• BIST 9079.97
  • Altın 2324.082
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9568
  • İstanbul 12 °C
  • Diyarbakır 6 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C
  • Berlin 8 °C

Baykal'dan Geri Dönüş Sinyalleri

Baykal'dan Geri Dönüş Sinyalleri
Baykal, yakın çevresine kurultay sinyali gönderdi. İddialara göre Baykal, kurmaylarına "Hazır olun; olağanüstü kurultay görünüyor" dedi.

Ekibi de bu doğrultuda hazırlığa başladı. Ancak Baykal, kullanılacak dile itina gösterilmesi konusunda uyarıda bulunuyor.

CHP'nin eski lideri Deniz Baykal'ın son birkaç gün içindeki tepki dolu sözlerinin ardından siyaset kulisine yeni iddialar düştü. Buna göre Baykal'ın ekibi 6 ay sonrası için hazırlığa başladı. Baykal'ın da genel başkanlık koltuğu için kolları sıvadığı öne sürülüyor. Yakın çevresine, "Hazır olun; 6 ay içinde bir olağanüstü kurultay görünüyor." mesajı verdiği iddia ediliyor. Deniz Baykal'ın önümüzdeki günlerde bir büro açacağı ve çalışmalarını bu merkezden yürüteceği belirtiliyor.

Hakkında çıkan kaset iddiaları nedeniyle CHP liderliğinden istifa eden Deniz Baykal, siyasete devam etme konusunda kararlı. Mayıs ayındaki kurultayda yeniden genel başkan adayı gösterilmeyi beklerken, 53 yıllık siyasi dostu Önder Sav'ın Kemal Kılıçdaroğlu'nu aday çıkarmasıyla hayal kırıklığına uğramıştı. Yaşadığı şoku üzerinden atan Baykal, söylem ve tavırlarıyla siyasette önemli bir figür olduğunu ortaya koymaya çalışıyor. Her hafta CHP'nin TBMM Grup Toplantısı'na katılıyor ve partililer tarafından alkışlarla karşılanarak 'güç gösterisi' yapıyor. Geçtiğimiz günlerde Antalya'da partili hemşehrilerine "Dostlarınızı, sizi bugünlere getirenleri sakın ha satmayın. Siyaset vefa işidir, esas olan ihanet değildir. Her tavsiyenin arkasında yeni yol arayışlarına girmeyeceksiniz." diye seslenerek, Kılıçdaroğlu ve Sav'ı eleştirdiği izlenimi doğurmuş, bunun hesabını soracağı mesajını vermişti.

Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi'nin (PM) eski üyeleriyle sık sık bir araya gelerek siyasi değerlendirmeler yapan Deniz Baykal'ın geçtiğimiz günlerde yakın çevresine, "Hazır olun, 6 ay içerisinde bir olağanüstü kurultay görünüyor." dediği öğrenildi. İddialara göre arkadaşlarının "büro tutalım" önerisine, "Şimdilik bekleyelim, gelişmeler biraz netleşsin" diye karşılık veren eski CHP lideri, yaz aylarında siyasette önemli gelişmeler yaşanacağını belirtti. Kılıçdaroğlu ile yeni yönetime karşı söylemlerde hassas olunması ve 'partiye zarar verici' bir görüntü çizilmemesini de isteyen Deniz Baykal, yeni dönemde yaşanacak sıkıntılara seyirci kalmayacaklarını, gerektiği yerde harekete geçeceklerini ifade etti. Baykal'a yakın isimlerin örgüt bazında çalışmalara başladığı ve delegelerle bire bir görüşmeler yaptığı belirtiliyor.

Geri dönmesi için internet sitesi kuruldu

Deniz Baykal'ın genel başkanlığa geri dönmesini isteyen bir grup CHP'li 'www.baykalgoreve.com' adlı bir site kurdu. Sitede "Deniz Baykal göreve" başlığı altında, "Sana ihanet ettiler, seni ve emektar arkadaşlarını çiğnediler... Şimdi o günkü gibi göreve dönme zamanı..." ifadeleri yer alıyor. Üyelerin görüşlerini paylaşabildiği sitede, "Deniz Baykal yeni parti kursun" forumu da yer alıyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89