• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Diyarbakır 25 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C
  • Berlin 13 °C

Baykal'ın istifası için ne dediler?

Baykal'ın istifası için ne dediler?
CHP Genel Baykanlığı'ndan istifa ettiğini açıklayan Deniz Baykal'ın ardından partililer gözyaşı dökerken, istifayla ilgili şu görüşler dile getirildi.

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan

'Baykal'ın kendi kararı; saygı göstermek gerekiyor''dedi. Çağlayan, Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin Deniz Baykal'ın CHP Genel Başkanlığı görevinden istifa kararını değerlendirmesi yönündeki sorusu üzerine, ''Daha uçaktan yeni indim, şimdi öğrendim. Baykal'ın kendi kararı, saygı göstermek gerekiyor'' karşılığını verdi.

14823

CHP sözcüsü Mustafa Özyürek

Biraz önce Genel Başkanımızı uğurladık. Bu karar bizim için sürpriz oldu. Kendisi istifa kararı aldığını söyledi. Hepimizde bir şok etkisi yaptı beklemediğimiz yaptı. Çirkin bir komploya hem Genel Başkanımız hem de CHP kurban edilmeye çalışılıyordu. Genel Başkanınız az önce anlattığı gerekçelerle istifa etti. Bu bizim için zor birim durum çünkü CHP ile Deniz Baykal özdeşleşmiştir. Kendisinin de ifade ettiği gibi kendisi ile ilgili kararı aldığı, bundan sonraki kararın CHP'ye ait olduğunu söyledi. CHP'nin mücadelesi sıradan bir partinin mücadelesi değildir. Demokrasiyi yaşatma, Atatürk ilkelerini Türkiye'de hakim kılma mücadelesidir. Partimiz enn ufak bir yara almadan devam edecektir. Genel Başkanımız Deniz Baykal da her türlü yardımı yapacağını söylemiştir. Amacımız, Sayın Genel Başkanımızın bu sorumluluğu tekrar üstlenmesidir. Ama kendisi "Ben bu kurultaya katılmayacağım" dedi. CHP'liler Sayın Deniz Baykal'ın çizdiği doğrultuda yürümeye devam edecektir. CHP, 2. cumhuriyetçi liberal bir parti olmayacaktır. Bu CHP'nin temel çizgisidir.Bütün arkadaşlarımız istifa etmemesi için ısrar etti. Özellikle benim gibi 1960'lı yıllardan beri beraber mücadele veriyorsanız bu zor bir ayrılıktır. Ama bu sürekli bir ayrılık değildir. Mücadelemizde yine birlikteyiz. Sayın Baykal, bazılarının dediği gibi koltuğuna yapışan biri değil gereğini yapan biri olduğu ortaya çıktı.

CHP eski Genel Başkanı Hikmet Çetin

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın istifasıyla ilgili, "Kendine yakışan onurlu bir karar aldı" yorumunu yaptı. Hikmet Çetin, Baykal'ın istifa kararının kendisi için sürpriz olmadığını belirterek "Çok üzgünüm. Sayın Baykal benim 1956 yılından beri arkadaşım. Böyle, bu şekilde noktalaması, istifa etmek zorunda kalması çok üzücü. Ama bence kendine yakışan onurlu bir karar almıştır. Partinin zarar görmemesi için böyle bir karar almıştır. Keşke bu şekilde olmasaydı" dedi.

BDP'li Sırrı Sakık

TBMM İdare Amiri ve BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın istifasını, "İstifa kararı sürpriz olmadı ama konuşmasının satır aralarında geri döneceği mesajı var" dedi. Sakık, "Birkaç gündür olup bitenleri süzgeçten geçirince Sayın Baykal'ın istifası sürpriz olmadı. İstifa kararını bekliyorduk. Ancak birkaç gün sonra ne olur, bilinmez. Bu süreçleri daha önce de yaşadık. Konuşmasının satır aralarında yeniden dönebilirim mesajı veriyor. Göreve talipli olduğunu söylüyor, tekrar dönerse benim için sürpriz olmaz" diye konuştu.

DSP Genel Başkanı Masum Türker

DSP Genel Başkanı Masum Türker, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın istifa kararını "Bu konuda bir şey söylemek mümkün değil. Baykal'ın kendi kararıdır. Bu konuda yapılan bir şantajı Sayın Baykal'ın siyaset hakkına engel hareketi olarak görüyorum. Olayın içyüzünü bilmiyorum. İstifayı kendisinin baskılara karşı mücadelesini sürdürmek için yaptığı bir davranış olarak görüyorum" diye değerlendirdi. DSP Genel Başkanı Türker, "Baykal'ın istifa kararını bekliyor muydunuz?" sorusuna, "Biz farklı bir partiyiz, partisinde değiliz. Hiç bu konuda düşünmedik" demekle yetindi.

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk

DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, ''Sayın Baykal, istifa ederek onurlu bir politikacı olduğunu gösterdi'' dedi. Cindoruk, yaptığı açıklamada, ''Baykal, eğer söylediği komployu ispat edebilirse siyasete tekrar dönebilir, görevlerine tekrar kavuşabilir'' görüşünü dile getirdi. Hüsamettin Cindoruk, ''Sayın Baykal, istifa ederek onurlu bir politikacı olduğunu gösterdi. Bu olayın düğüm noktası; bu olayın komplo olup olmadığıdır. Bilgisayar ortamında ortaya çıkan bilgiler ve belgeler, zaman içerisinde eksik, yanlış veya sahte çıkabiliyor. Bu nedenle sonucu beklemekte fayda var. Sayın Baykal, değerli bir siyasetçi ve deneyimli bir devlet adamıdır. Siyasi ahlaka uygun bir karar verdiğini düşünüyorum'' diye konuştu.

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin

Böylesi kalleşçe bir komplonun içine sokulması sadece Sayın Baykal'a değil CHP'ye ev Türkiye'ye de yapılmıştır. Daha bir hafta önce Sayın Başbakan elimde daha ne kasetler var dedi. Bir başbakan böyle konuşur mu? 86 yıllık CHP bugünden sonra 81 ildeki CHP'liler günde 5 saat çalışıyorsa 24 saat çalışacaktır. Bu iktidardan kurtulmak için bunu yapacağız. Sayın Genel Başkanımız artık bize ağabeylik, babalık yapacak. İstifa edip gitmekle olmaz. Bütün bunları atlatacağız. Türkiye'nin CHP iktidarına ihtiyacı vardır.

Hürriyet Gazetesi yazarı Tufan Türenç

Türk siyaseti için büyük bir kayıptır. Ama şunu söylemeliyiz tüm isyasetçiler için örnek bir davranış sergilemiştir. Çok üzgün olduğumu belirtmek istiyorum. Kendisine saygı duymaktan başka bir şey yapamam. Son derece onurlu bir davranış gösterdi. Dilerim tüm siyasetçilere bu davranış örnek olsun. Bu davranışın partiyi de zor durumda bırakacağına inanmıyorum. Böyle onurlu bir lidere sahip olan parti varlığını daha da güçlendirerek devam edecektir diye düşünüyorum. Baykal için çok üzgünün. Böyle noktalamamaydı. Bu iğrenç komploculara en iyi dersin verilmesi ve gerekir.

Zaman Gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce

Ortaya çıkan bu durumun CHP ile sınırlı kalacağını sanmıyorum. Uzun bir zamandır solda yeni bir yapılanmadan bahsediliyordu. İstifa kararı yeni gelişmeleri de beraberinde getirecektir. Sayın Baykal'ın Sayın Başbakan'ı hedef göstermesi acaba kutuplaşmayı arttırır mı? Sayın Başbakan'ın omuzlarında çok büyük bir yük var. O yük şu anda daha da arttı.

CHP Eski Genel Başkanı Hikmet Çetin

Çok üzgünüm. Benim kendisiyle 54 yıllık dostluğum var. Birlikte mücadelemiz oldu. Eşi benim sınıf arkadaşım. Böylesine bir yakınlığım dostluğum var. O bakımdan çok üzgünüm. Bütün gençlik yıllarımda bütün emeğimi CHP'ye verdim. Şu veya bu nedenle ayrılmak zorunda kaldım. Ama Deniz Bey'le dostluğum hiç değişmedi.

CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü

CHP topyekün liderimiz Baykal'ın arkasındadır. İstifa kararı kendi takdiridir. Baykal, kurultayda aday olursa altına imzamı atarım.

İnal Batu

Baykal konuşmasında bir yandan 'komplo' dedi 'teslim olmuyorum' dedi. Diğer yandan da istifa etti. Bu biraz kafa karıştırdı. Bence doğru bir karar vermiştir. Şimdi Baykal'ın varlığıyla parti içinde hayat bulanlar kararını geri alması için bastırmaya devam edecek. Ancak bu noktadan geri dönülmemeli. CHP Türkiye için lazımdır. Yeni bir heyecanla yola devam edilmelidir.

Fikret Bila

Bu komployu kabullenmediğini ifade etti.Oluşan baskıyı hafifletmek için de istifa etti. Bence doğru bir karardı. Ancak haksızlığı uğrayan lidere parti kurultayda tekrar genel başkan seçerek destek verebilir.

Onur Öymen

Komplo CHP'yi hedef alıyor komplocular bedelini ödeyecektir. Kimsenin kuşkusu olmasın ki CHP Deniz baykal'a sahip çıkacaktır. Baykal son sözünü söylememiştir. Kurultay sürecini MYK'da konuşacağız.

Mehmet Sevigen

CHP Genel Başkanı CHP'lilerin gözünde daha da büyümüştür. Deniz Baykal bu ülkeye daha çok hizmet edecektir. Bu komloyu düzenleyenler rahat uyuyamayacaklardır. Bu böyle biline asıl mücadele şimdi başlıyor

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım: Deniz Baykal'ın istifası onurlu bir davranış

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Recai Yıldırım, Deniz Baykal'ın Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığından istifa etmesini onurlu bir davranış olarak değerlendirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal'ın CHP'li bir milletvekiliyle birlikte özel görüntüleri yer aldığı kasetin yayınlanmasından sonra istifa etmesini değerlendiren Yıldırım, Deniz Baykal'ın istifa etmesinin onurlu bir davranış olduğunu kaydetti. Türk siyasetinde bu tür davranışların daha önce yaşanmadığını ve istifa kurumunun çalıştırılmadığını aktaran Yıldırım, "Maalesef bizim siyaset adamlarımızda bürokrasimizde istifa geleneği yok. Japonya'da maliye bakanlığının çok alt görevlerinde bulunan birinin iki kilo elma hediye aldı. Bakan dahil 25 bürokratın istifa ettiğini biliyoruz. Bu tür istifalar Türkiye'de alışık olduğumuz davranışlar değil. Neticede Baykal'ın davranışını takdirle karşılamak gerek. Şahsen onurlu bir davranış diye değerlendiriyorum." açıklamasında bulundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89