• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 13 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C
  • Berlin 3 °C

Baykal'ın kurmayından şok iddia!

Baykal'ın kurmayından şok iddia!
Baykal'ın kurmayı Savcı Sayan, birinci kaset olayıyla ikinci komployu yapan gücün aynı olduğunu açıkladı...

Deniz Baykal'ın yakın kurmaylarından Savcı Sayan, Oda TV muhabiri İklim Bayraktar'ın 'taciz' iddialarını 'ikinci komplo' girişimi olarak nitelendirdi. Yaşananların Baykal'ı genel başkanlık koltuğundan eden 'kaset' olayıyla bire bir benzediğine dikkat çeken Sayan, "Birinci ve ikinci komploda film ve senaryo aynı, aktörler farklı. Son komployu düzenleyenler, birinci kaset olayını planlayanlardır." dedi. Sayan, olayların içinde hükümetin parmağı olduğu iddialarına ise inanmadığını söyledi.

Ergenekon soruşturması çerçevesinde telefon dinlemelerine takılan İklim Bayraktar, eski CHP lideri Baykal'ın kendisini taciz ettiği iddiasında bulunmuş ve bunu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yardımcısı Gürsel Tekin'e ilettiğini anlatmıştı. Baykal, taciz iddialarını ağır bir dille eleştirirken, Kılıçdaroğlu, Bayraktar ile görüştüğünü doğrulamış "Ancak söylenen tarzda bir görüşme olmadı.'' ifadelerini kullanmıştı. CHP yönetiminin olayla ilgili çekimser tavrına Baykal'a yakın isimlerden Savcı Sayan tepki gösterdi. Zaman'a konuşan Sayan, "Komployu araştırmayan partili zan altındadır." dedi. Olayın ortaya çıkmadığı sürece Baykal'ın 'Acaba komplo en yakınlarımdan gelmiş olabilir mi?' düşüncesine kapılacağını belirten Sayan, olayla ilgili kendi çapında araştırmalarda bulunduğunu aktardı

Araştırmaları parti dışında olduğu kadar parti içinde de yaptığını kaydeden Sayan, 'ikinci komplo girişimi'nin Baykal'ı genel başkanlık koltuğundan eden mayıs ayındaki kaset olayıyla bire bir benzediğini ifade etti. Sayan, bu iddiasını şöyle dile getirdi: "Birinci ve ikinci komploda film ve senaryo aynı, aktörler farklı. Komployu yapan film şirketi aynı yani. Son komployu düzenleyenler, birinci kaset olayını planlayanlardır. Yaptığım araştırmalarda bu türden duyumlara rastladım. Zaten Oda TV'de çıkan notlarda 'Varan 2' denilmesi de boşuna değil."

Savcı Sayan, parti yönetimine de "komploya sessiz kalmayın' çağrısında bulundu: "Bu komployu en tepe yöneticisinden en basit üyesine kadar herkes araştırmalı ve önemsemeli. Sokakta yürüdüğümde önümü kesen insanlar, 'Bu olay Baykal'ın yakın çevresi tarafından planlanmıştır.' deyince çok rahatsız oluyorum. Sokaktaki sese kulak verilmeli ve komplo ciddiyetle araştırılmalı." diye konuştu. Sayan, olayların içinde AK Parti iktidarının olduğuna inanmadığını vurgularken, hükümetin bütün imkanlarını kullanarak komplocuları ortaya çıkarmasını istedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89