'ın istediği uzlaşma oluştu' diye konuştu. Baykal gerçekten de uzlaşmanın oluştuğunu düşünüyor mu? Gelinen nokta içine sindi mi?

Çelik konuşmalarını şöyle aktardı:

"Sindi ya da sinmedi demedi. 'Ben söyleyeceğimi söyledim. Bunun daha farklı olması herkesin beklediği şeydi. Ama artık bunlara girmeye gerek yok.' dedi. Varılan uzlaşının tam olmadığını ima ediyor. ''7 yerine 81'de 81 olsaydı iyi olurdu, ideali o olurdu' diyor"

KILIÇDAROĞLU DOĞRU İSİM Mİ?

Kılıçdaroğlu isminin doğru isim olup olmadığı konusunda ise "Bilemiyorum, ben ileri bir angajmana girmiyorum. Benim şu iyidir, aman çok sevindim diye açıklama yapmam mümkün değil. Ben diyorum ki ortadaki sıkıntıyı görüyorum. Bizim için şu anda önemli olan yeni bir yönetim oluşturmaktır. Bu yeni yönetime el birliğiyle hepiniz katkı yapın. Bu yönetim, iyidir, kötüdür, olumludur, o ayrı... Şu anda partinin dağınık görüntü vermemesi önemlidir" dedi.

Önder Sav'a kırgın mısınız sorusunu ise "Önder Sav ben kimseyle ilgili bir şikayet söylemiyorum. Yaşanan olaylar ortada. Bunu hep birlikte görüyoruz değerlendiriyoruz" diye konuştu.

YENİDEN ADAY OLACAK MI?

Ve can alıcı soru: Baykal yeniden aday olacak mı?

Bu soruya kesin ve net bir yanıt veriyor: Ben hala başladığım noktadayım, cumartesi günü kurultay salonuna gitmeyeceğim!

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89