• BIST 9524.59
  • Altın 2522.367
  • Dolar 32.5815
  • Euro 34.6471
  • İstanbul 12 °C
  • Diyarbakır 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 16 °C
  • Berlin 5 °C

Baykal'ı emekli ettiler!

Baykal'ı emekli ettiler!
CHP'de haftasonu yapılacak Olağan Genel Kurul öncesi parti örgütün kararını belli edecek kritik il başkanları toplantısı yapıldı.

CHP'de haftasonu yapılacak Olağan Genel Kurul öncesi parti örgütün kararını belli edecek kritik il başkanları toplantısı yapıldı. 81 İl Başkanı'ndan 77'si Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini söyledi. 

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın istifa etmesi ve ardından Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığa aday olması ile parti içinde başlayan sert tartışma bugün de devam etti.

Kılıçdaroğlu’nun adaylığını açıklamasıyla yaşanan deprem ve ardından MYK’nın Baykal’ı yeniden göreve çağırmasıyla ikiye bölünen CHP’de İl Başkanları toplantısı sona erdi.

81 İL BAŞKANI'NDAN 77'Sİ "KILIÇDAROĞLU" DEDİ

Bugün yapılan CHP İl Başkanları toplantısında konuşan 81 il başkanından 77'si Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediklerini açıkladı. Desteğini açıklayanlar arasında İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin de yer alıyor. İl Başkanları bildirisine Antalya, İzmir, Ağrı ve Samsun İl Başkanları imza atmadı.

Toplantı sonrası yapılan kısa açıklamada alınan kararın kesin olduğu ve bu karardan dönüş olmadığı vurgulandı.

KILIÇDAROĞLU: MUHATABIM BAŞBAKAN ERDOĞAN

Toplantıdan çıkan sonucu değerlendiren Kemal Kılıçdaroğlu, "Çıkan karardan çok mutlu olduğunu, partide mutabakatın sağlandığını" söyledi. Kemal Kılıçdaroğlu, adaylığını olumlu ve yerinde bulduğunu açıklayan Bülent Arınç'a da bir gönderme yaparak, "Eğer Genel Başkan seçilirsem muhatabım Sayın Bülent Arınç değil, Başbakan Tayyip Erdoğan'dır" dedi.

ÖZYÜREK: BAYKAL'A SELAM KILIÇDAROĞLU İLE DEVAM

NTV yayınına konuşan CHP sözcüsü Mustafa Özyürek toplantıdan çıkan kararın çoğunluğun kararı olduğunu, İl Başkanları'nın Deniz Baykal'a yapılan komplonun sonucunda geri dönmesinin hem kendini hem de partiyi yıpratacağı ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun da kamuoyundan ve parti içinden aldığı destekle CHP'yi ileri taşıyacak bir kişi olacağı düşüncesiyle adaylığına destek vereceklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun "Ben insanları ötekileştiren biri değilim" sözlerinin hatırlatılması üzerine, Özyürek önceki açıklamalarını tekrarlayarak, "Bizim Sayın Kılıçdaroğlu'na karşı bir görüşümüz yoktur, o yapılan komployu ortaya çıkarmak ve yıllardır verilen mücadeleyi devam ettirmek adına Sayın Baykal'a yapılmış bir çağrıdır" dedi.

CHP Genel Başkan Vekili Cevdet Selvi’nin başkanlığında parti genel merkezinde yapılan il başkanları toplantısından çıkacak kararın Baykal’ın kurultayda yeniden aday olup olmamasında belirleyici olacağı belirtiliyordu.

YENİ EKİP-YENİ YOL HARİTASI

Bugün Gürsel Tekin ile beraber Zonguldak'ta meydana gelen grizu patlamasıyla ilgili olarak bölgeye hareket eden Kılıçdaroğlu ise, kurultay öncesi Parti Meclisi’nde yeralacak isimleri belirlemek için çalışma başlattı. CHP’de yenileşme ve değişimi isteyen Kılıçdaroğlu’nun listesinde sürpriz isimler yer aldığı iddia ediliyor.

BİR MYK ÜYESİ DAHA DESTEK VERDİ

CHP MYK üyesi Ali Kılıç, dün genel başkan adaylığını açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediğini söyledi.

İSTANBUL KILIÇDAROĞLU DEDİ

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'in çağrısıyla toplanan ilçe başkanları, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını açıklamasını masaya yatırdı. 39 ilçe başkanının katıldığı toplantıda, 37 kişi "Kılıçdaroğlu'na açık destek veriyoruz" dedi. Kartal ve Bayrampaşa ilçe başkanları ise "Gönlümüz Deniz Baykal'dan yana' dedi.

İlçe başkanlarıyla toplantı yapan Gürsel Tekin, toplantının ardından Ankara'ya gitti. Tekin'in il başkanları toplantısında kararı Genel Başkan Vekili Cevdet Selvi'ye açıklayacak.

Delegelere baskı telefonları iddiası

Dün Kemal Kılıçdaroğlu'na ilk destek imzasını veren CHP delegesi Korkmaz Karaca, genel merkezden sürekli imzalarının geri çekilmesi yönünde telefonlar aldıklarını belirterek "Dünden beri delegeler üzerinde büyük bir baskı var. Sürekli 'imzalarınızı geri çekin' telefonları alıyoruz. Ben bütün vatandaşları CHP Genel Merkezi önünde protesto eylemi yapmaya çağırıyorum. Önder Sav dışındaki bütün MYK üyelerini gelip protesto etsinler" dedi

BAYKAL RANDEVU VERMEDİ

CHP İl başkanlarının Deniz Baykal'dan randevu istesiği, ancak Baykal'ın "gelmeyin" bildirildi. Öte yandan Baykal'ın Antalya İl Başkanı ile görüştüğü öğrenildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89