• BIST 9809.57
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Diyarbakır 28 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 24 °C
  • Berlin 8 °C

Baykal'a cevap vermeyin

Baykal'a cevap vermeyin
Kemal Kılıçdaroğlu’nun, eski Genel Başkan Deniz Baykal’ın açıklamalarına yanıt vermemeleri konusunda partililere talimat verdiği öğrenildi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, selefi Baykal’ın açıklamalarını anlayışla karşıladığını söyledi. Medya üzerinden tartışma yapmayacaklarını da belirten Kılıçdaroğlu “Yanıt verilmesi gerekirse ben veririm” dedi.

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, eski Genel Başkan Deniz Baykal’ın açıklamalarına yanıt vermemeleri konusunda partililere talimat verdiği öğrenildi. Almanya temaslarına başlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal‘ın referandum sonrasında açıklama yapmasını anlayışla karşıladığını söyledi. NTV’nin haberine göre bu konuların medya üzerinden tartışılmasını doğru bulmadığını belirten Kılıçdaroğlu, “Eğer baykal’a yanıt verilmesi gerekirse ben veririm” dedi.

Bu arada Kılıçdaroğlu, Brüksel temasları sonrasında dün beraberindeki heyetle İstanbul’dan Almanya’ya gitti. Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet ilk olarak Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği’ni ziyaret etti.

Berlin’de Sosyaldemokrat Halk Dernekleri Federasyonunu (HDF) ziyaret eden Kılıçdaroğlu, HDF tarafından Tiyatrom’da düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Almanya’da yaşayan Türklerin bugüne kadar büyük bir bedel ödediğini belirterek, şöyle devam etti: “Bazen geleceği iyi kılmak için bu kaçınılmaz oluyor. Türkiye’de bizler de şu an bir bedel ödüyoruz. Bizim telefonlarımız dinlenir. Aydınlarımız tutuklanabilir. Evlerine baskın yapılabilir. 48 gazeteci şu an hapiste. 48 gazetecinin hapiste bulunduğu bir demokrasi söyleyin bana. Çoğu kişi neden içerde olduğunu bilmiyor. Sosyal demokrasiye, hukukun üstünlüğüne inanan birçok kişi sesini kesmiş bir köşede oturuyor.”

Deniz Feneri

Türkiye’de siyasette ciddi sorunların bulunduğunu, siyasetin Batılı ülkelerdeki gibi olmadığını söyleyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, insanların siyasette sömürülebildiğini, bunun en bariz örneğinin de Deniz Feneri davası olduğunu kaydetti. Deniz Feneri davasında birçok insanın duygularıyla oynandığını ve bu tür olaylarda sessiz kalınmaması, herkesin bu olaya karışanları eleştirmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Bu tür olayları yapanları insan olarak bile nitelendirmek zor” diye konuştu. Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) ile aralarında oluşan “buzları çözmek ve işbirliği yapmak istediklerini” kaydeden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, tüm sosyal demokratlar ile bir araya gelerek Türkiye’de hukukun üstünlüğünü egemen kılacaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, AP Sosyalist Grup Başkanı Martin Schulz, SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel, Yeşiller Partisi Eşbaşkanları Claudia Roth ile Cem Özdemir ve Sol Parti Genel Başkanı Klaus Ernst ile bir araya gelecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
    ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÖNE ÇIKANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İlke Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0532 261 34 89