• BIST 9068.33
  • Altın 2324.893
  • Dolar 32.3725
  • Euro 34.9755
  • İstanbul 18 °C
  • Diyarbakır 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Berlin 10 °C

Baykal'dan hükümete sert eleştiriler

Baykal'dan hükümete sert eleştiriler
Baykal, partisinin TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada, çok yoğun tartışmaların içinden geçildiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Bu kadar hassas bir konuda (bedelli askerlik) insanlarda beklenti yaratarak, 'ben sizin gibi düşünüyorum' mesajını vermeye yönelmenin, devlet adamlığı anlayışı ile bağdaşır tarafı var mı? O görüşmede mi öğrendin olmayacağını? Bildiğin halde, 'olabilir' diye söylerken, hangi amacın peşinde koşuyordun?'' diye sordu.

Türkiye'nin yıllardır, tarım ve hayvancılıkta yanlış politikalar izlediğini hep dile getirdiklerini anlatan Deniz Baykal, hükümetin, et fiyatlarının tavan yapmasından sonra müdahale etme kararı aldığını belirtti. Baykal, hükümetin bu konuyu günübirlik, anlık tedbirlerle ele alamayacağını ifade ederek, ''Et fiyatları son dönemde roket gibi fırlamıştır'' dedi.

Baykal, et fiyatlarının azaltılması için Et ve Balık Kurumuna et ithal etme yetkisi verildiğini, ancak bunun soruna kalıcı çözüm olmayacağını ifade ederek, ''Yapılması gereken iş; Et ve Balık Kurumuna et ithalatı yapma talimatı vermeden önce hayvancılığı ayağa kaldırmak için gerçekten hayvancılığa destek olacak bir destekleme politikasını ilan etmektir'' dedi.

'DARBE VURUR'

Deniz Baykal, ''et ithalatı yapılmasının, hayvancılık yapan insanlara en büyük darbeyi vuracağını'' savunarak, ''Senin ithal edeceğin et fiyatının çok üstünde, onlar o hayvanları aldılar'' diye konuştu. Baykal, et ithalatı yapmak yerine canlı hayvan ithalatı yaparak bunların besicilere verilmesi gerektiğini söyledi.

CHP Genel Başkanı Baykal, ''Türkiye'de hayvancılığı desteklemek, besiciliği geliştirmek, onları ezdirmemek için bu devletin kurduğu Et ve Balık Kurumu, şimdi besicileri tahrip etmek için ithalat ajanı gibi kullanılıyor'' diye konuştu.

BEDELLİ ASKERLİK

Konuşmasında, bedelli askerlik konusunda yaşanan tartışmalara da değinen Baykal, bu konunun her yıl mutlaka gündeme geldiğini söyledi.

Başbakan ve bakanların bu konuyu bütün boyutlarıyla öğrenmiş ve bilmiş olmaları gerektiğini ifade eden Baykal, yaklaşan seçim ve referandum öncesinde bu konunun ''bir çözüme bağlamak imkanı var'' denilerek gündeme getirildiğini ve insanların umutlandırıldığını kaydetti.

Baykal, şöyle konuştu:

''Sen 8 yıldır Başbakansın, olayı biliyorsun. Bu konuda bir uygulama imkanı var mı, yok mu? Sen bunu bilmiyorsan, bu kadar hassas bir konuda insanlarda beklenti yaratarak, 'ben sizin gibi düşünüyorum, ben böyle yapmak istiyorum' mesajını vermeye yönelmenin, devlet adamlığı anlayışı ile bağdaşır tarafı var mı? Umut verildi, sonra olmayacağı anlaşıldı' denildi. Şimdi mi öğrendin olmayacağını, o görüşmede mi öğrendin olmayacağını? O zamana kadar bilmiyor muydun? Bildiğin halde, 'olabilir' diye söylerken, hangi amacın peşinde koşuyordun? Bu da bu iktidarın siyaset üslubu anlayışı bakımından çok tipik bir örnek oldu.''

CHP Genel Başkanı Baykal, Van'da CHP'ye yapılan saldırı konusunu da gündeme getirdi.

Olayın hemen ardından, ''saldırının organize bir hareket, AK Parti'lilerin işin içinde, saldırıyı yapanların uzantılarının Ankara'da olduğunu söylediklerini'', ancak ''hükümetin bu görüşlerine aldırış etmediğini'' söyleyen Baykal, hükümetin, ancak Samsun'da Ahmet Türk'e, Kayseri'de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a yapılan saldırının ardından bu olayı araştırmaya karar verdiğini kaydetti.

Baykal, hükümetin, bu olaylardan sonra, Van'da CHP'ye yapılan saldırı ile ilgili olarak, ''Biz yanlış değerlendirme yaptık'' dediğini ifade ederek, İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin yaptığı inceleme sonucunda, ''Bu iş organize, AKP'liler bu işin içinde, emniyet yetersiz kaldı'' dediğini söyledi.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ

Parlemento işi gücü bıraktı. Diplomatik sosyal olayları unuttu. Başka işimiz gücümüz yok diye AKP'nin porjesi olarak Anayasa değişikliğini ortaya koydu. Düzenlenen yemekli toplantılar. Kavgalar sürtüşmeler. TBMM'nin onuruna şerefine uymayan bir biçim dayatılmıştır. Bu parlementonun hali Türkiye'nin endişesidir. Bu şekilde pişirilmiş bir aşı milletimiz nasıl yiyecek. Bundan ortaya çıkan sonuç milletin ne hayrana olacak.

Bu tablo içerisinde Anaysa değişikliği görüşmeleri 1.'nin osn aşamasına geldi. Bu arada çeşitli tartışmaları ortaya çıktı. Maddelerin içeriginin de ayrıntısı ortaya çıktı. Dünya modeli Avrupa'da böyle söylemleri çökmüştür. Müzakerelerin en başında başlayan yanlışlar bazı AKP'lilerin de imzalarıyla konserve imza listeleri ile sunulduğu belli bir sayıya ulaşılması halinde ciddiye alabileceği, yeniden iş yapılıp getirilmiş. Yani her aşamada bir yanlışlık çarpıklık paçalardan aka aka geldi. Bugün gelinen noktada bu değişiklik projesi ihtiyaca cevap verecek proje değildir. Bunun yanında hiç ki,mse yoktur. Bu bir AKP projesidir. Burada Türkiye'nin saygın kurumlarının hiçbirisi yoktur. Sadece kim vardır AKP vardır. Kime yaptırmış AKP'ye yaptırmış. Bu görüldü. Bu Türkiye'nin değil RTE'nin anayasasıdır. TC anayasası değil RTE'nin anayasasıdır.

Meclis basit çoğunlukla 3'ünün birden seçiyor ya yargıtay seçeceği üyerleri birden seçecek. Yani üyeler Erdoğan tarafından seçilecek.

Birinci tur bitmeden Anayasa projesi siyaseten çürümüştür. Yanında kimse yok. Millet olmadan değiştiriyorsun olmaz. yavaş yavaş sayısal tablo da bir anlam taşıyor. 19 kişiye bir yönetici bağımsızların peşine vekiller takıp oylamayı kontrol altına alacağım uyar mı? Giderek iş sıkıntıya giriyor. Giderek yalnızlaşıyoruz. AKP 'de bu durumdan rahatsız olanları görüyorum.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89