• BIST 9889.6
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Diyarbakır 27 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C
  • Berlin 13 °C

Baykal’ın salı planı

Baykal’ın salı planı
Geri dönme planı yapan Baykal ile gizli rakibi Kılıçdaroğlu İl Başkanları toplantısına kilitlendi. Önder Sav’ın da Baykal’ın geri dönüşünü engellemeye çalıştığı öne sürüldü

Kritik haftaya giren CHP’de hafta sonu yapılacak kurultay öncesi parti içinde kimin genel başkan olacağı sorusu salı günü yapılacak İl Başkanları toplantısında belli olacak. Baykal’ın hesabına göre, il başkanları yarın Ankara’da Baykal’ın aday olması için bildiri yayınlayacak. Ancak buna karşı çıkan Genel Sekreter Önder Sav’ın bildiri yayınlanmasına engel olmaya çalıştığı iddia ediliyor.

CHP’DE KRİTİK TOPLANTI YARIN

CHP Genel Başkanlığı’ndan istifa eden Deniz Baykal’ın 22-23 Mayıs tarihlerinde yapılacak 33. Olağan Kurultay’da aday olup olmamak için yarın yapılacak İl Başkanları Toplantısı’nı beklediği öğrenildi. CHP Genel Merkezi’nde sabah 10.00’da başlayacak olan toplantıya Genel Başkanvekili Cevdet Selvi başkanlık edecek. Son yıllarda yapılan tüm kurultaylardan önce il başkanları Ankara’da toplandıktan sonra hangi adaya destek verdiğini bir bildiri ile yayınlıyor. Yarınki toplantıda da il başkanlarının bir bildiri yayınlaması bekleniyor.

BAYKAL BİLDİRİYİ BEKLİYOR

Adaylığıyla ilgili günlerdir çeşitli mesajlar göndererek kapıyı aralık tutan Baykal’ın son kararını, yarın yapılacak İl Başkanları Toplantısı’ndan çıkacak sonuca göre vereceği belirtiliyor. İl Başkanları’nın Baykal’ın geri dönmesi talebini içeren bir bildiri yayınlayabileceği belirtiliyor. Ancak bildiriye kaç il başkanının destek vereceği merak konusu.

KILIÇDAROĞLU DA SALIYA KİLİTLENDİ

Bugüne kadar başta İstanbul olmak üzere Ankara ve İzmir il başkanları Baykal’ın dönmesi yönünde beyanatlar verdi. Doğu ve Güneydoğu illerinin il başkanları da Baykal’a komplo kurulduğunu savunarak, partinin başında olması gerektiği yönünde görüş belirtti. İl Başkanları’nın büyük bölümünün Baykal’ın dönmesi yönünde görüş belirtmesi halinde, Baykal’ın aday olacağı mesajını açıkça vereceği belirtiliyor. Aday olmayacağını açıklayan Kılıçdaroğlu’nun gözü de yarınki toplantıda olacak. İl başkanlarının bir sürpriz yaparak Baykal’a “Dön” çağrısı yapmaması halinde Kılıçdaroğlu’nun adaylık için harekete geçeceği konuşuluyor.

ÖNDER SAV BAYKAL’I İSTEMİYOR

Deniz Baykal ile ipleri kopardığı belirtilen Genel Sekreter Önder Sav’ın il başkanlarının bildirisi yayınlamasına karşı olduğu CHP kulislerinde dile getiriliyor. Sav’ın Baykal’ın aday olmasını istemediği, yeni tüzükle birlikte yetkilerinin genel başkan yardımcılarına devredileceği ve partide etkisini kaybedeceği düşüncesiyle gücünü korumak için Baykal dışındaki adaylara destek verebileceği de iddia ediliyor.

Ne Baykal ne de CHP küsmüş değil

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Deniz Baykal’ın “Ben yokum bir arkadaşımız çıkabilir” dediğini hatırlatarak “Hala o noktada” diye konuştu. “Baykal partisine kızmış, küsmüş değil. Partisi de Baykal’a sırtını dönmüş değil” diyen Ateş, ne A planlarının ne de bir B planlarının bulunduğunu” söyledi. Yılmaz Ateş, “Bu partinin sahibi vardır, sahipleri bellidir, ilçe ve il yöneticileridir, genel merkezidir, Parlamento grubudur. Bütün gruplarımızla, organlarımızla biz dimdik ayaktayız” diye konuştu.

İstanbul’da mahrem görüntü için baskın

CHP Genel Başkanlığı’ndan istifa eden Deniz Baykal’a ait olduğu iddia edilen görüntüleri yayımlayan haber sitesinin internet servis sağlayıcısı şirketin Beyoğlu’ndaki merkezinde arama yapıldı. Karaköy Kemeraltı Caddesi’nde bir iş merkezinde bulunan şirkette, polis ekiplerince yapılan aramada bazı bilgisayarlara el konuldu. Bilgisayarların incelenmek üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü belirtildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89